Prima pagină » International » Italia anunță continuarea luptelor armate sângeroase din Ucraina. Predicția premierului Giorgia Meloni
Italia anunță continuarea luptelor armate sângeroase din Ucraina. Predicția premierului Giorgia Meloni

Italia anunță continuarea luptelor armate sângeroase din Ucraina. Predicția premierului Giorgia Meloni

29 dec. 2022, 20:41,
în International

Premierul italian Giorgia Meloni consideră că nu sunt semne că Rusia vrea pace în Ucraina, dar speră că Moscova va conştientiza „greşeala enormă” pe care a făcut-o invadând această ţară, a consemnat Reuters, informează Agerpres.

Şefa executivului italian s-a referit şi la războiul din Ucraina în conferinţa de presă tradiţională de sfârşit de an, afirmând că nu sunt semne speciale că Rusia vrea pace şi făcând apel la continuarea sprijinului internaţional pentru Kiev.

Predicția premierului Giorgia Meloni

Potrivit ei, menţinerea unui sprijin ferm pentru Ucraina este o precondiţie cheie pentru păstrarea echilibrului de forţe pe câmpul de luptă şi astfel pentru crearea condiţiilor pentru pace.

Meloni şi-a exprimat totodată speranţa că Rusia va realiza „enorma greşeală” făcută cu invazia din Ucraina, precizând că până atunci Roma va continua să susţină efortul de război al Kievului.

„Vom apăra drepturile internaţionale, suveranitatea şi libertatea ucrainene”, a spus şefa guvernului italian.

Ea a adăugat că intenţionează să viziteze capitala ucraineană înainte de împlinirea unui an de la invazia rusă, care a început pe 24 februarie a.c..

Ucraina nu acceptă ca unele țări să se declare neutre: „Echivalează cu a te pune de partea Rusiei”

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a transmis joi un mesaj comunităţii internaţionale după noua salvă de rachete ruseşti lansate asupra sistemului energetic al ţării sale, el acuzând statele care au o poziţie neutră că sunt de partea Rusiei în războiul declanşat de aceasta împotriva Ucrainei, relatează agenţia EFE și Agerpres.

„Barbarie fără sens. Acestea sunt singurele cuvinte care îmi vin în minte văzând cum Rusia lansează un nou val de rachete asupra oraşelor ucrainene paşnice înainte de Anul Nou. Nu poate exista ”neutralitate” în faţa unor asemenea crime de război masive. A pretinde că eşti ”neutru” echivalează cu a te pune de partea Rusiei”, a scris Kuleba pe Twitter, potrivit publicaţiei Ukrainska Pravda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`