Prima pagină » Local » ITM Iași a organizat un concurs național pentru elevi dedicat securității în muncă – GALERIE FOTO

ITM Iași a organizat un concurs național pentru elevi dedicat securității în muncă – GALERIE FOTO

09 apr. 2022, 19:56,
BZI.ro, în Local

Sâmbătă, 9 aprilie 2022, Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași, condus de Inspector șef Costel Grojdea  împreună cu Inspectorul șef adjunct George Daniel Tanasievici din cadrul  Serviciului Securitate și Sănătate în Muncă (S.S.M) al inspectoratului , în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean  Iași, reprezentat de Inspector General Școlar adjunct Cristian Pravăț au organizat Concursul Județean „ŞTIU ŞI  APLIC!- Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind de pe băncile şcolii! ”.

Concursul  face parte  din  cadrul Campaniei  Naționale  „ Valențele culturale ale securității și sănătății în muncă pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale”, coordonată de Inspecția Muncii București, România, obiectivul principal al concursului fiind încurajarea și atragerea elevilor în activități de studiere a disciplinei numită  „Securitate și sănătate în muncă”.

Desfășurarea evenimentului  s-a realizat la nivel naţional pe platforma online unică, participând 648  de elevi. Concursul a constat în formarea de echipe a câte 2 elevi din ciclul inferior şi cel superior al liceului şi din învăţământul profesional, înscrise pentru cele 5 secţiuni.

Faza judeţeană a concursului  s-a  desfăşurat în cadrul Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi” din Iaşi, unde au participat 78 de elevi însoţiţi de profesorii lor coordonatori, şi a cuprins două etape :

Etapa  I- proba teoretică –„Ce ştim despre securitatea şi sănătatea în muncă”?-test susţinut individual pe calculator, unde timpul de rezolvare a fost de 30 de minute;

Etapa  II- proba  practică- „Identifică riscurile şi alege Echipamentul Individual de Protecţie necesar” –probă practică , unde timpul de susţinere  a fost de 15 minute.

Rezultatele finale obţinute de elevi la aceasta etapă  sunt :

  • Locul I- echipa de la Şcoala Profesională  „Gropniţa” , Gropniţa
  • Locul II- echipa de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu”, Iaşi
  • Locul III- echipa de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Iaşi
  • MENŢIUNE I – echipa de la Liceul Tehnologic de „Transporturi şi de Construcţii”, Iaşi
  • MENŢIUNE II- echipa de la Şcoala Profesională „Ionel Teodoreanu”, Victoria
  • MENŢIUNE III- echipa de la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, Iaşi

Felicităm  toţi participaţii, iar celor care s-au calificat pentru  Faza Naţională, le dorim mult success!

INSPECTOR ȘEF,

Costel Grojdea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *