Prima pagină » Economic Local » Istoria tramvaiului, prezentată pe străzile din Iași într-un proiect spectaculos
Istoria tramvaiului, prezentată pe străzile din Iași într-un proiect spectaculos

Istoria tramvaiului, prezentată pe străzile din Iași într-un proiect spectaculos

23 oct. 2019, 04:00,
Vlad Alexa, în Economic Local

Ieșenii sunt invitați să afle istoria tramvaiului GT 4 și a celui mai vechi vagon de acest tip care există. Duminică, începând cu ora 11, ieșenii sunt așteptați în rondul din Târgu Cucu să vizioneze galeria foto și materialele video. Totodată, cei curioși pot participa la un atelier de machetare pentru a recrea din carton tramvaiul original GT 4.
„Compania de transport public din Stuttgart, Stuttgarter Straßenbahnen AG, și asociația pasionaților tramvaielor istorice din Stuttgart, Stuttgarter Historische Straßenbahnen, organizează, pe 26 și 27 octombrie, evenimente dedicate aniversării celor 60 de ani, sub denumirea «60 Jahre GT 4 – Stuttgarts Straßenbahn für Jahrzehnte» – 60 de ani de GT 4 – Tramvaiul orașului Stuttgart de decenii. În acest context, CTP Iași și Asociația Tramclub Iași realizează, în paralel cu orașul Stuttgart, acțiunea «Un tramvai peste decenii. 60 de ani cu GT 4»”, au precizat oficialii CTP Iași.

Cele mai frumoase tramvaie vechi produse în Germania

În luna octombrie se împlinesc 60 de ani de la intrarea în exploatare a tramvaielor GT 4. Aceste vagoane au fost revoluționare din punct de vedere constructiv și sunt considerate cele mai frumoase tramvaie vechi din Germania. Tramvaiul GT 4 a devenit un simbol și pentru orașul Iași de peste 20 de ani. În orașul nostru se regăsesc o treime dintre vagoanele care au circulat inițial la Stuttgart. Printre acestea se află al patrulea vagon produs, în prezent cel mai vechi tramvai GT 4 care există

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *