Prima pagină » Stiri si curiozitati » Irigator vaginal. Cum să alegi un produs calitativ?

Irigator vaginal. Cum să alegi un produs calitativ?

17 oct. 2022, 12:55,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Un irigator vaginal are forma unei seringi din policlorură de vinil plastisol cu vârf anatomic, curbat, din polipropilenă rigidă. Produsul nu conține ingrediente alergice sau dăunătoare. Dispozitivul este destinat irigării vaginale în scopuri profilactice și terapeutice.

Înainte de utilizare, seringa trebuie dezinfectată prin separarea balonului și a vârfului. Balonul se dezinfectează prin fierbere în apă distilată timp de 10 -15 minute, iar vârful de polietilenă, prin imersiune în soluție de peroxid de hidrogen 3%. La sfârșitul dezinfecției, seringa se clătește cu apă potabilă curentă. Seringa trebuie asamblată înainte de utilizare prin introducerea vârfului în orificiul balonului. Dispozitivul se poate spăla cu apă caldă și se poate usca după utilizare.

un irigator vaginal

Seringa trebuie depozitată în interior la o temperatură cuprinsă între +5°C și +40°C și o umiditate relativă a aerului de până la 70%

Irigator vaginal. Condiții de depozitare

Seringa trebuie depozitată în interior la o temperatură cuprinsă între +5°C și +40°C și o umiditate relativă a aerului de până la 70%. Trebuie ținută departe de dispozitivele de încălzire. Seringa nu trebuie expusă la lumina directă a soarelui, la benzină și la alți solvenți.

Seringile de tip B care au un vârf din plastic dur sau PVC moale, este cel mai recomandat model. Scopul principal al acestora este de a face clisme și microclimate de diferite tipuri. Acestea sunt, de asemenea, utilizate pentru irigarea vaginului. Seringile de irigare sunt utilizate în ginecologie în scopuri terapeutice și profilactice pentru irigarea vaginului în timpul unor boli ginecologice sau chiar după un avort.

mai multe irigatoare vaginale

Înainte de utilizare, seringa trebuie dezinfectată prin separarea balonului și a vârfului

Pe piața acestor produse, ca pe orice altă piață, există multe opțiuni de dispozitive, după cum se spune, „pentru toate gusturile și portofelele”. Cu toate acestea, în timp ce în cazul multor produse de uz casnic putem economisi bani fără a pierde din calitate, în cazul produselor de sănătate, economisirea banilor este discutabilă.

Această teză este și mai evidentă în cazul irigatorilor, aspiratoarelor, cupelor vaginale. Este bine să știi că utilizarea dispozitivelor medicale de calitate scăzută poate reduce efectul terapeutic al procedurilor de irigare, până la lipsa totală a rezultatelor. De asemenea, acestea pot duce la tulburări patogene.

Cum să alegi un dispozitiv calitativ? Sfaturile ginecologilor

Irigatoarele de calitate inferioară și alte produse din plastic chinezesc au un miros distinctiv, în primul rând din cauza adaosului de parfumuri pentru a ascunde mirosul chimic înțepător al produsului. Mirosul înțepător este un efect secundar al utilizării unor materii prime de calitate slabă.

Seringile de calitate sunt practic inodore. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care suferă de alergii, care nu pot tolera mirosurile și parfumurile înțepătoare. În cazul seringilor de calitate slabă, structura balonului și a bulbului seringii este adesea neregulată, cu acumulări de material într-o zonă și aproape deloc în alta.

un irigator vaginal

Irigatoarele de calitate inferioară și alte produse din plastic chinezesc au un miros distinctiv

În materialul unui produs de calitate slabă pot exista particule străine, care pot fi detectate cu ușurință cu ochiul liber. Poate exista, de asemenea, o structură poroasă, care este categoric contraindicată în seringi, deoarece medicamentul pătrunde în pori și este dificil de spălat.

O seringă de calitate are o suprafață netedă și uniformă, fără bulgări, fisuri, porozitate sau incluziuni de particule. Astfel de seringi sunt mai ușor de curățat și dezinfectat și vor dura mult mai mult decât produsele ieftine.

Un detaliu esențial la un irigator vaginal care, dacă este ignorat, ar putea fi extrem de dăunător pentru eficiența dușurilor. Vârful seringilor de proastă calitate, în special cele cu vârfuri dure sau seringile combinate, în ciuda aparentei moliciuni a materialului, pot răni grav organele intime ale unei femei și, în loc să vindece o boală, pot provoca infecții și mai grave.

persoana care tine in mana un irigator vaginal

În materialul unui produs de calitate slabă pot exista particule străine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *