Prima pagină » Actualitate » Italia vrea EXIT! Matteo Salvini anunţă sfârşitul filierei Angela Merkel: Ori se schimbă regulile, ori este inutil să stai într-o cușcă unde te strangulează
Italia vrea EXIT! Matteo Salvini anunţă sfârşitul filierei Angela Merkel: Ori se schimbă regulile, ori este inutil să stai într-o cușcă unde te strangulează

Italia vrea EXIT! Matteo Salvini anunţă sfârşitul filierei Angela Merkel: Ori se schimbă regulile, ori este inutil să stai într-o cușcă unde te strangulează

17 feb. 2020, 11:07,
în Actualitate

Scene din ce în ce mai întâlnite în rândul popoarelor Uniunii Europene. Se pare că Marea Britanie a declanşat un buton care nu va mai putea fi pus la loc. După ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, a venit rândul Italiei să ceară acest lucru. Nemulţumirea politicienilor italieni devine din ce în ce mai auzită în Uniunea Europeană. Portavocea cetăţenilor din peninsula italică, are un ecou greu de digerat pentru marile corporaţii din Uniunea europeană.

Liderul politic Matteo Salvini a avut o declaraţie extrem de tranşantă în legătură cu EXIT-ul Italiei. Acesta a explica, într-o conferinţă de presă faptul că orice stat trebuie să pună siguranţă cetăţeanului pe primul loc, nicidecum interesele marilor corporaţii.

„Europa ori se schimbă, ori nu mai are sens să existe. Britanicii au demonstrat că cine doreşte, poate, aşa că: ori rămânem înăuntru, schimbând regulile și ajutându-i pe lucrătorii noştri, companiile, fermierii, pescarii, sau, aşa cum a spus un pescar pe care l-am întâlnit la Bagnara, în Calabria, băieți … hai să facem că englezii. Ori se schimbă regulile, ori este inutil să stai într-o cușcă unde te strangulează”. Matteo Salvinia explicat faptul că Uniunea Europeană acţionează ca o cuşcă, una care ”stranguleaza”

Italia începe să se trezească! România când?
Tot mai multe state din Uniunea European încep să realizeze faptul că, prin măsurile luate la Bruxelles, populaţia ţării este afectată. Scenele sunt din ce în ce mai întâlnite în rândul popoarelor. România ar trebui să se gândească la faptul că toate ţările sunt sufocate de birocraţia impusă de Bruxelles. Angela Merkel împreună cu o mână de politicieni fac marile jocuri politice şi pun piciorul ‘pe gatul’ ţărilor mai slab dezvoltate. În ecuaţie intra şi România, iar Uniunea Europeană îi opreşte dezvoltarea. Uniunea Europeană apara interesele multinaţionalelor, iar acestea îşi fac jocul lor, un joc extrem de toxic pentru societatea în care trăim. Matteo Salvinni a realizat acest lucru şi a decis să aibă un discurs, nu extremist, ci mai degrabă înclinat spre nevoia cetăţenilor.

Bruma de resurse româneşti, pe mâna forţelor din afara ţării
La ora actuală, energia, apa, gazele, utilităţile publice sunt controlate de companii străine. Un lucru de neacceptat pentru economia noastră. Existând o grupare care aduce a un cartel, preţurile utilităţilor este controlat de către acestea, multinaţionalele aplicând tarife exorbitante pentru romani. Filiera Merkel este pe punctul de a se încheia. Cum putem să concurăm cu giganţii industriei, cum putem avea ţinta de inflantie la 2%? Ar fi o jignire dacă ne-am gândi că oamenii serioşi pot cădea în acest joc al UE şi al multinaţionalelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *