Iritație pe piele la copii. Factorii care provoacă manifestarea disconfortului

14 feb. 2023, 12:37,
BZI.ro, în Sanatate

Tot mai mulți bebeluși suferă de iritație pe piele la copii. Nou-născuții și copiii mai mari se confruntă adesea cu iritații și erupții cutanate pe față. Zona periorală este cel mai adesea afectată. Iritația din jurul gurii unui copil poate dispărea de la sine în 1-2 zile. Uneori, însă, poate persista săptămâni întregi. Pentru a vă ajuta copilul, trebuie mai întâi să înțelegeți cauza disconfortului, a descuamării sau a inflamației.

Iritația facială la copii poate fi cauzată de factori externi sau interni. Pielea bebelușilor este foarte delicată. Aceasta se adaptează treptat la mediul în care trăiește. Din cauza secreției mari de salivă, gurile bebelușilor se irită. Această zonă este umezită în mod constant cu salivă datorită suptării prelungite a manechinelor. Ca urmare, pe piele apar pete roșii cu contururi neclare. Apariția iritației din aceste motive nu este patologică. Expunerea prelungită la salivă poate provoca, de asemenea, iritații la adulți. În plus față de roșeața din timpul dentiției, bebelușii pot dezvolta și o erupție labială.

Iritație pe piele la copii. Cu ce remedii poate fi ameliorat deranjul?

În primul an de viață, bebelușii ajung să își cunoască mediul înconjurător și adesea gustă lucruri. Mestecă jucării murdare sau pun degetele în gură. Ca urmare, pielea delicată din zona periorală intră în contact cu diverse bacterii. Iritațiile și erupțiile cutanate din această zonă nu pot fi evitate din această cauză.

Paraziții, în timp ce trăiesc în organele sistemului digestiv, perturbă și integritatea membranelor mucoase. Ca urmare, compușii toxici intră în fluxul sanguin sistemic. Adesea, apariția unei erupții persistente pe bărbie indică o infestare cu viermi la un copil.

În funcție de cauza identificată a patologiei, tratamentul poate include antihistaminice, sistemice sau topice, medicamente antivirale, antibacteriene sau terapie cu vitamine. De asemenea, unii medici prescriu și o terapie dietetică.

În cazul în care iritația este cauzată de factori externi, se folosesc întotdeauna creme de protecție solară cu SPF ridicat și se aplică creme nutritive înainte de a ieși afară. Dacă iritația este cauzată de o reacție alergică, trebuie identificați alergenii potențiali și trebuie eliminat contactul cu aceștia. În cazul reactivității cutanate secundare, trebuie tratată boala de bază.

Cum să minimizezi riscul de iritație facială? Reguli recomandate de medici

De la o vârstă fragedă, copilul trebuie să fie învățat regulile de igienă personală și supravegheat în ceea ce privește modul în care le respectă. Este important să vă asigurați că dieta bebelușului dumneavoastră este nutritivă și echilibrată, că toate alimentele sunt introduse treptat și că reacția organismului său este monitorizată;

De asemenea, aveți grijă și evitați constipația, pentru ca metabolismul copilului să nu fie perturbat. Este important să vă asigurați că mâncarea bebelușului este nutritivă și echilibrată. Copilul trebuie să fie vaccinat în timp util, conform calendarului de vaccinare. De asemenea, folosiți o cremă specială de protecție înainte de a ieși în aer liber.

Pentru a evita o iritație pe piele la copii, atunci când spălați bebelușul, este important să folosiți produse fără săpun care nu rup filmul hidrolipidic natural al pielii. De asemenea, este important să alegeți produse de îngrijire personală și produse chimice de uz casnic care nu conțin coloranți și agenți de parfumare care pot provoca reacții alergice. Camera în care copilul își petrece cea mai mare parte a timpului trebuie, de asemenea, să fie menținută umedă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *