Prima pagină » Actualitate » Israel testează un vaccin împotriva COVID-19 sub formă de capsule
Israel testează un vaccin împotriva COVID-19 sub formă de capsule

Israel testează un vaccin împotriva COVID-19 sub formă de capsule

26 iul. 2021, 11:19,
George Cristian în Actualitate

Israel este prima tară din lume care începe să testeze un posibil remediu împotriva COVID-19. Altfel spus, autorităţile medicale au anunţat faptul că în câteva săptămâni va fi luată o decizie referitor la eficacitatea unui vaccin care va fi administrat sub formă de capsule.

Israel trece prin momente tensionate din cauza numărului mare de infectări. Cu toate că o bună parte din populație s-a vaccinat, țara a luat noi măsuri de restricţii după ce s-a observat o creștere a îmbolnăvirilor.

Israel testează o pastilă care să tină loc vaccinului împotriva COVID-19

Conform autorităţilor din domeniu, firma Oravax Medical va începe efectuarea unui test prin care mai mulţi subiecţi vor ingera pastile menite să le asigure aceeaşi protecţie ca şi cea oferită de vaccinarea împotriva COVID-19. La test participă 24 de persoane care nu au fost vaccinate anterior împotriva COVID-19 şi care vor lua, jumătate dintre ei, o pastilă, iar cealaltă jumătate, două pastile.

Autorii testării menţionează faptul că principalul avantaj pe care îl prezintă ingerarea de pastile care să îţi asigure o protecţie împotriva COVID-19 este acela că s-ar reduce apariţia efectelor secundare. Un alt avantaj mare este şi depozitarea capsulelor la temperaturi normale, lucru imposibil în cazul vaccinurilor Pfizer, Modernă, AstraZeneca.

Israelul trece prin momente critice după campania de vaccinare în masă

De curând, Israelul a anunţat faptul că se confruntră cu momente critice din cauza apariţiei a noii tulipini Delta de COVID-19. Autorităţile au ajuns la concluzia că, în pofida vaccinării în masă, imunitatea nu a ajuns una generală. Așadar, aceştia au reintrodus obligativitatea purtării măștii de protecţie în spaţiile publice închise.

„Din cauza creşterii numărului de infectări, Ministerul Sănătăţii a anunţat că începând de astăzi, 25 iunie, la prânz (09:00 GMT), vor fi necesare măştile în toate locurile care nu sunt la exterior, cu excepţia locuinţelor”, a precizat ministerul într-un comunicat la acea dată

Cu o creștere a cazurilor de COVID-19 se confruntră şi Sydney din Australia unde autorităţile au decis, în urmă cu câteva săptămâni să carantineze o bună bucată din oraș însumând aproximativ 5 milioane de locuitori.

Varianta Delta a COVID-19 este din ce în ce mai prezentă la nivel mondial

Conform autorităţilor internaţionale, varianta Delta a COVID-19 aduce noi îngrijorări. Aşadar, varianta din India tinde să devină predominantă  în România și la nivel mondial. Cercetătorii au afirmat faptul că noua versiune de COVID-19 scade imunitatea oferită prin vaccinare şi este mai contagioasă decât variantele britanice, braziliene sau decât varianta clasică din Wuhan.

De altfel, India a anunţat şi apariţia unei alte variante de COVID-19 intitulată Delta Plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`