Prima pagină » Local » ITPF Iași scoate 7 posturi la concurs! Ce condiții trebuie să îndeplinească viitorii agenți de frontieră

ITPF Iași scoate 7 posturi la concurs! Ce condiții trebuie să îndeplinească viitorii agenți de frontieră

07 iul. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI, în Local

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași recrutează oameni pentru ocuparea a 7 posturi vacante din cadrul instituției. Potențialii agenți de frontieră trebuie să îndeplinească condițiile cerute în cadrul concursului și, ulterior, să treacă de o probă practică și de o probă scrisă.

Reprezentanții ITPF Iași caută candidați pentru a ocupa 7 posturi de agenți de frontieră care au rămas vacante. Posturile vizate fac parte din cadrul mai multor compartimente de Secretariat al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, printre care se numără Bivolari, Tomești și Răducăneni. Dosarele de înscriere pot fi depuse până pe 12 iulie 2022, iar rezultatele finale în urma desfășurării întregului concurs vor fi cunoscute pe 6-7 septembrie 2022.

 uniforma politiei de frontiera

Candidații au un set de condiții pe care trebuie să le îndeplinească pentru a fi acceptați în concurs

ITPF Iași caută candidați pentru 7 posturi vacante

Înscrierile pentru participarea la procesul de recrutare se fac online

Înscrierile pentru participarea la procesul de recrutare se fac online

ITPF Iași organizează un concurs pentru mai multe posturi rămase vacante, prevăzute cu gradul profesional maxim de agent șef principal de poliție, din sursă externă. Posturile la care se face referire aparțin compartimentelor Secretariat al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră de la mai multe puncte de graniță. Printre acestea se numără cel din Vaslui, Bivolari, Tomești, Răducăneni, Darabani și Oancea.

Posibilii candidați trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe cerințe. În primul rând, este necesar să aibă cetățenie română și domiciliul în România, să nu aibă antecedente penale, să aibă studii corespunzătoare cerințelor postului, respectiv   studii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat. De asemenea, acestora li se va solicita și un aviz din punct de vedere medical și psihologic, emis de către structurile de specialitate ale MAI, respectiv de către un psiholog, conform reglementările specifice din domeniu. Celor ce doresc să se înscrie le este cerută și o autobiografie, precum și tabelul nominal cu rudele acestora și ale soțului/soției, în cazul în care sunt căsătoriți.  Comisia de concurs va proceda la verificarea dosarelor și la selectarea candidaților ce respectă cerințele solicitate.

Cu ocazia examinării medicale, participanții la concurs vor fi verificați în ceea ce privește prezența tatuajelor sau a elementelor ornamentale, care sunt interzise în cadrul acestei profesii.

un politist de frontiera care controleaza actele

Gradul profesional maxim pentru aceste posturi este cel de agent șef principal de poliție

Viitorii agenți de frontieră vor fi anunțați în septembrie

 persoane care scriu

Candidații pentru posturile scoase la concurs vor trebui să treacă printr-o probă scrisă de tip grilă

După ce se va publica lista cu participanții la concurs care au îndeplinit condițiile cerute, între 9 și 12 august 2022, se va desfășura proba practică. Aceasta va consta în verificarea abilităților ce țin de utilizarea computerului, dactilografiere, translație la cască, intervenție într-o situație standard și coordonarea unei echipe. Cei care nu vor reuși să treacă de această probă vor fi eliminați din concurs.

Ulterior, pe 3 septembrie 2022, se va susține proba scrisă care se va desfășura printr-un test grilă. Acesta va conține întrebări ce privesc cunoștințele necesare îndeplinirii atribuțiilor postului, iar nota de promovare este de minimum 7. Candidaților le-a fost pusă la dispoziție o bibliografie amplă pe care vor trebui să o studieze ca să poată dovedi că au pregătirea necesară pentru a face față cerințelor acestei profesii. Persoanele nemulțumite de concluziile evaluărilor vor putea face contestații, în termen de 24 de ore de la publicarea rezultatelor finale.

Comisia de concurs va publica rezultatele finale ale recrutării pe 6-7 septembrie 2022, urmând ca viitorii agenți de frontieră să își ocupe posturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *