Prima pagină » Titlurile zilei » Isterie la nivel național! Basarabenii din Iași de la „Bismobil Kitchen” au înșelat sute de persoane și au închis magazinele! Sumele sunt impresionante – FOTO

Isterie la nivel național! Basarabenii din Iași de la „Bismobil Kitchen” au înșelat sute de persoane și au închis magazinele! Sumele sunt impresionante – FOTO

07 ian. 2023, 02:00, 27 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

La Iași au început să curgă reclamațiile legate de țepele trase de „Bismobil Kitchen”. La Protecția Consumatorilor sunt depuse zilnic zeci de plângeri. Magazinul din Iași a fost închis, iar isteria a cuprins toată țara. Sute de clienți sunt pe lista victimelor făcute de basarabeanul Mihail Șaran. Mobila nu era furnizată, iar banii nu erau returnați. Pentru o singură comandă se achitau și 7.000 de euro

Se strânge lațul pentru afaceriștii basarabeni care controlează afacerea cu mobilă de bucătărie „Bismobil Kitchen”, administrată prin mai multe societăți cu sediul social în Iași. În edițiile anterioare ale BZI a fost semnalat faptul că mai mulți clienți au fost păcăliți după ce au comandat mobilă de bucătărie.

De cele mai multe ori nu primeau corpurile de mobilă și, când venea vorba de înapoierea banilor, administratorii societății nu mai răspundeau la telefon. Corpurile de mobilă erau expuse în showroom-uri din toată țara. În medie, mobilarea unei bucătării costă 5.000 de euro la „Bismobil Kitchen”, dar poate ajunge și la un preț mai mare.

Un medic stomatolog din Iași a anunțat că va lua primele măsuri

Printre victimele celor de la „Bismobil Kitchen” este și italianul Cosimo Caltabellotta, medic stomatolog în Iași. Pe data de 28.07.2022, medicul, prin societatea Prestige Campus Europeo SRL, a semnat un contract cu societatea Four Partner BK SRL, unde administrator este Andriana Brașoveanu, partenera de afaceri a basarabeanului Mihail Șaran, cel care a pus bazele rețelei. A achitat 7.000 de euro pentru mobila din bucătărie.

Nici până acum nu a primit corpurile, dar nici banii nu au fost înapoiați. Reprezentanții firmei aveau termen până pe data de 23.12.2022 să înapoieze suma achitată de client. Pentru că aceasta nu a fost returnată, medicul stomatolog a precizat pentru BZI că va apela la instanțele de judecată. Și o familie din Târgu Mureș a fost înșelată de firma basarabenilor.

A fost deschis grupul „Înșelați de Bismobil Kitchen”

Culmea, dimensiunea țepelor este mult mai mare și se întinde la nivel național. Pe rețelele sociale a fost înființat grupul „Înșelați de Bismobil Kitchen”, ce are nu mai puțin de 1.600 de membri. Zilnic sunt postate mesaje de către clienții înșelați de firma basarabenilor. Aceștia au lansat ideea că vor să pornească un proces colectiv. Deocamdată este greu de stabilit cuantumul prejudiciilor.

Mai mult, schema a fost pusă la cale prin intermediul unui număr de 32 de societăți controlate de Mihail Șaran. Nu este clar nici cum vor fi recuperate sumele clienților, în cazul în care basarabenii vor declara falimentul. În cursul zilei de ieri, 06.01.2023, magazinul de pe Calea Chișinăului era închis. Același lucru se întâmplă și cu magazinele din țară, conform membrilor grupului „Înșelați de Bismobil Kitchen”. La Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), zilnic sunt depuse zeci de reclamații de către clienții păcăliți de „Bismobil Kitchen”

La Cluj s-au unit mai mulți clienți țepuiți de „Bismobil Kitchen”

Bogdan Blaj, avocat în Baroul Cluj, a reușit să strângă mai multe reclamații pentru un proces colectiv.

„Noi avem contract cu aproximativ 100 de persoane, dar am fost contactați de sute. Sunt clienți din toată țara, unde «Bismobil» a avut magazine. Acum sunt toate închise. Nu mai există o cale oficială de comunicare cu ei. Vom face plângerea la București. Prejudiciul este de milioane de lei. Dacă depășește 2 milioane de lei vom depune la DIICOT”, a explicat avocatul.

Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere din partea reprezentanților „Bismobil Kitchen”, dar numerele de telefon nu mai sunt valabile. În edițiile trecute ale BZI, Andriana Brașoveanu, administratorul societăților deținute de afaceristul Mihail Șaran, a explicat că livrările sunt întârziate din cauză că materialele provin din Ucraina, țară aflată în război.

Chiar și așa, s-au încheiat sute de contracte, iar avansurile au fost încasate. Showroom-urile „Bismobil Kitchen” au fost prezente în București, Iași, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Constanța, Craiova, Oradea, Ploiești și Galați.

Rămâne de văzut dacă basarabenii din Iași de la „Bismobil Kitchen” vor răspunde în fața autorităților.

Comentarii
  • O sa luați tepe și de la ucraineni, nu doar de la fratii de peste Prut …

  • Asa va trebuie. Nu aveti voi magazine de mobila romanesti, va duceti la basarsbeni. Bine vi-au facut!!!

  • Iubitor de frați patzani

    Basarabenii au ajuns o adunătură de nații corcite, in cea mai corupta și săracă țară din Europa. Sunt răi, aroganți, tupeiști, egoiști, înapoiați și extrem de antipatici, dar au pașaport european. Viceprimarul ciorapel nu este un caz izolat, e doar vârful aisbergului. Și mai au și vise umede cu unirea…Chiar de s-ar ivi contextul o sa aveți mare surpriza cam ce vor vota romanii în cazul asta.

  • Escroci și nesimțiți mai mari ca basarabenii nu am văzut niciodată! Îi întinzi o mână, iar după aia profită non stop. Feriti-vă de această nație! Nu vă mai spun cât de răi sunt!

  • Republica Socialista Sovietica Moldoveneasca

    Și mai scriu și aiurea pe pereți: „Basarabia e România” (am mari îndoieli ca romanii au scris), nu înapoiaților, după un secol de rusificare, Basarabia nu va mai fi niciodată România. Sau poate doar dacă va derusificam, asa tradițional cum va place vouă, după Sfânta tradiție strămoșească cu aghiazma și bombe, cu mir și praf de pușcă.

  • Blea, ci nu va place la noi ? Banul se face usor cand dai de prosti care se grabesc sa iti indese de toate in buzunar: cetatenie, petrol si gaz, electricitate, burse, cazari si educatie, pasaport, sprijin politic, etc.
    Cum blea sa nu aduni pitacul in tara unde nu se termina apa, aerul si fraierul.

  • Bine punctat, viceprimarul Ciorapel ( cezar Baciu Alexandru ), Anal-fabetul Iasului… o scursura si un gunoi al societatii. “@zda” aia blonda pe care o porți lîngă tine, e o scursură, a golanca penală….

  • Da’ ce meserie v-a tras-o ! De nici acum nu stiti cine v-o fi candidatul 2024, ca oricum nu castiga. Da’ ce v-a tras+o, credeam ca crapa grasanul ala in sala de apoplexie.

  • Sa nu generalizam. Ca fire, basarabenii sunt la fel ca noi. Marea majoritate sunt Ok. Ca sunt si uscaturi, da, dar unde nu sunt. Firme care dau tzeapa, da, au si ei, avem si noi prea destule. Dar daca vorbim de evaziune fiscala, campionii sunt la Zanea, la Liesti, la Tandarei, etc

  • Am locuit 6 ani la Chisinau . Pana atunci eram cel mai mare unionist . Asta a si contribuit probabil la decizie . Acum, sunt lecuit pe cateva decenii bune . Una e sa vezi republica in calitate de turist , una sa traiesti printre ei. In realitate au o romanofobie genetica iar rusii sunt bine vazuti. Oamenii faini sunt sub 5% . Tepele sunt la ordinea zilei. Pot spuna ca experienta cu aia m-a marcat . F E o mare imbecilitate ca le dam cetatenii , deoarece suntem doar vaci de muls . Cine iubeste Romania , trebuie sa spuna NU transnistrizarii.

  • Stroe Horcaianu

    Sclava Maldavii!

  • Prin natura profesiei (sunt profesor universitar) cunosc foarte mulți studenți și absolvenți basarabeni. Nu am ce le reproșa. Sunt cum erau studenții români acum 25 de ani : respectuoși, serioși, buni la învățătură. De regulă, studenții basarabeni se situează în treimea superioară a grupei. In urma cu 5 ani erau în prima cincime, dar în ultimul timp se pare ca autoritățile au mai relaxat criteriile.

  • Actualii basarabenii sunt corcituri de rusi cu tigani.Nu doresc decat statutul de cetățean european pt emigra in UE.Sunt cinici ,mari profitori si rusofili.
    Cat priveste profilul moral,sunt absolut abjecti.Si nu numai din cauza sărăciei,cel mai probabil din cauza rusificarii la care au fost supusi inca din1812.

  • Probabil esti si tu unul de-a lor. Am colege la facultate si sunt analfabete. Viseaza la barbati cu bani si toate asteapta cetatenie 🥴 Rusia e stapana lor si Romania un mijloc de a obtine una, alta. 🙄

  • De producătorii romani nu ați auzit?

  • Mu#e Basarabia si multa mu#e tuturor basarabenilor imputiti!

  • Basarabeanca

    Și cum dracu am ajuns noi- basarabenii, corcituri rusesti, oare nu tot datorită vouă, dragi frati romani cind ati cedat acest petic de pământ rușilor??? Cite țepi dați voi nu doar basarabenilor dar și vecinilor,colegilor,prietenilor vostri?
    Și oare de ce se opune Europa aderării voastre în zona senghen, oare o fi basarabenii cauza?
    Oare cine sunt cei mai mari cerșetori în Europa, cine sunt cei mai mari hoți de motorina prin parcările camioanelor?
    Ce nație sunt hoții Europei?
    Cine sunt considerați țigani???
    P. S. Nu e cazul sa judecați fără sa cunoașteți întregul adevăr căci articolul dat poate fi și unul făcut la comanda de către adversarii de pe piața mobilei…

  • Brasoveanco, mănânci rahat. Sunteți escroci, nu victime. Ați luat bani de la oameni și în loc sa onorați comenzile v-ati extins cu noi „magazine”, de fapt noi capcane. E penala treaba. Schema Ponzzi cu PAL și MDF.
    Și ca orice escroc, ai tupeu maxim. Sictir, la pârnaie!

  • Basarabeni, o natie de oameni urati, perversi rusofoli obositi. Ati stricat toata Europa rusi betivi ce sunteti voi! Inapoi in saracia voastra de tara Moldova!

  • cum cumparati mobila de bucatarie de 7000 de euro ??????!!!!!!!!

  • Rapeni de moldoveni , sa umplut Iasi-ul de zdrențe de moldoveni și ucraineni ați greșit direcția “frății”noștri Siberia e in partea opusa !!!

  • Multi de aici sunt atat de spalati pe creier incat colporteaza clisee rusesti. Rusii sunt cei care se opun unirii.

    Moldovenii de dincolo de Prut sunt fratii nostri, si cu bune si cu rele. Si unele din rele sunt urmarea lasitatii Consiliului de Coroana din 27-28 iunie 1940. Doar 6 voturi s-au strans pentru a lupta, 20 au fost pentru cedare si unul s-a abtinut. Urmarile le stim: decapitarea intelectualitatii si suprimarea culturii nationale. Efectele sunt negative, dar nu vad cum se puteau ei opune.

    Da, unii basarabeni provin din familii mixte, in care un parinte este slav. Si ce-i cu asta? Aia care se cred superiori, sa se caute la ADN. La Nord de paralela de 46 grade, fiecare al patrulea barbat apartine haplogrupului R1a, deci este urmasul in linie dreapta a unui barbat slav, sau proto-slav. Insa asta nu-i face mai putin romani.

  • unde-i isteria? la mine in casa nu e. nevasta face parjoale, ala mic se joaca cu un porc de cauciuc. cred ca-i porc, ca seamana oleaca. am coborat sa ma aerisesc. in fata blocului, nema isteria. am baut o bere la terasa din colt. e frig, e si nea petrica cu gineri-su, dar isterie nu e. io ma duc acasa.

  • " Iubitoare" de neam

    Ia ce mai lătrați la lună…, voi românilor, mai țigănoși decât toți țiganii de pe glob…, urâți și prefăcuți, hoți ordinari ce sunteți !!! De asta vă urăște toată Europa si nu numai…, pârliți tot ce vă iese în cale !!! Dați cumva cetățenii din buzunarul vostru? ! Lașilor, căutați prin cărțile de istorie și informați-vă cum și când a ajuns Basarabia în ghiara rușilor…, este scris alb pe negru, că doar datorită vouă, neam de mâncători de rahat ce sunteți…!!! Jigodii nespălate și mârșave! Cum puteți generaliza în asemenea hal?! Era vai de mama voastră…, v-a cumpărat americanul ca pe niște curve de 2 lei și vă credeți centrul universului, nemernicilor…!!!

  • pentru 5:58 pm

    Nu te ambala pentru cativa frustrati care scriu pe aici. Hai sa ne uitam la sondaje : 74,5% din romani sunt de acord cu Unirea, 21,1% sunt impotriva, 4,3% sunt indecisi.
    Cum se explica faptul ca 21,1% din repondenti nu vor Unirea? Pentru ca de fapt nu-i intereseaza Romania si vor sa traiasca in alta tara. Nu-i o parere, ci o concluzie stabilita stiintific.
    In cadrul aceluiasi sondaj, 77,9% din repondenti au spus ca vor sa traiasca in Romania, 21,5% ca vor sa traiasca in alta tara, iar 0,5% sunt indecisi. Observa procentele : 21,1% nu vor Unirea, 21,5% vor sa traiasca in alta tara! Sare in ochi, dar poate fi si o coincidenta. Tocamai de aceea autorii sondajului au efectuat si o analiza de corelatie si a reiesit ca 96,2% din cei care nu vor Unirea, nici nu vor sa traiasca in Romania!!! Asta e. Sa le uram drum bun si o viata frumoasa, iar noi, cei care ne pasa de tara, sa ne vedem de ale noastre.

  • pederasti , gandoni , concili = moldoveni

  • Fost angajat

    Bună seara,
    Situațiile acestea există,acei clienți au achitat,trebuie să își primească banii inapoi sau bucătăriile.
    Dar vedeți că sunt și victime colaterale aici,un număr mare de foști angajați ce sunt hărțuiți,amenințăți,acuzați că „știau” de această situație,păi dacă știau,nu plecau mai devreme?
    Pe grupul acela de Facebook s-a ajuns la un nivel alarmant de instigare la ură,sunt distribuite pe acel grup pozele foștilor..despre asta de ce nu scrieți?
    Gândiți-vă că oricăruia se poate întâmpla și nu este normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`