Prima pagină » Local » Iresponsabilitate totală din partea Primăriei Municipiului Iași! Persoanele cu dizabilități și familiile cu copii în căruț nu pot folosi rampele electrice din centrul orașului – FOTO

Iresponsabilitate totală din partea Primăriei Municipiului Iași! Persoanele cu dizabilități și familiile cu copii în căruț nu pot folosi rampele electrice din centrul orașului – FOTO

01 ian. 2024, 02:00, 2 ,
Alexandra MAISNER în Local

Persoanele în scaun cu rotile și familiile cu copiii în căruț nu au nicio șansă să folosească rampele electrice din zona Pieței Unirii, inclusiv atunci când vine vorba de scările care fac legătura între bulevardul Independenței şi zona centrală

Problema nefuncționării rampelor din Iași este una apăsătoare atât pentru familiile cu copii în căruț, cât și pentru persoanele cu dizabilități, în scaun cu rotile. Ieșenii care doresc să ajungă din bulevardul Independenței în Piața Unirii sunt nevoiți să înconjoare toată zona din cauza faptului că nicio rampă electrică nu funcționează.

Niciuna din rampele electrice din centrul Iașului nu funcționează. Persoanele în scaun cu rotile sunt nevoite să înconjoare sute de metri pentru a ajunge în Piața Unirii

Persoanele în scaun cu rotile care vor să ajungă de pe bulevardul Independenței în Piața Unirii sunt nevoite să înconjoare zona centrală, să treacă pe bulevardul Lăpușneanu. Situația este una revoltătoare mai ales din cauza faptului că rampele electrice nu au funcționat niciodată.

„Rampele din Piața Unirii nu au funcționat niciodată! Nici cele dinspre bulevardul Independenței spre centru, nici cele din pasaj. Da, sunt revoltat și consternat în același timp. M-am săturat să fiu umilit de autoritățile din Iași, care nu iau nicio măsură pentru a veni în ajutorul nostru, a persoanelor cu dizabilități. Suntem efectiv uitați și puși la coada priorităților de ani de zile”, a declarat Ciprian Vizitiu.

Contactați de reporterii BZI, reprezentanții Primăriei Iași au transmis faptul că situația va fi rezolvată atunci când va fi realizat proiectul de reabilitare a Pieței Unirii.

„În proiectul de reabilitarea a Pieței Unirii, proiectantul are în vedere și soluționarea acestui aspect cu privire la rampele pentru persoane cu dizabilități”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Amintim faptul că reabilitarea Pieței Unirii este încă un proiect pe care edilul Iașului, Mihai Chirica, nu l-a putut duce la bun sfârșit. Dacă, în anul 2020, primăria a organizat licitația pentru încredințarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru reabilitarea zonei din jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cu o suprafață totală de 12.010 metri pătrați, după 3 ani, proiectul este în aceeași etapă. În prezent, acesta este tot în fază de proiectare, iar un termen de finalizare nu este încă estimat.

De 2 luni de zile, primăria promite repararea rampelor din pasajul Piața Unirii

De 2 luni de zile, reprezentanții Primăriei Iași promit remedierea defecțiunilor de la rampele electrice din pasajul Pieței Unirii, însă au rămas doar cu promisiunile. Și aici, ieșenii care doresc să ajungă pe jos în Piața Unirii sunt nevoiți să traverseze prin locuri nepermise. Persoanele în vârstă care nu pot urca scările din pasaj, familiile cu copii în cărucioare și oamenii cu dizabilități nu au nicio șansă să poată tranzita zona. Aceștia sunt nevoiți să traverseze strada prin locuri nepermise și neamenajate cu treceri pentru pietoni din cauză că rampele electrice din interiorul pasajului nu funcționează de luni de zile. Cablurile sunt deconectate, ecranele nu mai funcționează, butoanele au fost distruse, iar echipamentele sunt ruginite.

„Nu e deloc comod, eu am probleme cu spatele și urc greu scările, obosesc, am 60 de ani, nu mai pot merge ca în tinerețe. Dar sunt atentă. Ar trebui pusă și aici o trecere de pietoni, nu cred că ar încurca cu ceva. Eu, femeie bătrână, nu pot să urc atâtea scări, trec zilnic aici că merg să stau cu nepoții”, a transmis o femeie care trecea strada spre stația de autobuz.

Revoltător! Niciuna din rampele electrice din centrul Iașului nu funcționează. Persoanele în scaun cu rotile și familiile cu copii în căruț trebuie să înconjoare zona pentru a ajunge în Piața Unirii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *