Prima pagină » National » ÎPS Teodosie despre inseminarea in vitro: „Sigur este ceva împotriva firii”
ÎPS Teodosie despre inseminarea in vitro:

ÎPS Teodosie despre inseminarea in vitro: „Sigur este ceva împotriva firii”

23 aug. 2024, 20:20, 1 ,
în National

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a abordat subiectul inseminării in vitro, afirmând că aceasta contravine firii naturale, dar a subliniat că, în urma acestei proceduri, se naște un om cu voia lui Dumnezeu, deoarece nimic nu se poate întâmpla fără permisiunea divină.

Într-o emisiune la Radio Dobrogea, Arhiepiscopul Teodosie a fost întrebat dacă inseminarea in vitro este considerată un păcat. El a explicat că, deși această procedură este împotriva firii, există două aspecte de luat în considerare: odată realizată inseminarea, un copil se naște prin voia lui Dumnezeu, care unește cele două elemente esențiale — cel masculin și cel feminin — pentru a crea un suflet.

„Sigur este ceva împotriva firii, dar trebuie să luăm două aspecte. Odată ce s-a făcut această inseminare, se naşte un om, tot cu voia lui Dumnezeu, că fără voia lui Dumnezeu nu se naşte, se unesc cele două elemente, elementul bărbătesc cu elementul femeiesc şi iată Dumnezeu este cel care creează sufletul. Dacă se întâlnesc seminţele femeii cu a bărbatului, sigur răsare o nouă fiinţă. Cel ce se naşte este om în regulă”, a explicat Arhiepiscopul.

ÎPS Teodosie despre inseminarea in vitro

El a adus în discuție și cazul Adrianei Iliescu, care a devenit mamă la 66 de ani prin fertilizare in vitro, subliniind că a botezat copilul la cererea ei, cu binecuvântarea regretatului Patriarh Teoctist.

„Când am făcut botezul fetiţei profesoarei de 68 de ani, trăia vrednicul de pomenire, Patriarhul Teoctist, şi am întrebat ”Iată, am fost chemat”. Patriarhul a zis: ”Este o persoană, trebuie să-i facem botezul”. Şi iată sunt foarte bucuros că dialoghez din când în când nişte persoane deosebite. Dumnezeu i-a dat mamei ani mulţi să-şi vadă fetiţa mare crescând frumos. Şi iată vedem că rodul, dacă este de la Dumnezeu este binecuvântat şi bun”, a adăugat ÎPS Teodosie.

În alt context, Înaltpreasfințitul Teodosie a oficiat joi o slujbă specială de chemare a ploii, alături de un sobor de preoți și credincioși, pe câmpurile din apropierea localității Lumina din Constanța. Aceasta a avut loc în mijlocul unui cod galben de caniculă, într-o perioadă de secetă severă care a afectat recoltele și grădinile din Dobrogea.

Arhiepiscopul Tomisului a explicat necesitatea unei astfel de slujbe prin faptul că seceta este o consecință a greșelilor umane, întrucât omul este în strânsă legătură cu natura.

„Când omul greșește, natura se tulbură”, a spus el.

De asemenea, ÎPS Teodosie a anunțat că, pentru a preveni astfel de situații, rugăciunile pentru ploaie vor începe anul viitor încă din luna februarie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`