Prima pagină » International » Israelul a intrat în carantină națională! Cazurile zilnice de infecție cu noul coronavirus au depășit 4.500

Israelul a intrat în carantină națională! Cazurile zilnice de infecție cu noul coronavirus au depășit 4.500

17 sept. 2020, 22:30,
Bianca Rebegea în International

Israelul a intrat în carantină națională! Cazurile zilnice de infecție cu noul coronavirus au depășit 4.500. Astfel, cu o zi înainte de a intra în carantină, școlile au fost închise.

În Israel, prima carantină a fost impusă la finalul lunii martie și ridicată în mai. Atunci, numărul de cazuri a scăzut la aproximativ 20 pe zi. Având speranța că vor evita daunele economice, liderii israelieni au ridicat restricţiile prea devreme și chiar au recunoscut acest fapt.

Perioada a doua de carantină durează trei săptămâni. Aceasta coincide cu începutul Anului Nou Evreiesc, Rosh Hashana, în mod tradiţional un moment pentru adunări de familie. Miercuri seara, autorităţile israeliene au decis să închidă școlile cu o zi mai devreme decât era planificat, pentru a preveni infectarea.

În acest mod, oamenii din Israel nu au voie să plece mai departe de 500 de metri de casă. Cu toate acestea, există și excepții: pot merge la serviciu, la cumpărături pentru lucruri esenţiale şi plimbări în aer liber pentru exerciţii.

Israelul este prima ţară din lume care a impus pentru a doua oară caranatina naţională de la inceputul pandemiei. De la debutul pandemiei, 1.163 de oameni au murit în Israel, ţară cu 9 milioane de locuitori.

Pandemia închide un oraș din România! Restaurantele pun lacătele pe uși, iar multe școli adoptă scenariul roșu

Situația în România nu este la fel de rea precum cea din Israel, dar din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri, în orașul Siret, din județul Suceava, se închid barurile și restaurantele, pentru o perioadă de mai multe săptămâni. De asemenea, tot mai multe școli întră în scenariul roșu, unde copiii vor învăța exclusiv online. Aici, rata infectărilor trece de 7 cazuri la mia de locuitori.

”Noi am avut astăzi o ședință a Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență, am ținut cont de contextul epidemiologic actual la nivelul județului Suceava, dar și la nivelul orașului Siret unde avem o rată de infectare de 7,69 la mia de locuitori, de infrastructura locală, de particularitățile locale, de resursele umane ale fiecărei unităție de învățământ în parte, de propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ dar și de avizul Direcției de Sănătate Suceava și am suspendat la nivelul orașului Siret activitățile din domeniul HORECA, dar și al operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor în interiorul clădirilor.

Totodată, la nivelul localității Siret, toate manifestările și activitățile cu publicul desfășurate în aer liber, permise de legislația actuală, se vor desfășura cu obligativitatea purtării mijloacelor de protecție.

În ceea ce privește scenariile de funcționare din unitățile de învățământ, două unități de învățământ au trecut în scenariul roșu”, a declarat Alexandru Moldovan, prefect de Suceava.

Situația pandemiei în România, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 17 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 108.690 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Grupul de Comunicare Strategică a transmis un record nedorit de 110 cazuri noi de Covid-19 în județul Iași. Focarele de pe teritoriul județului au facilitat apariția acestor cifre îngrijorătoare. În ceea ce privește situația recăderilor au fost reconfirmate cu noul coronavirus la testare nu mai puțin de 41 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *