Prima pagină » International » Israelul ar putea fi aproape de finalul pandemiei. Vaccinarea a scăzut numărul infectărilor
Israelul ar putea fi aproape de finalul pandemiei. Vaccinarea a scăzut numărul infectărilor

Israelul ar putea fi aproape de finalul pandemiei. Vaccinarea a scăzut numărul infectărilor

04 apr. 2021, 16:52,
în International

Israelul, țara cu cea mai eficientă campanie de vaccinare din lume, ar putea ajunge foarte curând la finalul acestei pandemii – un obiectiv pe care multe țări îl vor atinge abia peste luni de zile, sau chiar câțiva ani, scrie The Guardian.

Mai mult de jumătate dintre cei 9 milioane de locuitori ai țării au primit ambele doze de vaccin. Ratele de infectare au scăzut considerabil, cu toate că viața a revenit aproape în totalitate la normalul dinaintea pandemiei.

În momentul de vârf al campaniei de vaccinare, culoarele uriașei arene de baschet din Ierusalim erau ticsite de oameni care așteptau până la două ore ca să le vină rândul să intre în cabinele de vaccinare. În fiecare zi, 3.000 de oameni erau programați la acest centru.

Luni, doar 15 persoane așteptau la rând, iar timpul de așteptare era de doar câteva secunde. Doar câteva sute de oameni mai vin să se vaccineze la centrul organizat în incinta arenei sportive.

În rândul populației adulte, doar 1 milion de oameni reticenți nu au fost vaccinați încă. „Toți cei care au vrut să se vaccineze au venit deja”, a declarat Shani Luvaton, șefa centrului de vaccinare.

Imunizarea accelerată a populației le permite israelienilor să își recapete ușor-ușor viețile pe care le-au avut până la începutul lui 2020. Aceste centru de vaccinare a început să fie închis mai devreme deja în unele zile, deoarece meciurile de baschet au început să se dispute din nou cu spectatori – chiar dacă este vorba despre un număr limitat de fani care pot intra în arenă.

În Ianuarie, când Israelul era lovit din plin de al treilea val al pandemiei, numărul cazurilor zilnice ajunsese să treacă de 10.000. Acum, după aproape trei luni de la acel vârf, sunt mai puțin de 200 de infectări pe zi. Duminica trecută au fost doar 130.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *