Prima pagină » International » Iranul a lansat mai multe rachete spre Israel. Sirenele de alarmă au fost activate – UPDATE
Iranul a lansat mai multe rachete spre Israel. Sirenele de alarmă au fost activate - UPDATE

Iranul a lansat mai multe rachete spre Israel. Sirenele de alarmă au fost activate – UPDATE

01 oct. 2024, 19:56, 4 ,
Redacția BZI în International

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) a anunțat cu puțin timp în urmă că au fost lansate rachete din Iran pe teritoriul statului Israel.

„Toți civilii israelieni se află în adăposturi antiatomice în timp ce rachete iraniene sunt trase asupra Israelului”, transmite IDF.

 

UPDATE: 20:36 SUA interceptează o parte din rachetele lansate din Iran pentru a ajuta la apărarea Israelului, a declarat pentru BBC un oficial al apărării, care a precizat că nu poate furniza acum mai multe detalii.

Spațiul aerian al Israelului a fost închis.

UPDATE: 20:31 Autoritatea Aeronautică din Israel anunță că toate zborurile care sosesc și pleacă de pe aeroportul Ben Gurion sunt suspendate pe fondul atacului masiv cu rachete din Iran, scrie The Times of Israel.

Conform sursei citate, spațiul aerian al Israelului este închis, iar zborurile sunt redirecționate către destinații din afara Israelului.

Iordania și Irakul anunță, de asemenea, că spațiul lor aerian a fost închis temporar.

Reporterii Reuters spun că au fost martori la mai multe interceptări în spațiul aerian iordanian.

UPDATE 20:00 IDF spune că atacul de rachete din Iran este în curs de desfășurare

„Sunteți rugați să rămâneți într-o zonă protejată până la noi ordine”, spune armata într-o declarație.

IDF adaugă că exploziile auzite în întreaga țară sunt interceptări sau impacturi.

Au fost raportate mai multe locuri de impact cu șrapnel sau cu rachete în Tel Aviv, lângă Marea Moartă, în sud și în regiunea Sharon. Nu au fost raportate încă răniți, deși locuitorilor li s-a ordonat să se adăpostească.

Peste 100 de rachete ar fi fost lasate într-un prim val al atacului.

Sirenele de alarmă au fost activate pe teritoriul statului evreu.

„Cu puțin timp în urmă, au fost lansate rachete din Iran către statul Israel. Sunteți instruit să rămâneți în alertă și să urmați cu exactitate instrucțiunile Comandamentului Frontului Intern. Dacă auziți sirene, trebuie să intrați într-un spațiu protejat și să rămâneți acolo până la o nouă notificare”, se spune în mesajul IDF.

Atac terorist în Israel, la Tel Aviv

Un presupus atac terorist a avut loc în urmă cu puțin timp la Tel Aviv. Un schimb de focuri cu mai multe victime a avut loc în Jaffa, în sudul Tel Avivului.

Poliția spune că împușcăturile din Jaffa sunt suspectate de atac terorist. Medicii spun că există mai multe victime în atacul aparent.

Serviciul de ambulanță Magen David Adom spune că tratează mai multe persoane care au fost în atacul armat din Jaffa, inclusiv unele care sunt inconștiente.

Primele date indică faptul că au existat cel puțin doi bărbați înarmați în atac și că există cel puțin 10 răniți, dintre care doi în stare critică.

 

Comentarii
  • Israelul si Ucraina sunt niste maimute made in sua, stârnesc războaie și apoi postează in victime. Cetățenii nu sunt de vina, ci conducătorii lor…

  • Minciuni ! Ca si data trecuta, sunt imagini trucate pentru prosti ca sa para ca teroristii paduchiosi care au omorat peste 40 de mii de copii in Gaza, acum sunt victimele Iranului pe care l-au atacat.

    Adevarata DERATIZARE va incepe in scurt timp.
    Atunci sa vezi serbare shobolaneasca !
    Nu va scapa picior de shobolan paduchios.

    Acum este calmul dinaintea furtunii !

  • Gândind pragmatic, ăsta e un lucru bun care trebuia să se întâmple odată și odată. Iranul va avea altele pe cap și nu-și va mai permite să-și ajute „frații” din RuSSia – avantaj Ucraina. Dacă ar vrea, Israel ar putea scăpa lumea și de amenințarea nucleară iraniană și, ca bonus, eliberarea măcar a Libanului, dacă nu și a Iranului, de sub jugul islamic.

  • Iranul are dreptul să se apere !, Libanul are dreptul să se apere ! , Siria are dreptul să se apere , Gaza și West bank sunt teritorii ocupate brutal și ilegal de către Israel în care populația este exterminată intenționat , genocid descris punct cu punct în definiția genocidului !, “ nordul Israelului” de fapt sunt teritorii ocupate , furate de la Liban și Siria !, vecinii bombardează Israelul ? Este doar o degustare din ce le-a oferit Israelul vecinilor non-stop de 80 de ani de ocupație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`