Prima pagină » National » ÎPS Teodosie şi-a nuanţat declaraţia referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19: Nu sunt împotriva dar nici pentru
ÎPS Teodosie şi-a nuanţat declaraţia referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19: Nu sunt împotriva dar nici pentru

ÎPS Teodosie şi-a nuanţat declaraţia referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19: Nu sunt împotriva dar nici pentru

12 ian. 2021, 14:01,
George Cristian în National

ÎPS Teodosie şi-a nuanţat declaraţia referitoare la vaccinarea împotriva COVID0-19. Dacă în cursul zilei de ieri, 11 ianuarie 2021 avea un discurs mai optimist legat de vaccinare, astăzi Teodosie şi-a mai nuanţat declaraţiile.

Fără să se opună campaniei de vaccinare sau să descurajeze credincioșii, Teodosie a declarat că s-a documentat în legătura cu vaccinul împotriva COVID-19.

Ce spune ÎPS Teodosie despre vaccinarea împotriva COVID-19

Într-o altă intervenite, arhiepiscopul Tomisului a revenit cu noi declaraţii în legătura cu vaccinarea împotriva coronavirusului. Acesta a spus faptul că s-a mai documentat în legătura cu vaccinul şi că nu vrea să recomande nici să interzică acest vaccin. Teodosie consideră că fiecare este liber să aleagă dacă îl face sau dacă nu îl face.

„Nu poţi nici să recomanzi, nici să interzici acest vaccin. Fiecare trebuie să-l facă în cunoştinţă de cauză. Nu este perfect, răspunde unor necesităţi. Nu putem interzice, nici nu putem promova. Dacă un om se teme de vaccin, efectul va fi mai aspru asupra lui. Dacă vine cu încredere, s-ar putea să-i ajute”. a spus marţi, 12 ianuarie, ierarhul.

În altă ordine de idei, Teodosie a declarat că nu cunoaşte dacă preoţii din cadrul Arhipiscopiei Tomisului se vor vaccina sau nu împotriva virusului. Acesta a explicat că nu le va recomanda dar nici nu le va interzice vaccinarea:

Este delicat să recomanzi ceva relativ. Efecte negative şi pozitive au fost peste tot în lume. Este atâta relativitate şi nesiguranţă. Ştim doar ce zic medicii care se contrazic între ei. Nu avem un etalon. Noi să rezolvăm contradicţia lor? Trebuie să luăm în seamă că mulţi medici care sunt în funcţie sunt obligaţi de funcţie să spună ce vine de la autoritatea superoară.”

Tot mai mulţi lideri religioşi au declarat că se vor vaccina împotriva COVID-19

La nivel de planetă, tot mai mulţi lideri religioşi au declarat că se vor vaccina împotriva COVID-19. Papa Francisc a anunţat deja că se va vaccina împotriva COVID-19.

„Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să ia vaccinul”, a spus Papa într-un interviu acordat postului TV Canale 5.

„Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu sănătatea ta, cu viața ta, ci și cu viața al altora”, mai spus el.

În altă ordine de idei, la nivel naţional, Raed Arafat este cea mai cunoscută persoană care s-a vaccinat până în această zi.

Între timp, mai multe fețe bisericești au afirmat că se vor vaccina. Vorbim despre Patriarhul Daniel, despre muftiatul Cultului Musulman din România a anunţat că de va vaccina împotriva COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *