Prima pagină » Local » ISU Iași a suplimentat numărul de echipaje pentru weekendul prelungit de „Sfânta Maria”
ISU Iași a suplimentat numărul de echipaje pentru weekendul prelungit de „Sfânta Maria”

ISU Iași a suplimentat numărul de echipaje pentru weekendul prelungit de „Sfânta Maria”

15 aug. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

ISU Iași a mărit numărul de echipaje și pompieri pentru weekendul prelungit din această săptămână. Sunt așteptați foarte mulți oameni la festivalul „Inimo” și la biserică, pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului

În acest sfârșit de săptămână, multe instituții nu au program, însă angajații de la ISU vor lucra cu program normal. Joi și vineri sunt zilele libere de la stat, astfel că, pe străzile din oraș, vor fi prezenți mulți oameni care să își petreacă timpul.

ISU Iași a suplimentat numărul de echipaje pentru acest weekend

ISU Iași va avea 140 de pompieri, de joi până duminică, pregătiți pentru a interveni în situațiile de urgență. De asemenea, vor asigura asistență la festivalul „Inimo” din Copou și la toate lăcașurile de cult aglomerate. De asemenea, pe străzile din Iași, vor fi și multe echipaje de la Jandarmeria Iași și Poliția Locală Iași pentru a asigura ordinea și siguranța publică.

„Peste 140 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Mihail Sturdza» al județului Iași, cu peste 120 de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata weekendului prelungit de sărbătoarea Sfintei Marii. Astfel, în această perioadă, salvatorii ieșeni vor asigura măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și cele de prim ajutor pe timpul evenimentelor”, au transmis reprezentanții ISU Iași.

Oamenii trebuie să respecte regulile

Deoarece la biserici vor fi oficiate slujbe în ziua de joi, un număr mare de enoriași sunt așteptați să participe. Lumânările reprezintă un pericol ridicat pentru propagarea incendiilor, de aceea, pompierii îi sfătuiesc pe oameni să se asigure când le folosesc.

„Pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor, este necesar să se respecte următoarele reguli: accesul credincioșilor în incinta lăcașurilor de cult se permite în limita capacității bisericii, în scopul evitării producerii de accidente; parcarea autoturismelor persoanelor care participă la slujbele religioase cu public numeros se face astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție ale serviciilor profesioniste sau voluntare pentru situații de urgență la un eventual incendiu; este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile; în nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse, nu le lăsați la îndemâna copiilor; este bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile, asupra modului de utilizare a lumânărilor sau candelelor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol”, au mai precizat reprezentanții ISU Iași.

ISU Iași a crescut numărul de echipaje pentru sfârșitul de săptămână, pentru a asigura siguranța cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`