Prima pagină » Local » Isabela Valentina, soția deputatului PSD Vasilică Toma și-a împrumutat firma cu peste 58.000 de lei în 2023! Venitul obținut în același an este cu mult sub suma de bani împrumutată

Isabela Valentina, soția deputatului PSD Vasilică Toma și-a împrumutat firma cu peste 58.000 de lei în 2023! Venitul obținut în același an este cu mult sub suma de bani împrumutată

24 iul. 2024, 11:43,
BZI.ro, în Local

Isabela Valentina, soția deputatului Vasilică Toma, se află într-o situație extrem de controversată. Aceasta și-a împrumutat propria firmă, Global Energy Transport SRL, cu suma de peste 58.000 de lei. Întrebările sunt justificate de faptul că în anul 2023, Isabela Valentina a raportat venituri considerabil mai mici decât suma de bani injectată în afacerea să. Această discrepanță flagrantă ridică semne mari de întrebare și cere o investigație amănunțită din partea procurorilor DNA și ANI pentru a verifica legalitatea și posibilele implicații ale acestei tranzacții.

Deputatul Vasilică Toma pare să fi descoperit o metodă inedită pentru a-și suplimenta veniturile anuale. În anul 2023, evenimentul botezului fiului său i-a adus o sumă impresionantă de 118.600 de lei.

Isabela Valentina, soția deputatului Vasilică Toma și-a împrumutat firma cu peste 58.000 de lei în 2023

În declarația de avere recent depusă de deputatul Vasilică Toma, apar detalii controversate despre finanțele familiei sale. Conform documentului, soția sa, Isabela Valentina Toma, a acordat împrumuturi în valoare de 58.200 lei propriei firme (Global Energy Transport SRL) și încă 5.600 lei către SC Rue de France Iași SRL. În total, aceasta ar fi împrumutat firma cu 63.800 lei.

Isabela Toma a împrumutat firma la care este acționară cu sume mari de bani, bani pe care în terorie nu i-ar avea

Ceea ce ridică suspiciuni majore este faptul că Isabela Toma a declarat un venit de doar 53.604 lei pentru anul 2023, provenit din indemnizația de creștere a copilului de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială. Astfel, simpla aritmetică relevă un deficit de 10.196 lei între veniturile sale declarate și sumele împrumutate.

La un simplu calcul matematic realizăm că Isabela Toma a împrumutat firma cu peste 10.000 de lei peste salariul pe care l-a avut în 2023

Cu alte cuvinte, se pare că soția deputatului a împrumutat mai mult decât a câștigat în mod oficial. Întrebarea care se ridică inevitabil este: de unde a provenit această diferență semnificativă de bani? Și mai alarmant este faptul că împrumutul menționat în declarația de avere are o cotă parte de 100%, indicând că întreaga sumă aparține exclusiv soției deputatului.

SC Rue de France Iași SRL firmă deținută de Isabela Toma, zero cifră de afaceri

Isabela Toma, soția deputatului Vasile Toma, deține firma SC Rue de France Iași SRL cu obiect de activitate Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet. SC Rue de France Iași SRL înregistrează, potrivit portalului de profil listafirme.ro o cifră de afaceri zero.

SC Rue de France Iași SRL are zero cifră de afaceri. De ce să mai ții deschisă o firmă care nu produce nimic? Ba mai mult, să o împrumuți și cu 5600 de lei

SC Rue de France Iași SRL are zero cifră de afaceri. De ce să mai ții deschisă o firmă care nu produce nimic? Ba mai mult, să o împrumuți și cu 5600 de lei

Situația se schimbă atunci când vorbim despre Global Energy Transport SRL la care administrator este o anume Balan Mirela. Sunt trei asociați în firmă. Vorbim despre Roşu Ticu Adrian, cu 48%, Toma Isabela Valentina cu 47%, Balan Mirela cu 5% și Vasilică Toma cu 19 părți sociale.

GLOBAL ENERGY TRANSPORT SRL are zero angajați dar o cifră de afaceri de aproape 4 milioane de lei

Firma a avut o cifră de afaceri de peste 3.900.000 de lei în 2023 și un profit net de puțin peste 46.000 de lei. La capitolul datorii, Global Energy Transport SRL avea la nivel de 2023 suma de 411.026 de lei. Isabela Valentina, soția deputatului PSD Vasilică Toma a împrumutat această firmă cu o sumă mai mare decât venitul total pe care l-a obținut în 2023. De altfel, în total, familia Toma a împrumutat firma cu peste 194 de mii de lei. Reporterii BZI.RO au încercat în repetate rânduri, fără succes, să-l contacteze pe deputatul Vasilică Toma pentru a oferi un punct de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
24 iulie 2024
24 iulie 2024