Prima pagină » Economic Local » ITM Iași a amendat cu 10.000 de lei firma lui Constantin Adăscăliței junior, patronul SSS Security. Reprezentanții societății au refuzat să prezinte actele la control
ITM Iași a amendat cu 10.000 de lei firma lui Constantin Adăscăliței junior, patronul SSS Security. Reprezentanții societății au refuzat să prezinte actele la control

ITM Iași a amendat cu 10.000 de lei firma lui Constantin Adăscăliței junior, patronul SSS Security. Reprezentanții societății au refuzat să prezinte actele la control

07 ian. 2022, 02:00,
Raluca Costin în Economic Local

Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași a verificat firma SSS Security, deținută de Constantin Adăscăliței junior, fiul lui Constantin Adăscăliței, și a amendat-o cu 10.000 de lei. Controlul a fost făcut în urma unei reclamații depuse de un fost angajat. Acesta din urmă acuză patronul firmei că nu i-a plătit salariile aferente lunilor noiembrie și decembrie 2021

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iași au amendat cu 10.000 de lei firma SSS Security, deținută de Constantin Adăscăliței junior, după ce reprezentanții societății au refuzat să prezinte actele inspectorilor veniți în control.

„Deoarece reprezentantul legal al societății a refuzat să pună la dispoziția inspectorilor de muncă documentele necesare efectuării controlului, a fost aplicată sancțiunea contravențională prevăzută de art. 23, alin. 1, lit. c), din Legea nr. 108/1999, pentru înființarea și organizarea inspecției muncii, și, astfel, competențele instituției noastre au fost epuizate. Soluția pentru rezolvarea unui conflict individual de muncă este instanța de judecată”, susțin reprezentanții ITM Iași.

Verificările au fost făcute după ce un fost angajat al companiei de securitate a depus reclamație la ITM Iași, nemulțumit fiind de faptul că nu a primit salariile aferente lunilor noiembrie și decembrie 2021.

Au trimis reclamația împotriva SSS Security și către alte instituții abilitate să ia măsuri

În ceea ce privește reclamația ieșeanului Radu I., care susține că nu i s-au plătit contribuțiile la stat, la asigurările sociale, pentru cele două luni neplătite, nu intră în atribuțiile ITM Iași.

„Deoarece aspectele referitoare la plata contribuțiilor la fondurile speciale de asigurări sociale de stat (pensie) nu intră în atribuțiile inspectoratelor teritoriale de muncă, în baza prevederilor art. 61, din Ordonanța privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, am trimis spre soluționare o copie a sesizării către Direcția Generală Regională Finanțelor Publice lași”, se mai arată în răspunsul primit de ieșeanul Radu I., unul dintre foștii angajați ai firmei SSS Security, deținută de Constantin Adăscăliței junior, fiul lui Constantin Adăscăliței, care aduce acuzații grave patronului companiei.

Ieșeanul spune că nu a mai primit banii pentru două luni de muncă și, când a discutat cu fostul patron, acesta l-a bruscat, motiv pentru care a chemat Poliția.

ITM Iași a amendat mai multe firme pentru muncă „la negru”

Ieșeanul vrea să dea compania în judecată, iar patronul firmei de securitate a susținut că a demarat deja procedurile pentru recuperarea prejudiciilor create de fostul angajat, care ar fi distrus mașina societății. Contactat telefonic de reporterii cotidianului BZI, Constantin Adăscăliței junior a refuzat să ofere un punct de vedere în legătură cu amenda primită de la ITM Iași. „Nu știu despre ce amendă vorbiți. Nu ofer niciun punct de vedere. O zi bună!”, a spus Constantin Adăscăliței junior. Recent, reporterii BZI au prezentat și conflictul dintre foștii angajați și patronii Pandora’s Courier, amendați de ITM Iași cu 180.000 de lei pentru muncă „la negru”. Foștii angajați ai companiei au dat în judecată firma deoarece nu au primit salariile pentru perioada muncită la firma de curierat.

ITM Iași a amendat mai multe firme cu câteva sute de mii de lei pentru muncă „la negru”, în anul 2021. Printre neregulile găsite de inspectorii ITM Iași sunt nepurtarea de către lucrători a echipamentului individual de protecție din dotare (cască de protecție, încălțăminte de protecție, îmbrăcăminte de protecție, centuri de siguranță). La unii patroni, inspectorii au observat că nu a fost efectuat examenul medical la angajarea tuturor lucrătorilor sau că nu s-a respectat termenul de efectuare a controlului medical periodic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *