Prima pagină » National » ÎPS Teodosie, apel către Guvern: „Închiderea Bisericii aduce tristeţe, tristeţea este început de boală”

ÎPS Teodosie, apel către Guvern: „Închiderea Bisericii aduce tristeţe, tristeţea este început de boală”

30 nov. 2020, 22:51,
Bianca Rebegea, în National

Luni, 30 noiembrie, ÎPS Teodosie a fost prezent la Antena 3 și a făcut un apel către Guvern să nu mai restricționeze accesul credincioșilor în Biserici, fiindcă închiderea lăcașurilor de cult constituie motiv de tristețe, care cu timpul poate duce la boală.

„Închiderea Bisericii aduce tristeţe, tristeţea este început de boală. Omul care este vesel este şi sănătos. Putem păstra regulile sanitare în Biserici. Ne-a fost încălcată autonomia faţă de stat, dreptul la religiozitate. Fac un apel, nu cu revolta, ci cu sinceritate şi obiectivitate. Vorbesc în numele credincioşilor, eu nu caut binele meu, caut binele tuturor şi binele tuturor este a ne manifesta înaintea lui Dumnezeu pentru că sufletul este mai important decât trupul. Îmbolnăveşti sufletul, îmbolnăveşti şi trupul. Toată Evanghelia abundă în asemenea exemple”, a declarat ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie, declarație cutremurătoare, despre posibilitatea ca pelerinii să se îmbolnăvească de COVID-19: „Dacă este să plece, vor pleca la Dumnezeu”

În cursul zilei de duminică, 29 noiembrie, Arhiepiscopul Tomisului a făcut o declarație cutremurătoare. El a fost întrebat despre preţul uriaş pe care BOR l-ar putea plăti dacă în urma pelerinajului de la mânăstirea „Peștera Sf. Andrei” o persoană s-ar infecta şi ar deceda, iar el a răspuns: „Dacă este să plece, vor pleca la Dumnezeu”.

Întrebarea a venit ca urmare a îndemnului făcut de acesta ca toți oamenii să vină la peștera în care a stat Sf. Andrei, în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Credincioşii care vor muri vor pleca la Dumnezeu, susţine Arhiepiscopul Tomisului

IPS Teodosie este de părere că dacă este momentul să plece din viaţă, credinciosul va pleca la Dumnezeu.

Ierarhul Tomisului a declarat, într-un interviu, că pelerinii care vin în pelerinaj vin la sărbătoare şi dacă acesta este momentul să plece din viaţa aceasta ei pleacă la Dumnezeu.

„Nu, cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viaţa aceasta, el pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare. A venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Noi nu îi chemăm cu forţa, îi invităm.

Este cuvântul Mântuitorului. Cine voieşte, să vină. Niciodată nu se poate substitui casa Bisericii. Biserica e Biserica, iar casa noastră este casa noastră.datoria noastră pentru a veni la acel ce ne-a creştinat este pentru absolut toţi. Eu îmi fac datoria de păstor. Este datoria să îi chem pe toţi la locul acesta sfânt. De aceea, voi face invitaţie publică, inclusiv preşedintelui României, premierului, miniştrilor, dar şi parlamentarilor. Cine crede, să vină”. a menţionat IPS Teodosie citat de adevărul.ro.

Înainte ca slujba de Sfântul Andrei de astăzi, 30 noiembrie, să aibă loc, ÎPS Teodosie a declarat:

„Au venit jandarmii, acolo la peșteră, au verificat fluxurile, cum vor merge, mâine, închinătorii, astăzi au fost puțini, pentru că tradiția este ca peleriniisă vină chiar de ziua Sfântului Andrei, dar mâine cred că se vor aduna ceva oameni. există marcaje unde să stea credincioșii, există fluxuri, există îndemnul, pe care l-am făcut și astăzi, pentru ca oamenii să respecte regulile sanitare și cred că mâine va fi o sărbătoare împlinită pentru cei ce vor veni la peșteră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *