Prima pagină » Eveniment-Social » ISJ Iași a suspendat simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024

ISJ Iași a suspendat simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024

20 dec. 2023, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, din județul Iași, ar fi urmat să se susțină pe 17-19 ianuarie 2024, însă au fost anulate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași

Pentru a veni în sprijinul elevilor care se pregătesc pentru susținerea simulărilor naționale, ISJ Iași va elabora teste de antrenament pentru toate disciplinele de examen.

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, din județul Iași, au fost suspendate

oameni pe tablete

La nivelul județului Iași, evaluările lucrărilor se vor face în format digitalizat

Decizia luată de ISJ Iași vine după ce, recent, Ministerul Educației a anunțat calendarul simulărilor naționale din lunile februarie pentru Evaluarea Națională și martie pentru examenul de Bacalaureat, plasate apropiat de cele din alte județe.

Pentru a veni în sprijinul elevilor care se pregătesc pentru susținerea simulărilor naționale, Inspectoratul Școlar Județean Iași va elabora teste de antrenament pentru toate disciplinele de examen, care vor fi transmise către unitățile școlare la debutul cursurilor din Modulul 3.

„Simulările au fost programate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Iași mult prea devreme. Le-am programat pentru începutul lunii ianuarie, însă s-au anulat. Pentru Evaluarea Națională calendarul prevede zilele de 5, 6 și 7 februarie. Lucrările vor fi evaluate în format digitalizat, iar ISJ Iași a decis să suspende aceste simulări și să ofere școlilor, profesorilor și elevilor niște teste de antrenament, care vor fi publicate în luna ianuarie”, a transmis Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al ISJ Iași.

Lucrările vor fi corectate în format digital

elevi

Pentru a veni în sprijinul elevilor care se pregătesc pentru susținerea simulărilor naționale, ISJ lași va elabora teste de antrenament

Absolvenții clasei a VIII-a vor susține simularea Evaluării Naționale 2024 la Limba și literatura română în data de 5 februarie 2024, cea la matematică în data de 6 februarie, iar următoarea zi, respectiv 7 februarie, la Limba și literatura maternă. Comunicarea rezultatelor va fi în data de 23 februarie 2024.

Simulările probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024 au loc în zilele de 4, 5, 6 și 7 martie 2024, respectiv Limba și literatura română, proba obligatorie a profilului, proba la alegere a profilului și specializării și Limba și literatura maternă. Comunicarea rezultatelor va fi în data de 15 martie 2024.

La nivelul județului Iași, evaluările lucrărilor se vor face în format digitalizat. Testarea inițială din acest an școlar a fost în format digital și a fost un real succes. Numărul total de teste susținute în perioada 20 septembrie – 3 octombrie este de 349.371.

Testarea s-a realizat în toate unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Iași prin intermediul platformei de teste educaționale BRIO. Aceasta a fost oferită gratuit Inspectoratului Școlar Județean Iași. Platforma asigură rezultate perfect comparabile pentru doi sau mai mulți elevi care se testează pentru aceeași clasă și aceleași capitole, indiferent dacă proba se desfășoară în locuri sau în momente diferite. Astfel, simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, din județul Iași, vor fi corectate digital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *