Prima pagină » Local »  „Isidor Gunsberg”, primul turneu din cadrul proiectului „Educație pe tabla de șah”, a avut loc la Castelul Sturdza de la Miclăușeni

 „Isidor Gunsberg”, primul turneu din cadrul proiectului „Educație pe tabla de șah”, a avut loc la Castelul Sturdza de la Miclăușeni

02 nov. 2022, 02:00, 1 ,
în Local

Sâmbătă, 29 octombrie 2022, la Castelul Sturdza de la Miclăușeni s-a desfășurat primul turneu din cadrul proiectului ,,Educație pe tabla de șah”, ediția a II-a. Turneul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și Federația Română de Șah

În cadrul competiției „Isidor Gunsberg” au concurat 23 de echipe, fiecare fiind formată dintr-un număr de 4 șahiști. Au participat elevi de la mai multe școli, atât din județul Iași, cât și din județul Neamț. Competiția a fost câștigată de echipa formată de elevii din Huși.

Echipa din Huși a câștigat primul turneu din proiectului ,,Educație pe tabla de șah”

 o imagine din cadrul concursului de sah

Turneul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și Federația Română de Șah

Primul turneu din cadrul proiectului ,,Educație pe tabla de șah”, ediția a II-a, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și Federația Română de Șah, s-a desfășurat sâmbătă, 29 octombrie, la Castelul Sturdza de la Miclăușeni, într-un cadru istoric, fascinant.

„Șahiști cu strategii bine stabilite s-au întâlnit la competiția «Isidor Gunsberg» care a reunit 23 de echipe formate din câte 4 membri, reprezentând școlile din localitățile Popești (2 echipe), Românești, Podu Iloaiei (2 echipe), Oțeleni, Hândrești, Fărcășeni, Butea (2 echipe), Miroslava, Bodești, Erbiceni, Vânători (Pașcani), Iași, Huși (3 echipe), Roman, Lețcani, Golăiești, Bosia și Dancu. Turneul a fost desfășurat pe durata a 5 runde, sistem elvețian. Victoria a fost obținută de prima echipă din Huși, care s-a impus în toate cele cinci confruntări.

Locul al doilea a revenit celor de la Școala Gimnazială «Alexandru Ioan Cuza»  Podu-Iloaiei, care au pierdut doar meciul direct cu învingătorii. Partida s-a terminat remiză, iar scorul final a fost 2,5-1,5 în favoarea celor din Huși. Locul al treilea a fost câștigat de echipa Colegiului Național din Iași care a obținut 3 victorii, un egal și o înfrângere. Meciul disputat cu echipa din Podu Iloaiei a fost imprevizibil, dar deznodământul nu a fost în favoarea lor. Remiză la masa 1, înfrângeri la 2 și 3, iar victoria de la masa 4 nu a fost suficientă; scor final 1,5-2,5”, au transmis reprezentanții ISJ Iași.

Prima ediție e evenimentului s-a desfășurat în format hibrid din cauza pandemiei de COVID-19 și a reunit 94 de participanți din 11 comune.

Cine au fost câștigătorii competiției

o imagine cu premiile castigate de catre participantii la concursul de sah

În cadrul competiției  „Isidor Gunsberg” au concurat 23 de echipe, fiecare fiind formată dintr-un număr de 4 șahiști

La finalul competiție de șah au fost premiați și cei mai buni de la fiecare masă. Astfel, la masa 1, câștigător a fost David Cuzub, care a obținut 4,5 puncte. La masa 2, câștigător a fost desemnat Alexandru Apostol, care a reușit să acumuleze 5 puncte. La cea de-a treia masă, câștigător a fost Mihăiță Diaconu, care a reușit să obțină 5 puncte. La masa 4, câștigătoare a fost eleva Elena Ursan, care a reușit să acumuleze 5 puncte.

„Trebuie să mulțumim gazdelor – Primăria Comunei Butea, Școala Gimnazială Butea și administratorilor Castelului Sturdza de la Miclăușeni. De asemenea, suntem recunoscători partenerilor noștri care au încredere în noi: Rotary Club Copou Iași, Editura Gama și Finastra. De asemenea, ne bucură colaborarea cu cei de la Clubul de Șah Gambit Huși. Felicitări tuturor participanților, stimă pentru profesorii și părinții care susțin necondiționat acești copii minunați”, au adăugat reprezentanții ISJ Iași despre primul turneu din cadrul proiectului „Educație pe tabla de șah”.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • De ce nu s-a numit turneul Margareta Perevoznic, bucovineanca renumita pentru performanțele la sah si cetatean de onoare al Iasiului? Si contemporana cu noi? Ploconeala romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024