Prima pagină » Actualitate » Ironia sorții? Klaus Iohannis cere explicații privind gestionarea banului public, în timp ce el s-a lăfăit timp de 10 ani în vacanțe de lux

Ironia sorții? Klaus Iohannis cere explicații privind gestionarea banului public, în timp ce el s-a lăfăit timp de 10 ani în vacanțe de lux

27 sept. 2024, 14:20,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate
Ironia sorții? Klaus Iohannis cere explicații privind gestionarea banului public, în timp ce el s-a lăfăit timp de 10 ani în vacanțe de lux

Ironia sorții ne aduce în punctul în care trebuie să vă prezentăm un episod în care protagoniști au fost Klaus Iohannis și Victor Ponta. La acel moment, Iohannis a părut interesat de buna gestionare a banului public, dar ultimii 10 ani ne-au arătat cât de meschin poate fi acest neamț ce doar zâmbește ironic atunci când este întrebat de popor despre cheltuielile și vacanțele de lux din banii românilor.

În anul 2014, în plină campanie electorală Klaus Iohannis şi Victor Ponta au participat la o dezbatere, la un post de televiziune. Emisiunea a avut loc pe ultima sută de metri, iar candidaţii nu au venit foarte pregătiţi. În timp ce Iohannis a venit fără notiţe, hârtii pregătite şi nu înţelegea regulile dezbaterii, Victor Ponta a dominat verbal, l-a întrerupt pe Iohannis, iar discuţia a degenerat până când moderatorul a ameninţat că va tăia microfonul.

Klaus Iohannis a cerut explicații privind gestionarea banului public, în timp ce el s-a lăfăit timp de 10 ani în avioane și vacanțe de lux

În timpul emisiunii de atunci nu s-au respectat regulile dezbaterii, iar mutul de la Sibiu a intrat în defensivă de fiecare dată când i s-a dat ocazia, s-a plâns şi nu a răspuns ferm la nicio întrebare. Însă, la un moment dat, Iohannis a adus în discuţie Diaspora. Momentul tensionat a venit atunci când Iohannis i-a cerut explicaţii lui Victor Ponta cu privire la plimbările sale din timpul campaniei electorale, în Europa. Fostul premier a fost întrebat de provenienţa banilor utilizaţi pentru aceste vizite.

„Dl Ponta sunt într-un fel impresionat că aţi reuşit aţi găsit foarte mult timp pentru plimbări în Europa. Pe banii cui v-aţi dus în Diaspora în campanie electorală?”, a întrebat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a vrut să pară corect înainte de a prelua cele două mandate de preşedinte al României. Mutul a vrut să îşi creeze în ochii românilor o imagine de viitor preşedinte care va ţine cu românii, va lupta pentru interesele acestora şi va aduce prosperitate cu fiecare zi petrecută la cârma ţării. Însă, din păcate, după 10 ani de mandat, Iohannis nu a realizat nimic notabil, în schimb a reuşit să aducă România pe un butoi de pulbere, a înstrăinat ce mai rămăsese cetăţenilor şi a acordat străinilor până şi suveranitatea ţării.

Pseudo-preşedintele României a uitat promisiunile şi a ajuns să facă exact ceea ce „nu-şi dorea la început”. Nu a vrut să ia exemplul niciunui şef de stat, ci a vrut să le dea lecţii că România poate susţine mofturile şi figurile sale, prin vizite făcute cu avioane private de lux şi un trai de magnat ce costă milioane de euro. Simple exemple pot fi din anii 2022 și 2023, când Iohannis a efectuat deplasări externe de 3,3 milioane de euro, respectiv peste 8 milioane de euro. În unele călătorii, avionul privat folosit de președinte a făcut escală în Sibiu, unde locuiește soția președintelui, care îl însoțește în călătoriile oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`