Prima pagină » National » ÎPS Teodosie i-a răspuns deputatului care a propus realizarea unui centru de vaccinare în Catedrala Mântuirii Neamului: „Nu se cuvine. În Biserică se fac cele sfinte”

ÎPS Teodosie i-a răspuns deputatului care a propus realizarea unui centru de vaccinare în Catedrala Mântuirii Neamului: „Nu se cuvine. În Biserică se fac cele sfinte”

11 mai 2021, 22:20,
Bianca Rebegea, în National

Emanuel Ungureanu, deputat USR-PLUS și membru al Comisiei de Sănătate, a afirmat că Biserica ar trebui să se implice în campania de vaccinare, deoarece este o chestiune de sănătate publică.

„Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului? Cum ar fi să-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonând o asemenea campanie?”, se întreabă el.

Arhiepiscopul Tomisului nu a ezitat și i-a răspuns deputatului că „în Biserică se fac cele sfinte”, existând destule clădiri în care se poate organiza vaccinarea.

ÎPS Teodosie: „Nu se cuvine să se facă vaccinarea în Catedrala Națională”

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este de părere că un centru de vaccinare nu își are locul în Catedrala Mântuirii Neamului, mai ales în contextul în care aceasta este în plin proces de construire.

De asemenea, arhiepiscopul consideră că Biserica este făcută pentru cele sfinte și nu constituie o anexă a instituțiilor sanitare.

”Nu se cuvine, este și Biserica nu este o anexă a instituțiilor sanitare. În Biserică se fac cele sfinte. Sunt destule clădiri în care se pot face vaccinare. Nu se cuvine să se facă vaccinarea în Catedrala Națională. Nu cred că fac diferența între Biserică și celelalte clădiri laice. Nu trebuie să vină Preafericitul să dea exemplu de vaccinare.

Trebuie să fim cuviincioși și să respectăm niște reguli. Nu trebuie să fie făcută vaccinarea în Catedrală, acolo se fac lucrări, nu s-au terminat. Patriarhul hotărăște când se vaccinează, dar nu cred că va face din Catedrală un loc de vaccinare.”, a declarat ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie a răspuns și asociației care l-a acuzat de discriminare

Sâmbătă, 8 mai 2021, asociaţia VeDem Just a anunțat că a făcut o sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în urma declaraţiilor făcute de ÎPS Teodosie Petrescu referitoare la femei.

”Membrii asociaţiei VeDem Just consideră discriminatorii aceste declaraţii făcute de un înalt cleric român ortodox şi membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi solicită CNCD constatarea comiterii contravenţiei prevăzute de dispoziţiile art. 15 din OG 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată”, a transmis, sâmbătă, asociaţia.

Iată cum a răspuns acuzațiilor arhiepiscopul Tomisului:

”Cei care s-au scandalizat nu cunosc textul Sfintei Scripturi, eu doar am dat un răspuns la o întrebare, nu am spus din mintea mea, ci am citat precis, pentru că sunt specialist în Sfânta Scriptură și asta și predau la studenți.

Dacă Sfânta Scriptură aduce discriminări, cei care au această părere, trebuie să-l dea pe Dumnezeu în judecată.

Ca să lărgesc răspunsul, femeia văzând fructul că este frumos la vedere, a luat și a gustat. Și apoi i-a dat și bărbatului său, iar Sf Apostol Pavel lămurește. Nu Adam a fost amăgit, ci femeia, ea s-a făcut călcătoare de poruncă. Eu nu am spus nimic în plus, doar am citat.

Cei care au dat în judecată o să afle și ei cu ocazia asta ce conține Sfânta Scriptură, care conține cuvintele lui Dumnezeu.

Eu prețuiesc femeile, ele suportă mai multe greutăți”, a spus ÎPS Teodosie, duminică, la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *