Prima pagină » Actualitate » Ironia supremă! În timp ce oamenii mor în spitalele din România, Klaus Iohannis iluminează Palatul Cotroceni pentru a marca ” Ziua Mondială a Siguranței Pacientului”
Ironia supremă! În timp ce oamenii mor în spitalele din România, Klaus Iohannis iluminează Palatul Cotroceni pentru a marca '' Ziua Mondială a Siguranței Pacientului''

Ironia supremă! În timp ce oamenii mor în spitalele din România, Klaus Iohannis iluminează Palatul Cotroceni pentru a marca ” Ziua Mondială a Siguranței Pacientului”

17 sept. 2021, 10:54,
în Actualitate

În timp ce în ultimii 2 ani au murit extrem de mulţi pacienţi în spitalele din România, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranţei Pacientului. Pentru a marca acest eveniment, președintele a declarat că Palatul Cotroceni va fi iluminat.

Gestul simbolic al președintelui vine în contextul în care mai mulţi pacienţi au murit în doar un an şi jumătate în spitalele din România, vorbim despre incendii la Spitalul Judeţean Neamţ, de la Spitalul Matei Balș, dar şi tragedia din secţiile mobile de Terapie Intensivă aflate în dotarea ISU.

Președintele Klaus Iohannis iluminează Palatul Cotroceni pentru a marca Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului

Într-o declatie de presă, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru pacienţii din spitalele din România. Acesta a mai declarat faptul că Palatul Cotroceni va fi luminat în culoarea portocalie pentru a marca Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

”Începând cu anul 2019, comunitatea internațională marchează, la data de 17 septembrie, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Pe măsură ce pandemia se apropie de finalul celui de-al doilea an, impactul acesteia asupra grupurilor vulnerabile este unul semnificativ. Femeile și copiii nu fac excepție, fiind expuși riscului de infecție, dar și unei îngrijiri nesigure generate de întreruperea serviciilor de sănătate în context pandemic.

Astfel, campania din acest an, cu temă „Să vorbim deschis despre siguranța în serviciile de sănătate acordate mamei și noului-născut”, urmărește o creștere a gradului de informare și conștientizare globală cu privire la siguranța îngrijirii femeilor și a nou-născuților, precum și promovarea de acțiuni destinate reducerii riscurilor evitabile actului medical asociat.

Și în acest an, Administrația Prezidențială se alătură acestei inițiative, prin iluminarea Palatului Cotroceni, în portocaliu, vineri, 17 septembrie 2021, începând cu ora 20:00.”, scrie Klaus Iohannis.

Gestul președintelui ar putea fi socotit un afront la adresa oamenilor care au murit în ultima perioadă în incendiile din România

Români morţi în mai multe incendii din România

De la începutul pandemiei de COVID-19, în România au avut loc mai multe incendii care s-au soldat cu decesul a numeroşi români. De exemplu, în incendiul de la Spitalul Judeţean Neamț au murit 10 pacienţi. Nici la Matei Balș situația nu a fost mai uşoară, în urma incendiului murind 4 persoane.

Pe de altă parte, ca totul să fie și mai macabru, medicul erou care a salvat viața a mai multor pacienți este nevoit să stea acasă, fără plată pentru că autoritățile nu recunosc toată durata concediului medical de care beneficează.

De altfel nici la capitolul dotări nu am fost în stare să facem diferenţa. Din cauza unei defecţiuni la TIR-urile în care se aflau secţii de Terapie Intensivă, la Spitalul Victor Babeș au murit 3 pacienţi.

La capitolul, tara lucrului bine făcut, Unitatea Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Bagdasar Arseni nu funcţionează pentru că nu există autorizaţia de la ISU. Asta în condiţiile în care însuşi Klaus Iohannis a fost la inaugurarea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *