Prima pagină » International » Iranul și aliații săi se pregătesc să lanseze un atac la scară largă asupra Israelului
Iranul și aliații săi se pregătesc să lanseze un atac la scară largă asupra Israelului

Iranul și aliații săi se pregătesc să lanseze un atac la scară largă asupra Israelului

01 aug. 2024, 22:21, 3 ,
în International

Iranul și aliații săi se pregătesc să lanseze un atac la scară largă asupra Israelului, în următoarele 72 de ore, potrivit unui avertisment al oficialilor Departamentului american al Apărării, informează CNN.
Ministrul de externe al Iranului a informat Qatarul și Arabia Saudită că o operațiune militară împotriva Israelului este iminentă, avertizându-le să nu permită ca spațiul lor aerian să fie folosit împotriva Iranului.

Nivelul ridicat de alertă vinde după atacul în care Ismail Haniyeh, șeful biroului politic al Hamas, a fost asasinat la Teheran. Asasinatul a ridicat semnificativ miza în agresiunea continuă dintre „Israel” și grupurile de rezistență din regiune.

Represaliile potențiale ale Iranului ar putea fi organizate fie din Liban, fie din Iran

Analistul politic Avi Ashkenazi a sugerat că represaliile potențiale ale Iranului ar putea fi organizate fie din Liban, fie din Iran, sau ca un efort coordonat între cele două.

Ashkenazi a raportat că forțele de ocupație israeliene (IOF) se pregătesc pentru acest răspuns anticipat și pun în aplicare măsuri defensive extinse pentru a contracara orice posibil atac.

Ayatollahul Iranului a jurat răzbunare

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a promis o răzbunare severă împotriva „Israelului”.

„Considerăm că este de datoria noastră să răzbunăm sângele lui Haniyeh care a fost vărsat pe solul Republicii Islamice Iran”, a declarat Khamenei.

Ca răspuns la asasinat, Khamenei a ordonat un atac direct asupra țintelor „israeliene”.

Khalil Al-Hayya, un înalt oficial Hamas, a condamnat asasinatul ca fiind o încercare „israeliană” de a distrage atenția de la eșecurile sale.

El a afirmat că Hamas va persista în eforturile sale de rezistență, afirmând că moartea lui Haniyeh servește ”drept un simbol puternic al hotărârii grupului de a continua lupta împotriva ocupației israeliene”.

Comentarii
  • ce bine ar fi sa ne scape de jegurile de evrei, cei mai mari teroriști după americani

  • Visezi frumos ”REALITATEA”, dar realitaea este alta!! Laserul israelian ”Iron Beam” îți spune ceva? Cu siguranță, NU. Nu-l au nici americanii, chiar vor să-l cumpere de la ei. Ăla ”rade” tot ce vine din aer, de la distanțe destul de mari. Știm cu toții că jidanii au ascuns multe secrete ale omenirii, nu-i cunoaștem nici 10%.

  • corect Kepa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *