Prima pagină » National » ISU Suceava este în căutarea unui băiețel, în vârstă de 10 ani, care a dispărut în râul Siret
ISU Suceava este în căutarea unui băiețel, în vârstă de 10 ani, care a dispărut în râul Siret

ISU Suceava este în căutarea unui băiețel, în vârstă de 10 ani, care a dispărut în râul Siret

20 iun. 2024, 23:00,
în National

Un băiat de zece ani care ar fi dispărut în apele râului Siret, în oraşul Liteni, judeţul Suceava, este căutat, joi seară, de pompieri, cu două bărci.

Pentru căutarea lui intervin pompierii militari, cu două bărci pneumatice, cu sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.

„Din păcate, nu sunt foarte multe informații despre zona unde se presupune că ar fi dispărut sub apă, ci doar locul de pe mal unde au fost găsite hainele copilului.

Căutările pompierilor militari vor continua până la lăsarea întunericului, după care, din motive de siguranță, vor fi oprite.

Ele vor fi reluate în cursul dimineții de mâine, în cazul în care băiatul nu va fi găsit până la finalizarea misiunii aflate în derulare”, transmite ISU Suceava.

ISU reamintește câteva reguli ce trebuie respectate la scăldat, printre care alegerea de locuri special amenajate, înotul cu alte persoane în apropiere, supravegherea copiilor, etc.

Un adolescent din județul Galați este căutat, după ce a vrut să se scalde în Siret, dar nu s-a mai întors la mal

În vârstă de 15 ani, David a mers pe malul apei la Hanu Conachi și a vrut să facă o baie, să se răcorească. Și-a lăsat hainele pe mal și a sărit în apă, numai că a fost luat de curenți și nu a mai putut reveni la mal.

„Echipaje specializate de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galați, alături de scafandri din cadrul ISU Brăila, verifică fiecare centimetru al zonei în care s-a scufundat tânărul. Îi ajută elicopterul SMURD, care survolează aerian cursul Siretului”, a anunțat cpt. Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, în cursul după-amiezii de sâmbătă.

Salvatorii sunt conștienți că șansele ca David să fie găsit în viață sunt aproape nule. Tocmai din acest motiv atrag atenția că, odată cu sezonul cald, crește tentația scăldatului în apele curgătoare și, odată cu asta, și riscurile de înec, chiar și pentru cei ce se consideră buni înotători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`