Prima pagină » Local » ISU Iași scoate la concurs postul de locțiitor comandant pentru Detașamentul 2 de Pompieri! Cine poate candida

ISU Iași scoate la concurs postul de locțiitor comandant pentru Detașamentul 2 de Pompieri! Cine poate candida

11 iun. 2022, 02:00, 1 ,
Violina GORCINSCHI, în Local

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Sturdza” al județului Iași organizează un concurs de recrutare din rândul ofițerilor militari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Funcția care trebuie ocupată este cea de locțiitor comandant la detașamentul I din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași. ISU Iași a enumerat condițiile necesare pentru a candida, dar și în ce vor consta probele concursului.

Reprezentanții ISU Iași au anunțat că sunt în căutarea unei persoane potrivite care să ocupe postul de locțiitor comandant. Principala condiție este ca respectivul candidat să aibă gradul de ofițer locotenent în cadrul unităților militare. Participanții la concurs vor depune actele necesare, printre care și cele doveditoare ale îndeplinirii condițiilor, până pe data de 17 iunie 2022. Selecția se va desvășura în două etape: evaluarea pe bază de dosar și interviul psihologic.

 masina pompierilor SMURD

Postul va fi ocupat de o persoană aptă medical și psihologic pentru această funcție

ISU Iași caută persoana potrivită pentru postul de locțiitor comandant

o masina de pompieri

Pe lângă îndeplinirea condițiilor cerute, participanții la concurs vor trece și printr-un interviu ținut de comisie

Detașamentul I din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași are nevoie de o persoană care să ocupe postul de locțiitor comandant. În acest scop, ISU Iași organizează un concurs de recrutare din sursă internă, din rândul ofițerilor din unitățile militare ale M.A.I.. Candidații trebuie să îndeplinească anumite condiții stricte pentru a se putea califica la cea de-a doua probă, a interviului. Printre criteriile necesare se numără: personalul care ocupă postul de ofițer, studii universitare de licență în „științe inginerești” și „științe sociale”, cunoștințe cu privire la gestionarea situațiilor de urgență și vechime de cel puțin 2 ani în M.A.I.. De asemenea, aceștia trebuie să fie apți medical și din punct de vedere psihologic. Documentele care dovedesc îndeplinirea condițiilor necesare vor fi depuse până pe data de 17 iunie 2022.

După evaluarea dosarelor primite, ISU Iași desfășoară și proba interviului, pe data de 15 iulie 2022.

„Interviul are drept scop aprecierea cunoștințelor profesionale, în acord cu tematica și bibliografia de concurs și se realizează pe baza unor întrebări adresate candidatului de membrii comisiei. Acestea vizează evaluarea capacității acestuia de a aplica în activitate cunoștințele profesionale dobândite, și nu expunerea unor noțiuni teoretice”, precizează reprezentanții ISU Iași.

Pentru a promova această probă, candidații trebuie să obțină minimum nota 7. Dacă nu sunt mulțumiți de evaluarea comisiei, participanții vor putea depune contestație.

doi pompieri

Locțiitorul comandant trebuie să aibă calități de lider

Locțiitorul comandant al pompierilor trebuie să pună pe primul plan obligațiilor profesionale

 un pompier care stinge focul

ISU Iași pune accent pe concentrare și promptitudine, astfel că problemele personale ale personalului trebuie puse pe un loc secund

Reprezentanții ISU Iași susțin că au nevoie de persoane care să dea dovadă de profesionalism și promptitudine în îndeplinirea obligațiilor de serviciu.

„Comandantul și locțiitorul unei subunități trebuie să fie foarte bine pregătiți din punctul de vedere al intervenției. Din punct de vedere psihologic, este necesar să cunoască oamenii, să știe să îi mobilizeze. În același timp, pe lângă aceste calități, trebuie să își rezolve problemele personale. Chestiunile profesionale au prioritate. În orice comunitate, pe lângă aspectele ce țin de serviciu, există și probleme personale. Ca în orice instituție, problemele de serviciu au întâietate. De asemenea, trebuie să aibă abilități fizice, psihice și practice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iași, sublocotenentul Georgică Onofreiasa.

Conducerea ISU Iași susține că are oameni suficient de pregătiți care ar putea ocupa postul, în situația în care nu se va putea alege o persoană prin concurs.

„Acesta este un post de ofițer în cadrul detașamentului de pompieri. Obligatoriu trebuie să fie ofiter și să aibă studii universitare. Depinde de comisia de concurs și de ce note va primi candidatul. Persoana care va lua nota cea mai mare, va accede la funcția de locțiitor comandant de detașament. În cazul în care candidatul nu îndeplinește condițiile de trecere, postul va rămâne vacant și va fi ocupat, prin cumul, de către o persoană. În caz contrar, se va scoate la concurs, dar nu cred. Ofițerii care sunt la subunitățile de intervenție sunt specialiști care cunosc metodologia de intervenție și de acțiune. Sunt ofițeri care au pregătirea necesară de a candida pe funcția respectivă”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Iași.

Rămâne de văzut cine va ocupa postul de locțiitor comandant al pompierilor din Iași.

Comentarii
  • pompieru sulii

    Candideaza ingalatul ala de Rosu ca tot il tine Gradinariu in brate , ca nah fiind nepot de fost sef pe la pompieri trebuie si gradinariu sa-si pastreze functia ca altfel era zburat demult daca nu e sluga , ba la prefect, ba pe la fosti sefi. Rosu nu stie cate urechi are, dar ca sa ia sporuri cica e purtator de cuvant pe interviuri. N-are dictie, habar n-are cu ce se mananca institutia purtatorlui decuvant, dar rezista ca il tine gradinaru in brate. E subiect de amuzament pt cine il asculta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *