Prima pagină » Local » Își plănuiau nunta, dar pe masa de operație a aflat că are cancer. Mircea are nevoie de o sumă exorbitantă pentru a se face bine: „Nici prin cap nu ne trecea că lucrurile se vor schimba definitiv” – FOTO, UPDATE

Își plănuiau nunta, dar pe masa de operație a aflat că are cancer. Mircea are nevoie de o sumă exorbitantă pentru a se face bine: „Nici prin cap nu ne trecea că lucrurile se vor schimba definitiv” – FOTO, UPDATE

08 mai 2023, 02:00, 2 ,
Cristina Doroftei, în Local

Mircea Constantin Negrea este un tânăr în vârstă de 37 de ani, care trece printr-o traumă cumplită. Pe masa de operație a aflat că are cancer. A plecat în vacanță, la Brașov, unde s-a culcat ca un om normal și s-a trezit că nu mai poate să-și miște corpul de la brâu în jos

UPDATE 14.06.2024: Din păcate, tânărul a decedat pe parcursul anului 2023.

Totul a început în luna ianuarie, nu a știut ce se întâmplă, a crezut că sunt doar niște dureri de spate. Acestea l-au răpus, iar acum nu se mai poate deplasa decât în scaunul cu rotile.

„Momentan sunt total imobilizat la pat, iar din cauza unor edemuri pe coloană, procurate în urma radioterapiei pe care am făcut-o, măduva din zona operației îmi este strivită de coloană. Prin urmare, nu simt nimic de la brâu în jos. Iubita mea este singura care are grijă de mine. Port pampers și sunt ca un bebeluș, nu știu când fac sau ce fac, pentru că n-am niciun control și nu simt nimic”, destăinuie tânărul.

Viața i s-a schimbat total în urma unui diagnostic crunt. Pe masa de operație a aflat că are cancer: „M-am culcat normal și m-am trezit fără să mai pot să-mi mișc picioarele”

poză cu Mircea Negrea, tânărul diagnosticat cu cancer

Suferința este mai mare, pentru că această boală nemiloasă i-a făcut să-și amâne nunta mult așteptată. Sunt împreună de doi ani, timp în care au trecut împreună peste toate obstacolele

Suferința prin care trece este de nedescris. A ajuns într-o situație critică, pentru că este încă tânăr, iar fuga dintr-un spital în altul este o teroare. De la un bărbat puternic a ajuns să fie dependent în totalitate de iubita sa. Neputința este cea mai mare pedeapsă pentru el.

„Prin ianuarie a început să mă doară spatele mai tare decât de obicei. De atunci nu mi-a mai trecut, dar n-am băgat de seamă, crezând că este o simplă durere de spate, bazându-mă pe faptul că sunt tânăr și o să-mi treacă. Nu a fost așa, iar lucrurile s-au agravat atât de tare încât am ajuns să nu-mi mai simt corpul de la brâu în jos”, mărturisește Mircea Negrea.

A primit mai multe diagnostice, începând de la o vertebră fisurată, la faptul că se poate rupe oricând din cauză că mai are doar treizeci la sută din aceasta, până la cancer. Pe masa de operație a primit cruntul diagnostic de formațiune tumorală, corp vertebral T5, căruia nu i se cunosc rădăcinile.

„În urma unui RMN pe care l-am făcut la Brașov, m-au internat instant, am fost diagnosticat pe masa de operație, nu știau ce se întâmplă cu mine mai exact. Au zis că am ceva care mi-a traversat prin vertebră și că mai am din aceasta doar 30 la sută, că pot să mă rup oricând. Un doctor mai tânăr, în primii lui ani de experiență, mi-a zis ca nu vrea să-mi mai facă biopsie, pentru că este sigur că acolo se află, de fapt, o pungă de puroi. Voia să mă taie și să-mi pună patru șuruburi care să-mi consolideze zona.

Dar n-am fost de acord. Am ajuns, până la urmă, la doctorul Șuiagă Dan, el m-a chemat după o noapte în care m-am culcat normal și m-am trezit fără să mai pot să-mi mișc picioarele. Trebuia să se intervină în 24 de ore, pentru ca să mi se elibereze măduva. Atunci când au tăiat pe spatele meu au văzut că măduva era strânsă de tumoră. Așa am aflat că am cancer”, adaugă tânărul.

Povestea de dragoste pe care o trăiește i-a salvat viața: „Parcă îl iubesc și mai mult”

poză cu Mircea Negrea după operație

Totul a început în luna ianuarie, nu a știut ce se întâmplă, a crezut că sunt doar niște dureri de spate, banale. Acestea l-au răpus, iar acum nu se mai poate deplasa, decât în scaunul cu rotile

Mădălina, iubita sa, este dovada vie că dragostea învinge totul. Este o eroină care a rămas lângă el când totul în jurul său se năruia, iar durerile deveneau din ce în ce mai greu de suportat. A fost stâlpul tânărului și cea care nu l-a lăsat să cadă în deznădejde, deși suferința ei este la fel de mare. În prezent, lucrează și are grijă de el.

„Este dependent de mine în permanență. Nu lasă pe nimeni să-l schimbe, pentru că, fiind tânăr, acest lucru îl macină și mai tare și îl face să se simtă inconfortabil. Eu sunt singura pe care o lasă să aibă grijă de el. În paralel, lucrez de acasă pentru că vreau să-l ajut și vreau să-i fiu alături. Mi se rupe sufletul să-l văd așa, vreau să-l știu bine, să-l văd că zâmbește și glumește din nou”, destăinuie Mădălina, iubita lui Mircea.

Suferința este mai mare, pentru că această boală nemiloasă i-a făcut să-și amâne nunta mult așteptată. Sunt împreună de doi ani, timp în care au trecut împreună peste toate obstacolele, însă viața le-a mai dat unul.

„Plănuiam ca anul acesta să avem nunta, nici prin cap nu ne trecea că lucrurile se vor schimba definitiv. Acest lucru mi-a schimbat și dragostea pe care o am față de el. Când văd suferința prin care trece parcă îl iubesc și mai mult”, declară cu ochii în lacrimi iubita lui Mircea.

Singura speranță pe care tânărul o mai are este ajutorul celor cu suflet mare. Suma săptămânală de care are nevoie este una foarte mare, iar cei doi tineri nu o pot acoperi.

„Mi-am trimis toate analizele în Austria. După ce au testat mai multe tipuri de cocktailuri de medicamente pe tumora mea s-a constatat că acel protocol pe bază imunologică își face treaba foarte bine. Din păcate, în România, pentru tipul meu de cancer și starea mea nu sunt eligibil, prin urmare, medicamentul nu este decontat. Acest Pembrolizumab costă 12.590 de lei pe săptămână”, adaugă tânărul ieșean care pe masa de operație a aflat că are cancer.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *