Prima pagină » Cancan » Irinel Columbeanu, ajutat cu bani de patronul azilului. Pensia nu-i ajunge să plătească taxa la cămin

Irinel Columbeanu, ajutat cu bani de patronul azilului. Pensia nu-i ajunge să plătească taxa la cămin

10 oct. 2024, 09:49,
Radu Vasiluță în Cancan

Irinel Columbeanu este ajutat cu bani, lună de lună, de patronul azilului de seniori în care locuiește de un an. Costurile în căminul de seniori din Ghermănești sunt destul de mari, iar fostul afacerist nu-și permite să plătească tot. Cu toate că lui Irinel Columbeanu i-a fost mărită pensia, rămâne de plată o diferență considerabilă pentru taxa de ședere la azil.

Irinel Columbeanu își trăiește bătrânețea într-un cămin de seniori din Ghermănești, județul Ilfov. Fostul afacerist a ajuns acolo în urmă cu mai bine de un an din cauza problemelor financiare și medicale. De la viața de lux pe care o avea înainte, fostul milionar are acum cu o viață simplă, modestă, însă acesta se declară împlinit și mulțumit de condițiile în care trăiește.

Irinel Columbeanu, ajutat cu bani de patronul azilului

Irinel Columbeanu, în vârstă de 67 de ani, trăiește dintr-o pensie de doar 2.000 de lei. Fostul milionar de la Izvorani a rămas fără niciun ban din averea de peste 15 milioane de euro, iar acum ajuns la mila prietenilor săi. Își duce traiul într-un azil de bătrâni, însă pensia nu-i ajunge nici măcar pe jumătate pentru costurile șederii sale în cămin, potrivit Cancan.

Pe lângă problemele financiare cu care s-a confruntat în ultimii ani, Irinel Columbeanu a avut și probleme serioase de sănătate. A suferit două accidente vasculare, iar acum se află sub strictă supraveghere medicală. În ceea ce privește costurile de trai din azilul de seniori, Irinel Columbeanu abia reușește să acopere un sfert din costul cazării sale. Are o pensie de puțin peste 2.000 de lei, iar tarifele pentru cazare și îngrijire specializată pentru vârstnici ajung până la 8.000 de lei. Ei bine, diferența de 6.000 de lei este completată de Ion Cassian, prietenul său și proprietarul azilului de bătrâni.

„Are acum o pensie puțin peste 2.000 de lei. E mică, da, nu acoperă cazarea aici, la noi, unde tarifele ajung chiar și la 8.000 de lei, dar suntem lângă Irinel Columbeanu. Au mai venit pe la el prietenii, l-au mai înviorat. Și Prințesa Brianna Caradja l-a vizitat, am cunoscut-o, ei au fost împreună câțiva ani buni. Au vorbit în franceză, și el știe, la perfecție, nu i-a dat și bani, din câte știu eu. A mai fost și Oana, ultima lui fostă iubită. Romanița nu a venit însă să-l vadă”, a spus Ion Cassian.

Irinel Columbeanu și-a făcut o prietenă la azil

În vara acestui an, Irinel Columbeanu mărturisea că s-a acomodat la azilul pentru vârstnici și chiar a legat noi prietenii. Încearcă zilnic să-și facă timp pentru activitatea fizică, dar și pentru cea mentală. Citește, se plimbă, merge la sală și poartă conversații cu noii săi prieteni. Având mai mult timp liber, fostul afacerist de la Izvorani a declarat faptul că lucrează la noua sa carte.

„Acum am mai mult timp liber, lucrez la carte. Am și alte povești, de la colegii de aici. Sunt un pic și jurnalist. Despre cum era pe vremuri. Mi-am făcut o prietenă, care și ea are un fiu în America. Acesta e avantajul la azil, că legi noi prietenii. Socializarea. Prieteni dezinteresați.

Principala preocupare e telefonul, să reintru în șirul comunicărilor zilnice. Încerc să-l las, dar nu prea pot. Vreau să încep să scriu și la ultima carte, dar sunt probleme cu conectarea la rețeaua de internet”, a declarat Irinel Columbeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`