Prima pagină » Actualitate » Ipoteză șocantă în cazul bărbatul mort după ce a refuzat internarea pentru COVID-19: Ar fi murit de infarct!
Ipoteză șocantă în cazul bărbatul mort după ce a refuzat internarea pentru COVID-19: Ar fi murit de infarct!

Ipoteză șocantă în cazul bărbatul mort după ce a refuzat internarea pentru COVID-19: Ar fi murit de infarct!

17 iul. 2020, 11:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Ipoteză șocantă în cazul bărbatul mort după ce a refuzat internarea pentru COVID-19. Medicul Valentin Boldea susține că bărbatul din Galați, despre care s-a spus că a murit de coronavirus după ce a refuzat internarea, ar fi decedat de infarct.

”Dar ce spuneți de faptul că pe certificatul constatator al decesului completat după autopsie scrie infarct miocardic acut? Nu cumva, la prima lui prezentare la UPU, personalul s-a axat doar pe testarea COVID 19 și au omis să-i facă un consult cardiologic?“, scrie Valentin Boldea pe o rețea socială.

Ipoteză șocantă în cazul bărbatul mort după ce a refuzat internarea pentru COVID-19: Avea simptomele unui infarct miocardic

Medicul spune că simptomele cu care s-a prezentat se întâlnesc și în debutul unui infarct miocardic.

„Cel mai probabil omul a plecat acasă cu un infarct în derulare pe care nu l-au diagnosticat. Deci se pare că nu omul a fost neglijent ci un sistem care își axează atenția doar pe COVID și uităm că oamenii vin la urgente și cu alte patologii”, acuză Valentin Boldea.

Miercuri, 15 iulie, s-a anunțat că un gălățean în vârstă de 45 de ani, cu obezitate de gradul 3 și pozitiv SARS-CoV-2, a murit la câteva ore după ce a refuzat internarea. Bărbatul se prezentase marți la spital, unde a refuzat internarea susţinând că se simte bine.

A refuzat internarea

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, însă medicii nu au putut face mai multe pentru bărbat. Acesta suferise un stop cardio-respirator, cadrele medicale constatând decesul.

”În cursul nopţii precedente echipajele de terapie intensivă SMURD Galaţi au intervenit la un pacient care era externat la domiciliu la cerere, după ce se prezentase Ia UPU în data de 12 iulie, cu tuse seacă, fatigabilitate, simptome apărute în ultimele 10 zile. La apelul care l-a făcut noaptea trecută la dispecerat, era clar că era în disfuncţie respiratorie foarte gravă, echipajul medical l-a găsit în stop cardio-respirator. Nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost declarat decedat. El pe 12 iulie a refuzat internarea. Nu era febril, avea 35, 6 temperatură corporală”, a declarat Angel Trifan, coordonator SMURD Galaţi.

Un bărbat de 45 de ani din Galaţi s-a prezentat în 12 iulie la spital, cu simptome de coronavirus şi i-a fost prelevat test. Bărbatul a refuzat să rămână internat pentru a aştepta rezultatul şi s-a izolat la domiciliu. Ulterior, a fost anunţat de DSP că testul a ieşit pozitiv şi i s-a recomandat să se interneze, dar a refuzat. Noaptea trecută a sunat la 112, cu probleme de respiraţie, iar medicii l-au găsit în stop cardio-respirator care nu a putut fi resuscitat.

Un nou caz în Olt

Joi, 16 iulie, un bărbat de 56 de ani din județul Olt, confirmat cu COVID-19, a murit la câteva zile după ce a refuzat să mai rămână în spital, a transmis joi DSP Olt.

Un bărbat testat pozitiv pentru noul coronavirus pe 12 iulie, care a refuzat internarea în spital, a decedat joi acasă, a transmis Direcţia de Sănătate Publică Olt, într-un comunicat.

„În cursul zilei de astăzi, respectiv 16.07.2020, a fost înregistrat un deces la domiciliu. Persoana, bărbat în vârstă de 56 de ani, a refuzat internarea. El prezenta următoarele comorbidităţi: insuficienţă cardiacă congestivă, stenoză aortică, insuficienţă mitrală, insuficienţă respiratorie, HTA primară, obezitate, hepatită cronică, boala periferică”, precizează DSP Olt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *