Prima pagină » Actualitate » ISU împreună cu turiştii și salvamarii de la Mamaia au salvat un pui de delfin eşuat pe plajă

ISU împreună cu turiştii și salvamarii de la Mamaia au salvat un pui de delfin eşuat pe plajă

27 iul. 2022, 15:18,
în Actualitate

Toată lumea de pe plaja staţiunii Mamaia s-a mobilizat marţi seara, 26 iulie, pentru salvarea unui pui de delfin eşuat. Intervenția mai puţin obișnuită pe litoral s-a datorat faptului că mamiferul s-a apropiat de mal, cel mai probabil dezorientat fiind şi risca în orice moment să moară.

Din păcate astfel de cazuri au loc din ce în ce mai des, iar biologii dau vina pe situația actuală din Ucraina.

A fost salvat un pui de delfin eşuat pe plaja de la Mamaia

Câțiva turiști aflați pe plaja din Mamaia i-au anunțat pe salvamari şi împreună au încercat să împingă un delfin ce a eşuat pe mal, către larg. În tot acest timp s-a sunat şi la numărul unic de urgenţă 112, iar în zonă a fost trimisă o ambarcaţiune de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Pentru ca delfinul nu se îndepărta spre larg, oamenii l-au preluat şi ulterior l-au eliberat în momentul în care au ajuns suficient de departe, astfel încât viaţa să nu îi mai fie pusă în pericol.

Atât în România, cât şi în Bulgaria, în ultima perioadă, s-au înmulţit cazurile de delfini descoperiţi răniţi sau chiar morţi pe litoralul Mării Negre. Biologii sconsideră că mamiferele ar fi afectate de poluarea fonică produsă de războiul din Ucraina, de zgomotul motoarelor şi al bombardamentelor.

Un turist american uluit de plaja din Mamaia

Într-o altă ordine de idei, amintim faptul că un turist american a rămas șocat de cât de ieftină e viața în România și a comparat Mamaia Nord cu Miami Beach și Saint Tropez. Bărbatul este un vlogger cunoscut, iar în clipul său video postat pe TikTok, pe care l-a numit „Trăiesc ca un rege în România”, turistul american le-a arătat urmăritorilor săi cum a reușit să-și cumpere cu 266 de lei, adică 45 de dolari, somon file, fructe de mare, legume, ceapă, ton, cereale pentru micul dejun, avocado, caise, castraveți,pepene roșu, roșii, apă, ulei spaniol, ciuperci, condimente, cartofi dulci, lapte de migdale, foietaj cu spanac și mere.

„Și nu sunt într-un sat ciudat și mic, nu, sunt în una dintre cele mai scumpe zone din România. Se numește Mamaia, e la Marea Neagră. E ca Miami Beach în Florida sau Saint Tropez în Franța. Și tot ce v-am arătat aici costă doar 45 de dolari. Bine ați venit în România”, a spus el pentru urmăritorii săi.

Cu toate acestea, pentru unii români, prețurile de pe litoralul Mării Negre sunt mai mult decât își pot permite. Prețurile au crescut foarte mult în această vară, comparativ cu anul trecut. Dacă vă întrebați cu cât de mult s-au majorat, trebuie să știti că o bere la plajă Modern sau 3 Papuci a ajuns să coste 13 lei, în timp ce în urmă cu câțiva ani era doar 7-8 lei. Iar berea la sticlă e mai scumpă, costă 18 lei. Spre exemplu, la barurile de pe plajă găsești și băuturi care pot fi pe placul vostru, precum sucuri, vinuri sau cocktail-uri. Pentru o sticlă de vin prețurile pornesc de la 60 de lei și pot ajunge până la 250 de lei.

Revenind la ordinea zilei, reiterăm faptul că marți seară. 26 iulie, un echipaj ISU împreună cu turiştii și salvamarii de la Mamaia au salvat un pui de delfin eşuat pe plajă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *