Prima pagină » International » Italienii cer intervenția ministrului de Interne după mai multe scandaluri între romii din Milano
Italienii cer intervenția ministrului de Interne după mai multe scandaluri între romii din Milano

Italienii cer intervenția ministrului de Interne după mai multe scandaluri între romii din Milano

13 iun. 2022, 15:38, 2 ,
în International

Romii din Milano îşi fac din ce în ce mai mult simţită prezenţa. Asta după ce maşina unei familii de români a fost incendiată în Milano, ca o continuare a scandalului monstru dintre clanurile de romi români și romi bosniaci care își dispută supremația în zona respectivă. Toate acestea, spre disperarea cetăţenilor italieni și români care locuiesc legal în clădirile din apropiere şi care acum cer ajutorul autorităților, solicitând chiar intervenția directă a ministrului de Interne.

Romii din Milano provoacă haos printre italieni

Romii din Milano continuă violențele pornite vineri noapte, 10 iunie, într-un cartier de la periferia orașului, atunci când 60 de oameni au coborât în stradă cu bâte, răngi și topoare pentru a-și face dreptate. Se pare că este vorba despre romi români și romi bosniaci care își dispută un teritoriu. O situație extrem de complicată, în contextul în care bătaia generalizată s-a soldat cu mai mulți răniți, între care o femeie și doi copii. Totodată, scandalul s-a soldat cu distrugerea mai multor mașini.

În seara zilei de sâmbătă, 11 iunie, un autoturism a fost incendiat în parcarea clădirilor Aler din via Bolla, în zona Gallaratese.

Conform publicației Milano Today, incidentul ar putea fi legat de scandalul din seara precedentă, atunci când aproximativ șaizeci de persoane din „clanuri” rivale s-au lat la bătaie cu bâte, bare de metal. Miza conflictului o reprezintă clădirile ocupate în mod abuziv de familii şi grupuri de romi.

Pentru a ăutea calma scandalul, polițiștii italieni au fost nevoiți să intervină cu mașini blindate și echipamente antirevoltă.

Așadar, sâmbătă seara, la mai puțin de douăzeci și patru de ore distanță, o mașină a luat foc, episodul semănând foarte mult cu o răzbunare pentru ceea ce s-a întâmplat vineri. Pompierii au intervenit imediat pentru stingerea incendiului și, între timp, polițiștii își continuă cercetările.

Consilierul municipal Silvia Sardone a cerut primarului să facă o solicitare imediată pentru un echipaj fix poliție în zonă și să mărească numărul patrulelor de seară ale poliției locale.

„Suntem într-un punct fără întoarcere, acesta nu poate fi Milano. Puținii locuitori obișnuiți din via Bolla merită respect și legalitate, cu siguranță nu scene demne de vestul sălbatic”, a spus, la rândul său, Stefano Pavesi, consilierul local din partea Lega Nord.

Mai mulți romi români și bulgari s-au tăiat cu sticle sparte

În același timp, reamintim că săptămâna trecută a mai avut loc un scandal între clanurile de romi în orașul Corigliano-Rossano, în timpul unei petreceri aniversare, în fața unui restaurant situat lângă biserica Santa Maria delle Grazie, scrie Il Giornale. Violențele au fost surprinse de camerele de supraveghere din zonă, iar imaginile au fost analizate de polițiști care i-au identificat pe bătăuși.

Conform declarațiilor martorilor, mai mulți cetățeni bulgari sărbătoreau o zi de naștere când trei cetățeni români, care nu fuseseră invitați, au intrat printre mese și au întrerupt toasturile. Astfel, romii români și cei bulgari au început să se înjure și s-au luat la bătaie. A fost nevoie de doar câteva clipe și s-a declanșat iadul, scriu jurnaliștii italieni. Unul dintre patroni a fost grav rănit la gât, după ce a fost tăiat cu o sticlă spartă, iar alți doi bărbați au fost răniți ușor. O baltă imensă de sânge apăruse la locul agresiunilor, iar trecătorii au văzut cum bătăușii au început să arunce cu mese, scaune, sticle și alte obiecte.

Din această cauză s-a cerut probabil intervenția ministrului de Interne, după ce mai multe scandaluri au avut loc între romii din Milano.

Comentarii
  • Pai macaronarii aia de ce nui integreaza ei daca tot sunt pe acolo de vreo 10- 20 de ani ? ca la noi urlau de ani de zile de mila descremenatilor si neintegratilor

  • Polițiști tâmpiți. Trebuiau lăsați să se omoare între ei ,apoi deschis focul în plin până nu mai rămânea nici unul și la urmă demolate acele clădiri. Simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *