Prima pagină » Sport » Irina Begu a fost eliminată din primul tur la Australian Open

Irina Begu a fost eliminată din primul tur la Australian Open

08 feb. 2021, 09:02,
Cristian ZAVASTIN în Sport

Irina Begu, locul 74 WTA, a fost eliminată, luni, 8 februarie, în primul tur al Australian Open, de jucătoarea Nina Stoijanovici din Serbia, locul 99 WTA. Nina Stojanovici s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4, după un meci care a durat o oră şi 43 de minute.

În faza următoare, sportiva sârbă va da piept cu americanca Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, care a întrecut-o, cu 6-1, 6-1, pe germana Laura Siegemund, în 56 de minute.

Irina Begu a servit foarte modest, și-a pierdut serviciul de nu mai puțin de 8 ori și a comis 6 duble greșeli. Nu putea emite pretenții la calificare în aceste condiții, iar Stojanovic a obținut prima victorie a carierei într-un turneu de Grand Slam. Sârboaica se va duela cu Serena Williams în turul secund.

Begu va primi un premiu de 100.000 de dolari australieni (63.750 de euro) şi 10 puncte WTA.

Irina Begu a ratat întâlnirea cu Serena Williams (SUA, 11 WTA) în turul secund de la Melbourne Park și rămâne de văzut dacă va fi aptă pentru proba de dublu. Begu face tandem cu Nadia Podoroska din Argentina.

Alte patru românce joacă luni la Australian Open

Alte patru reprezenante ale României evoluează luni dimineață la Melbourne Park.

Una dintre partide aduce față în față pe Mihaela Buzărnescu (138 WTA) și Bianca Andreescu (Canada, 8 WTA), sportivă care revine în circuit după o absență de 15 luni.

Un duel 100% românesc este cel dintre Patricia Țig și Sorana Cîrstea, care va fi ultimul de pe Terenul 17, după ora 09:00.

Jocul dintre Simona Halep și Lizette Cabrera (Australia, 140 WTA) are loc pe arena principală Rod Laver, în sesiunea de seară la Melbourne, de la 10:00, ora României.

Irina Begu, învinsă de Naomi Osaka, la Gippsland Trophy

Irina Begu a fost învinsă, vineri, 5 februarie, scor 7-5, 6-1, de japoneza Naomi Osaka (3 WTA şi cap de serie număul 2), în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 500 Gippsland Trophy.

Irina Begu i-a pus mari probleme mult mai titratei sale adversare doar în primul set. Irina a început în forţă meciul şi a avut răspunsuri la toate loviturile niponei. La scorul de 1-1, românca a reuşit break-ul, dar nu a reuşit să-l consolideze, chiar dacă a condus cu 40-15 pe propriul serviciu. La scorul de 4-4, Begu a mai avut două mingi de break, ratate însă.

Odată cu trecerea timpului şi pe fondul oboselii acumulate anterior, Irina jucase aproape nouă ore în cele trei victorii, toate în trei seturi, din tururile precedente, Osaka s-a impus fără probleme.

Fostul număr 1 mondial a luat 8 din următoarele 9 game-uri şi a închis meciul după 77 de minute de joc.

Irina a ajuns în sferturile de finală după ce turul trecut a obţinut o victorie dramatică împotriva Johannei Konta. A fost una dintre cele mai lungi dispute de la Melbourne şi a durat aproape trei ore si jumatate, 4-6, 7-6 (10), 7-6 (4).

Pentru calificarea în sferturile de finală, Irina Begu va primi 8.770 de dolari şi 100 de puncte WTA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`