Prima pagină » Titlurile zilei » Ipoteză șoc! COVID-19 este adus la Iași din concediu? Medicii epidemiologi recomandă ieșenilor să se gândească bine dacă mai pleacă în vacanță! Prof. dr. Doina Azoicăi: „Călătoriile favorizează răspândirea coronavirusului”
Ipoteză șoc! COVID-19 este adus la Iași din concediu? Medicii epidemiologi recomandă ieșenilor să se gândească bine dacă mai pleacă în vacanță! Prof. dr. Doina Azoicăi:

Ipoteză șoc! COVID-19 este adus la Iași din concediu? Medicii epidemiologi recomandă ieșenilor să se gândească bine dacă mai pleacă în vacanță! Prof. dr. Doina Azoicăi: „Călătoriile favorizează răspândirea coronavirusului”

28 iul. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu în Titlurile zilei

COVID-19 este adus la Iași din concediu, spun medicii epidemiologi. Prof. dr. Doina Azoicăi spune că plecarea în vacanță fără respectarea măsurilor de siguranță favorizează răspândirea coronavirusului. Creșterea numărului de pacienți diagnosticați cu COVID-19 este pusă pe seama călătoriilor

COVID-19 este adus la Iași din concediu, iar prof. dr. Doina Azoicăi recomandă ieșenilor să se gândească bine dacă mai pleacă în vacanță

Medicii epidemiologi trag un semnal de alarmă și sugerează ieșenilor să se gândească de două ori dacă mai pleacă sau nu în concediu, dat fiind faptul că pot aduce virusul COVID-19 din vacanță. Specialiștii au ajuns la concluzia că vacanțele favorizează creșterea numărului de pacienți diagnosticați cu COVID-19. În vacanță, pe fondul relaxării, populația nu mai respectă măsurile de siguranță. Oportuniștii au sperat că odată cu creșterea temperaturii, virusul nu mai are aceeași putere de transmitere. Medicii epidemiologi distrug acest mit și spun că din cauza aglomerațiilor din hoteluri, din restaurante și de pe plajă, în ciuda temperaturilor ridicate, virusul se răspândește cu aceeași rapiditate.

Prof. dr. Doina Azoicăi: „Populația s-a relaxat odată cu venirea căldurii și a uitat de respectarea măsurilor de siguranță”

Creșterea numărului de pacienți infectați cu coronavirus este pusă de către medicii epidemiologi pe seama vacanțelor, specifice acestui sezon. În concediu, se pare că populația se relaxează atât de tare încât uită că ne aflăm în plină pandemie de coronavirus și se comportă exact ca înainte.

„Creșterea numărului de pacienți infectați cu coronavirus este favorizată de perioada concediilor. Populația s-a relaxat odată cu venirea căldurii și a uitat de respectarea măsurilor de siguranță. Călătoriile favorizează răspândirea coronavirusului. Populația trebuie să se gândească dacă este momentul oportun pentru a pleca în concediu. În România nu ducem lipsă de reguli, ci de respectarea lor. Populația trebuie să se responsabilizeze”, spune prof. dr. Doina Azoicăi, președinta Societății Române de Epidemiologie.

Zilnic, în România, 20 de persoane mor în secțiile de Terapie Intensivă după ce au fost diagnosticate cu coronavirus

Medicii epidemiologi spun că virusul devine din ce mai agresiv. Asta arată statisticile făcute la nivel național pentru sălile de terapie intensivă, locul în care sunt internați pacienții cu COVID-19 în stare critică.

„Zilnic, în România mor aproximativ 20 de persoane în secțiile de terapie intensivă ca urmare a unor complicații ale coronavirusului. Este un număr foarte mare, iar întrega Europă trece acum prin cel mai greu moment de la începutul pandemiei de coronavirus. În această perioadă am înregistrat cele mai multe cazuri de până acum. Trebuie să ne mobilizăm și să păstrăm în continuare măsurile de siguranță, oriunde am fi. Pe lângă mască și dezinfectant, să nu uităm de importanța distanțării sociale, foarte mult încălcate în ultima perioadă”, mai spune prof. dr. Doina Azoicăi.

Prof. dr. Doina Azoicăi: „Instaurarea stării de urgență nu reprezintă o soluție pentru răspândirea infecției cu coronavirus”

Prof. dr. Doina Azoicăi, unul dintre cei mai buni medici epidemiologi din România, spune că reinstaurarea stării de urgență nu reprezintă o soluție. Soluția pentru a opri răspândirea infectării cu coronavirus rămâne respectarea măsurilor de siguranță.

„Instaurarea stării de urgență nu reprezintă o soluție pentru răspândirea infecției cu coronavirus. Din punct de vedere psihologic, populația nu va accepta asta, cu atât mai mult nici din punct de vedere social. Trebuie luate măsuri nu doar individuale, trebuie să-i inspirăm și pe cei apropiați să respecte aceleași măsuri. Totodată, o mare importanță o are depistarea la timp a cazurilor și a opririi focarelor de infecție cu coronavirus. Recomandăm ieșenilor să respecte distanța și măsurile de siguranță, promovate în fiecare țară afectată de pandemia de coronavirus”, adaugă prof. dr. Doina Azoicăi.

Medicii epidemiologi speră că în 2021 va apărea primul vaccin de imunizare a pupulației împotriva coronavirus

Medicii epidemiologi speră că în 2021 să apară primul vaccin de imunizare a populației în lupta cu COVID-19. Până atunci, populației nu îi rămâne decât să respecte măsurile de siguranță și să evite deplasările în vacanță.

„Acum nu avem un vaccin de imunizare. Poate anul viitor vom avea unul, la fel cum și medicamentația specifică tratării infecției cu coronavirus este perfectibilă. Se lucrează la un preparat care să lucreze țintit în tratarea pacientului. Oamenii, dacă nu pot renunța la ideea de a pleca în vacanță, să respecte măcar măsurile de siguranță. La fel recomandăm și agențiilor de turism, hotelurilor, firmelor de transport. Fiecare întreprinzător a primit instrucțiunile de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus. Important este să le respecte cu rigurozitate”, încheie medicul ieșean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`