Prima pagină » Local » IRO Iași a obținut peste 16 milioane de lei din PNRR, pentru reducerea infecțiilor nosocomiale

IRO Iași a obținut peste 16 milioane de lei din PNRR, pentru reducerea infecțiilor nosocomiale

23 mai 2023, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași a obținut peste 16 milioane de lei din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru achiziționarea de echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale

Joi, 18 mai 2023, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a aprobat 260 de milioane de euro din PNRR, pentru reducerea infecţiilor nosocomiale din spitale. Au fost aprobate pentru finanţare 114 proiecte. Printre acestea se numără și „ONCO-SAFE – Reducerea infecțiilor nosocomiale, condiție pentru creșterea calității vieții pacienților oncologici la IRO Iași”.

IRO Iași va beneficia de finanțare din PNRR, pentru reducerea infecțiilor nosocomiale

PNRR

Cu finanțare din PNRR se vor achiziționa mai multe dotări pentru IRO Iași:  modul pentru sterilizare/compactare deșeu medical infecțios, compactor deșeu gospodăresc, aspiratoare chirurgicale, sterilizator cu peroxid și altele

Proiectul „ONCO-SAFE – Reducerea infecțiilor nosocomiale, condiție pentru creșterea calității vieții pacienților oncologici la IRO Iași”, în cuantum de 16.038.977,35 lei, fără TVA, depus pentru a obține finanțare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a obținut 54 de puncte la evaluarea inițială, ocupând locul 117.

După contestație, proiectul depus de IRO Iași a obținut 61 de puncte, situându-se pe locul 52 în rândul obiectivelor medicale care vor beneficia de finanțare din PNRR, pentru echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Finanțare din PNRR pentru reducerea infecţiilor nosocomiale au obținut și Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” Iași, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Maternitatea „Elena Doamna” Iași, Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași, Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, precum și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Două spitale se află printre obiectivele de investiții de rezervă, în ceea ce privește dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Este vorba de Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, care a obținut un punctaj final de 57 de puncte, precum și de Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” Iași, ce a primit 56 de puncte.

Ce investiții se vor face cu banii obținuți din PNRR

Cu banii obținuți din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, la IRO Iași se va efectua automatizarea ușii de la intrarea în ATI și accesul în saloane. Tavanele din ATI și Secția de Hematologie, care acum sunt confecționate din rigips, vor fi înlocuite cu tavane metalice. Pentru aceleași secții se va revizui și sistemul de ventilație. Cu banii obținuți din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se vor igieniza și saloanele, holurile și grupurile sanitare din cadrul ATI și al Secției de Hematologie. Pentru Secția de Anestezie și Terapie Intensivă vor fi schimbate instalațiile de spălat și dezinfectat ploști. De asemenea, din cei 16.038.977,35 lei, fără TVA, vor fi instalate și două camere izolatoare (cu presiune negativă).

Cu finanțare din PNRR se vor achiziționa mai multe dotări pentru IRO Iași: modul pentru sterilizare/compactare deșeu medical infecțios, compactor deșeu gospodăresc, aspiratoare chirurgicale, sterilizator cu peroxid și altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *