Prima pagină » Razboi în Ucraina » Istoricul german Wolfgang Eichwede, despre sfârșitul războiului din Ucraina. „Regimul lui Putin nu poate face față invaziei”

Istoricul german Wolfgang Eichwede, despre sfârșitul războiului din Ucraina. „Regimul lui Putin nu poate face față invaziei”

29 mart. 2022, 13:11,
în Razboi în Ucraina

Istoricul german Wolfgang Eichwede, specialist pe problemele Europei de Est, susține că regimul președintelui rus Vladimir Putin s-a „împovărat cu o greutate căreia nu-i va putea face față”, adică războiul din Ucraina care a început în 24 februarie.

Rezistența va fi un factor destabilizator pentru agresor pe termen lung, scrie directorul fondator al Institutului Est-European, într-un articol pentru „Weser-Kurier”.

„Și fosta Uniune Sovietică s-a prăbușit sub supraîncărcarea sa militară imperială”. Potrivit acestuia, din perspectivă istorică, Putin nu numai că încalcă toate valorile ONU, dar „el acționează împotriva intereselor propriului popor”.

Wolfgang Eichwede, despre sfârșitul războiului din Ucraina

Eichwede scrie că Europa va trebui să-și reducă drastic dependențele în sectorul energetic și să-și consolideze apărarea militară.

“În același timp, trebuie să vedem cum ne putem menține și intensifica relațiile cu societatea și cultura Rusiei, ceea ce nu este ușor având în vedere confruntarea tot mai mare. Dar avem experiență cu aceasta din epoca sovietică(…) Ucraina este o parte din noi, din Europa. Vladimir Putin nu distruge doar țara vecină, ci și pe cea a lui. Ne distruge și pe noi,” spune Eichwede.

Volodimir Zelenski are noi cereri la negocieri

Războiul dintre Rusia și Ucraina se află în a cincea săptămână și deocamdată nu se întrezărește nicio șansă de a se încheia. Pierderile sunt imense de ambele părți iar infrastructura țării dar și nenumărate locuințe civile au fost grav afectate. În acest sens, se poartă negocieri pentru a se ajunge la un acord, însă Ucraina nu vrea să accepte pierderi teritoriale în negocierile cu Rusia.

Anunțul a fost făcut de apropiaţii preşedintelui Zelenski, iar acest lucru ar putea complica negocierile de marţi din Turcia. Administraţia Volodimir Zelenski nu va accepta pierderi teritoriale în negocierile cu Rusia, a afirmat, luni seară, Serhii Marcenko, ministrul ucrainean de Finanţe, citat de postul de televiziune CNN.

„Noi nu vom accepta nicio pierdere pentru ţara noastră. Vom lupta împotriva oricărui scenariu de acest tip. Nici măcar nu pot menţiona că putem trăi fără o parte a teritoriului nostru, deoarece este vorba despre economia Ucrainei, despre poporul nostru, despre activităţi logistice. Spre exemplu, portul Odesa este blocat în acest moment, deci trebuie să găsim alte modalităţi de a transporta mărfuri spre Europa şi spre alte zone”, a precizat Serhii Marcenko.

În acest sens, ministrul ucrainean al Finanţelor a cerut Occidentului să intensifice sancţiunile împotriva Rusiei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un discurs, că nimeni nu va putea ascunde interesele Ucrainei în birouri politice şi a subliniat că ţara sa îşi doreşte pacea „fără întârziere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *