Prima pagină » Local » ISJ Iași aduce clarificări după scandalul testărilor inițiale. Laviniu Lăcustă a acuzat deciziile controversate luate

ISJ Iași aduce clarificări după scandalul testărilor inițiale. Laviniu Lăcustă a acuzat deciziile controversate luate

16 sept. 2022, 02:00,
Denisa Pintilie, în Local

Inspectoratul Școlar Județean Iași aduce clarificări după scandalul testărilor inițiale. În urma ședinței Comisiei paritare a ISJ Iași, s-au luat decizii cu privire la modul în care se vor desfășura aceste testări inițiale. Modalitatea de trimitere a rezultatelor inițiale va fi una mai ușoară, plata directorilor se va face conform prevederilor metodologiei și se vor respecta prevederile contractului colectiv de muncă

În urma ședinței Comisiei paritare a Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, în care s-au discutat aspecte referitoare la problemele aflate pe ordinea de zi, Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al ISJ Iași, a spus că modalitatea de raportare a rezultatelor evaluărilor inițiale va fi una simplificată în ceea ce privește plata cu ora a directorilor, se vor aplica prevederile metodologiei, iar zilele de 5 octombrie 2022 și 14 octombrie 2022 vor fi libere. Nemulțumirea liderului Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași, prof. Laviniu Lăcustă, a venit în urma răspunsului ISJ Iași care afirmă că testările inițiale sunt oportune pentru a putea vedea care este nivelul elevilor la învățătură.

Laviniu Lacusta

Laviniu Adrian Lăcustă acuză Consiliul de Administrație (CA) al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași printr-o postare pe pagina de Facebook

Antonina Bliorț, după scandalul testărilor inițiale: „Modalitatea de raportare a rezultatelor obținute la testele inițiale va fi simplificată”

Antonina Bliort in platoul BZI

Modalitatea de raportare a rezultatelor obținute la testele inițiale va fi simplificată

Laviniu Adrian Lăcustă, liderul USLIP Iași, a cerut conducerii ISJ Iași întrunirea urgentă a Comisiei paritare, ISJ Sindicate pentru a clarifica cele două decizii controversate adoptate de către C.A al ISJ Iași. Joi, 15 septembrie 2022, a avut loc ședința Comisiei Paritare a ISJ Iași.

„În cadrul ședinței Comisiei paritare a Inspectoratului Școlar Județean Iași, desfășurate astăzi, 15.09.2022, de comun acord, s-au stabilit următoarele aspecte referitoare la problemele aflate pe ordinea de zi: I. Modalitatea de raportare a rezultatelor obținute la testele inițiale va fi simplificată. Raportarea rezultatelor va avea caracter intern, realizându-se în conformitate cu o procedură care va fi stabilită de conducerea unității școlare. Directorul va transmite către I.S.J. Iași o sinteză a rezultatelor testelor din școală, constatări și măsuri remediale. II. În ceea ce privește plata cu ora a directorilor, se vor aplica prevederile metodologiei, eventualele excepții vor fi analizate în Consiliul de Administrație al I.S.J. Iași pentru a se identifica soluțiile optime, în deplin acord cu legislația în vigoare. III. Se vor respecta prevederile contractului colectiv de muncă stabilit la nivel național și județean: 5 octombrie 2022 și 14 octombrie 2022 vor fi zile libere”, declară Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al ISJ Iași.

copii ce stau in banci

ISJ Iași cere testări inițiale obligatorii până când se va discuta în Comisia Paritară și probabil, se vor clarifica aceste decizii referitoare la testările inițiale

Laviniu Lăcustă acuză deciziile controversate luate de ISJ Iași

persoana la masa tinand mana pe un teanc de dosare

Laviniu Lacustă spune că nu-și poate imagina cum un profesor ar putea să evalueze într-un timp atât de scurt 540 de elevi

Liderul (USLIP) Iași, Laviniu Adrian Lăcustă, acuză Consiliul de Administrație (CA) al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași pentru luarea unor decizii controversate și solicită explicații.

„Am cerut conducerii ISJ Iași întrunirea urgentă a Comisiei Paritare, ISJ Sindicate, pentru a clarifica două decizii controversate adoptate de către C.A. al Inspectoratului Județean Iași: 1. Generalizarea testelor inițiale la toate clasele și toate disciplinele; 2. Interdicția managerilor de a avea ore suplimentare în condițiile legii. Considerăm că cele două măsuri sunt abuzuri și nu au fundament legal!”, menționează Laviniu Lăcustă, liderul USLIP Iași.

Laviniu Lacustă spune că nu-și poate imagina cum un profesor ar putea să evalueze într-un timp atât de scurt 540 de elevi, iar apoi să introducă în Excel date, note, itemi, iar mai apoi, toate acestea trebuie trimise la ISJ Iași.

„Nu au un fundament legal pentru că într-un ordin disciplinar, în 2020 al Ministrului Monica Anisie, se precizează foarte clar că, testele inițiale nu sunt obligatorii și rămân la latitudinea fiecărui profesor”, precizează Laviniu Lăcustă, liderul USLIP Iași.

În cadrul ședinței Comisiei paritare ce a avut loc joi, 15 septembrie, ISJ Iași a adus clarificări scandalul testărilor inițiale, precum modalitatea simplificată a raportării rezultatelor testelor inițiale, în ceea ce privește plata cu ora a directorilor, se vor aplica prevederile metodologiei, iar zilele de 5 octombrie 2022 și 14 octombrie 2022 vor fi libere.

Comentarii
  • Pravat, DEMISIA! Mergi la catedra si da testele initiale. Oricum nu esti bun de nimic si incurci lumea la ISJ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *