Prima pagină » Radio » Actualitate » Irina Columbeanu, despre profesie și carieră. Fiica lui Irinel și a Monicăi Gabor a fost lăudată în presa din America

Irina Columbeanu, despre profesie și carieră. Fiica lui Irinel și a Monicăi Gabor a fost lăudată în presa din America

17 aug. 2022, 10:10,
BZI.ro, în Radio

Irina Columbeanu pare să se fi hotărât deja ce profesie și carieră vrea să urmeze în America, informații care au apărut într-un interviu recent. Adolescentei i se prefigurează un viitor strălucit astfel că a atras deja atenția jurnaliștilor de peste Ocean. Iar acest lucru nu poate decât să-i bucure pe părinții Irinei, Monica Gabor și Ierinel Columbeanu.

Monica Gabor și Irinel Columbeanu nu-și mai încap în piele de mândrie. Fiica lor de 15 ani este elevă eminentă în clasa a X-a, la Malibu High School (MHS), în America, și participă la tot felul de cluburi, seminarii și activități extrașcolare. Adolescenta a participat, luna trecută, împreună cu colegii ei, la un seminar de robotică în Anaheim, California.

Aici, aceștia au asamblat 20 de roboți care îi ajută la recuperare pe copiii cu tulburări cerebrale. În parteneriat cu X-Bots Robotics Inc., programul unic STEM, numit „GoBabyGo!”, îi ajută pe copiii cu tulburări cerebrale, dar și pe familiile acestora, să aibă o viață mai bună, cel puțin în ceea ce privește recuperarea fizică.

Ce spune Irina Columbeanu despre profesie și carieră

Irina Columbeanu a povestit presei că în timpul evenimentului de la Anaheim a reușit să înțeleagă cât de crucială este munca în echipă. Fiecare robot asamblat a fost opera a cel puțin șapte elevi ambițioși, care au lucrat împreună pentru a oferi un viitor mai bun copiilor cu dizabilități.

„În aproximativ două-trei ore, au fost construite zeci de mașini și asta doar pentru că ne-am unit cu toții determinarea și abilitățile, lăsând deoparte orgoliile”, a spus Irina Columbeanu.

Irina, fiica Monicăi Gabor și a lui Irinel Columbeanu, le-a mai declarat jurnaliștilor americani că este interesată de o carieră în STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) și a spus că programul acesta o ajută să-și îndeplinească marele vis, acela de a activa în domeniul medicinei.

„Îmi doresc să devin chirurg cardiotoracic sau neurochirurg, iar pentru a realiza acest lucru sunt mereu în căutarea de noi oportunități STEM, pentru a-mi spori cunoștințele în domeniu și pe care sper să le folosesc pentru a salva vieți, într-o bună zi. Mă prefăceam că mașina pe care o construiam era pacientul meu și, cu fiecare pas pe care îl făceam, îmi imaginam că eram mai aproape de a salva o viață. Lucru pe care îl făceam atât în realitate, cât și în imaginația mea”, le-a spus Irina Columbeanu jurnaliștilor.

Irina Columbeanu, care a fost intervievată de jurnaliștii de la The Malibu Times, a mai spus cât de încântată a fost de acel seminar la care a participat, dar și de rezultat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *