Prima pagină » Titlurile zilei » Italienii avansează cu proiectul imobiliar din zona Bucium! Investiție de 125 de milioane de euro pentru 16 blocuri cu regim mare de înălțime: „Cred că până în noiembrie va fi gata” – FOTO

Italienii avansează cu proiectul imobiliar din zona Bucium! Investiție de 125 de milioane de euro pentru 16 blocuri cu regim mare de înălțime: „Cred că până în noiembrie va fi gata” – FOTO

21 mart. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Peste 2.000 de apartamente vor fi construite de un grup de investitori italieni, în zona Trei Fântâni – Bucium. Investiția este evaluată la aproape 125 de milioane de euro. Până în toamna anului 2023, proiectul ar urma să beneficieze de documentația PUZ și să fie propus votului în Consiliul Local. Afaceriștii au lansat un prim termen

Investitorii italieni de la societatea Italimob Costruzioni Iași SRL au anunțat că au intrat într-o nouă etapă de avizare pentru proiectul imobiliar de mari dimensiuni de pe strada Trei Fântâni, între Bucium și zona industrială. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), urmează să fie edificate nu mai puțin de 16 blocuri de locuințe colective, cu regimul de înălțime S+D+P+10E+Eth, la care se mai adaugă un imobil cu regimul de înălțime D+P+2E (Family Market) și două clădiri cu regimul D+P+4E (grădiniță, bancă).

Coeficientul de utilizare a terenului variază în funcție de gradul de ocupare a amplasamentului, adică între 0,75 – 2,2. Procentul de ocupare a terenului este de maximum 25 la sută. Din suprafața totală de teren, 30 la sută reprezintă spații verzi, ce urmează să fie amenajate de investitor. Investiția este estimată la 125 de milioane de euro, cu 25 la sută mai mult față de nivelul anului 2022, când a fost anunțat proiectul pentru prima dată. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat scandalul imobiliar pornit pe strada Gh. Ivănescu, zona CUG – Aleea Tudor Neculai.

Italienii avansează cu proiectul imobiliar din zona Bucium

Contactat de reporterii BZI, Ferdinando Cipullo, administratorul societății Italimob Costruzioni Iași, a precizat că în luna noiembrie 2023 ar urma să fie finalizată documentația PUZ. Apoi, proiectul ar urma să fie supus votului în Consiliul Local, etapă premergătoare celei de autorizare. Deocamdată, proiectul a primit avizul de oportunitate de la Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) și a trecut de sesiunea de consultare publică.

„Deocamdată am scos avizul de oportunitate, mai avem de scos cinci avize pentru că s-a schimbat legislația față de anul trecut. Trebuie să scoatem avize cum ar fi de la MAI sau SRI. Putem spune că, în cel mai bun caz, PUZ-ul va fi gata în noiembrie, anul ăsta. După vor fi stabilite detaliile de execuție. Față de estimarea inițială, costurile au crescut cu 25 la sută, odată cu scumpirea materialelor. Cred că până în noiembrie va fi gata”, a declarat Ferdinando Cipullo.

Societatea Italimob Costruzioni Iași este deținută de Alessandro Giovanni Guidugli (10 la sută) și Intech SRL (90 la sută). De menționat că Pasajul Socola din zona Bucium va intra în reabilitare, iar numărul benzilor de circulație va fi suplimentat.

Va fi amenajat un nou drum care să asigure accesul în noul cartier

În primă fază, terenul deținut de italieni a fost introdus în intravilanul municipiului Iași. Proiectul imobiliar are o particularitate: prevede amenajarea unui nou drum pentru dirijarea fluxului de mașini. A fost semnat și un acord notarial cu Primăria Iași, pentru preluarea unei artere de aproape 600 de metri, care va asigura legătura între strada Trei Fântâni și Calea Chișinăului. Investitorului i-ar reveni obligația de a moderniza traseul. Conform măsurătorilor din teren, drumul trece peste calea ferată și ajunge pe Calea Chișinăului, în apropierea companiei Conex.

Accesul este asigurat și din apropierea zonei Bucium, prin strada Gr. T. Popa. Italienii avansează cu proiectul imobiliar din zona Bucium, unde ar urma să fie construite peste 2.000 de apartamente.

Comentarii
  • Inca 16 blocuri pe Trei Fantani?Trebuie sa fii tampit sa iti cumperi acolo ,o sa stea lumea cu orele sa iasa de pe straduta aia la ore de varf!

  • Mai intai sa faca strazi si infrastructura si pe urma sa ii lase sa constuiasca, nu gargara de asta ca lasa ca o sa facem !

  • Cei care sunteti deranjati. Vedeti ca acum e momentul de scris direct primăriei cat e etapa de informare publică. Ca cetățeni aveti dreptul sa scrieți punctual despre fiecare problema ce o vedeti si investitorul trebuie sa răspundă. Daca nuno faceti acum, degeaba mai comentarii mai târziu

  • Nimeni nu este deranjat ,chiar m a bucur că se construiește ,dar nu doresc că banii contribuabililor să fie folosiți în folosul dezvoltător ului ,respectiv drumuri de acces înspre și dinspre oraș, că și așa este sufocat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *