Prima pagină » Local » IPJ Iaşi reacţionează după scandalul de la aeroport. Au procedat corect cei doi agenţi de poliţie?

IPJ Iaşi reacţionează după scandalul de la aeroport. Au procedat corect cei doi agenţi de poliţie?

27 iun. 2024, 09:42,
BZI.ro, în Local

Walter Roth, un jurist din Germania, a ajuns în România și a avut parte de o experiență neplăcută. În cursul zilei de marți, 25 iunie 2024, a comandat un taxi pentru a ajunge la Aeroportul Internațional Iași, însă înainte de destinație a fost pus la pământ de doi polițiști.

În urma articolului publicat de reporterii BZI, Inspectoratul de Poliție Județean Iași a reacționat.

Citește și: Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt

„Urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la faptul că doi agenți ar fi încercat să imobilizeze un bărbat pe aeroportul din Iași, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași este abilitat să comunice următoarele:

În perioada 22-25 iunie 2024, la nivelul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași – în zona aeroporturilor Iași, Bacău și Suceava a fost organizată o acțiune privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim de TAXI și în regim de închiriere, precum și a activităților de transport alternativ cu autoturisme.

Astfel, în baza Planului de măsuri ,,SIGURANȚA TRANSPORTURILOR AERIENE 2024” pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale în sistemul transporturilor aeriene, împreună cu un reprezentant al Registrului Auto Român Iași, polițiștii ieșeni au legitimat 125 de persoane și au verificat 27 de autovehicule, fiind aplicate 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.430 de lei.

Facem precizarea că, la data de 25 iunie a.c., în cadrul acțiunii, polițiștii au oprit în trafic un autoturism, în vederea verificării acestuia privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim de TAXI.

Conducătorul autoturismului s-a conformat solicitării polițiștilor de a se legitima și de a prezenta documentele sale și ale vehiculului.

În interiorul mașinii, se aflau doi pasageri, un bărbat și o femeie, cel dintâi devenind recalcitrant și nemulțumit de faptul că au fost opriți.

Pe parcursul procedurii de verificare, bărbatul pasager a devenit și mai recalcitrant, adresând cuvinte și expresii jignitoare polițiștilor, aceștia solicitându-i să se legitimeze, bărbatul refuzând de mai multe ori.

Având în vedere comportamentul său, polițiștii l-au imobilizat pe acesta, însă fără a-l încătușa, întrucât bărbatul a specificat faptul că are probleme de sănătate, moment în care s-a conformat legitimării.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform Legii nr. 61/1991R, pentru împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice , refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu și tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă , cu amendă în valoare de 8.500 de lei.

Cu privire la aspectele prezentate, facem precizarea că vor fi efectuate verificări în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Iași.

Comentarii
  • de aia tre sa pleci la aeroport cu cateva ore inainte………………

  • Foarte bine au procedat politistii !!! Prezenta actele si cu asta basta. dar nu…el a vrut sa fie miezul din dodoasca.

  • Corect, nimeni nu e mai presus de lege.

  • Adevărul e undeva la mijloc…

  • nu vezi politie pe strada, nu vezi politie seara, nu vezi politie la babasa cand se vand droguri dar vezi politia ca te opreste cand incerci sa ajungi la avion. evidnet si cand mai ai fata suspecta de avocat neamt. bine ca au dat comunicatul si acum sper sa auzim prin dreptul la replica pe avocatul neamt si sper ca statul roman sa transfere sanctiunile pe toti cei responsabili din politie ca par a fi uniti

  • Cetățeanul de ragul 2 din Ue

    Am crezut că-i vorba de principele Paul, sau…urmașii cu sânge nobil care își caută averea străbunicilor prin Romania.

  • Te poți legitimă cu nume și prenume
    …nu trebuie sa prezinți cuiva un act de identitate….in principiu polițiștii au procedat destul de corespunzător având în vedere că este un aeroport…dar puțin cam disproporționat cu moșulică in cauză….ceva exces de zel! Cam atât!

  • Agent constatator de sama bagatoriu

    Nu știu ce daraveră a avut organul cu juristul, nici nu mă-nteresează. Însă, atenție la o vorbă din popor, care zice că, înainte de a lua cățelul la bătaie, să te informezi al cui câine vrei să-l bați. Pentru că sunt informat că Germania se cam pișă pe românia, și la propriu, și la figurat. Și există posibilitatea ca dulăul nemțesc să se suie călare pe pechinezul românesc și să-l lase nițel crăcănat, pentru tot restul existenței sale de… pechinez.

  • Ce țăranii. Ce prostalani :)))). Foarte bine au facut polițişti . Trebuiau sa ii aresteze si sa ii legitimeze la sectie .

  • Miltieni, ce sa le ceri.

  • Milițianul tot milițian rămâne…fa verificări la taxi când este gol nu cu pasageri care se grăbesc să ajungă la aeroport..dar garcea trebuie să se umfle-n pene că ca el nu se mai eczista….

  • Marele Neamț, rasa supremă ariana, au avut tupeul niște milițieni români, niște sclavi, să îl legitimeze pe persoană fizică…luați-i apărarea voi cei care îi ștergeți la cur prin Germania…

  • O țară jegoasa cu oameni jegosi…verivici transportatorul. Ce treaba ai cu clienții? Totul arata ca șefii lor…fii de securiști ori tăntălăi .

  • De cand Politia e tatuata?

    • D’aia s-o fi ofuscat brusc individu’ că este filmat! Că tatuajul la vedere, împotriva prevederilor actualului Statut al polițistului care interzice existența tatuajelor peste limita ținutei de vară, e semn distinctiv și insul poate fi ușor identificat.

  • un gherțoi scandalagiu care nu știe să plece cu câteva ore înainte către aeroport, ajunge la limită și face scandal pe durata unui control de rutină care durează câteva minute.

    Gherțoiul face ciocul mic în Germania, pentru că știe că nu-i merge, dar uite că acum nu i-a mers nici în România.

  • Smekeru de karton cu haini di firma

    Aia 2 kakati si-au terminat cariera in pulitie
    Ii asteapta si un dosar penal
    Sclavilor, daca asa va place sa fiti tratatati, sa nu mai veniti p-acilea sa va plangeti

  • Dacă se apropiau maimuțoii ăia de mine în zona aia credeam că au furat mașina și uniforma la ce fețe au și ce tatuaj are plodul ăla. Cu siguranță trăgeam și apoi vedeam dacă e garcea întradevăr… Total debili mintali la felul în care au gestionat situația… Au trecut psihologicul? Să sperăm că își vor face harakiri cu arma din dotare…

  • Acelaşi tratament trebuiau să-i aplice lui Horodniceanu.Aşa băieţii au luat-o în freză pentru că trebuiau să-l tăvălească niţel pe individ ca să-i bage minţile în cap.

  • Pichiu Adrian

    De MOLDOVENII din aeroport cine se ocupa. Unde este miliția

  • Ce indicii au avut domnii pentru a verifica starea tehnică? Știau ca a primit șpagă la verificarea tehnică și au trecut la spaguiala în trafic? Unde e prifesionalismul polițiștilor…la șefi lor. Dacă omul a spus ca e grăbit, trebuia să primească o lecție ? Militieni prosti. Sunt dirijați de un șef golănaș , fiu de securist.

  • IPJ- ule, pe horodniceanu de ce nu l – au tratat politistii la fel ca pe neamt in spiritul legii???? !!!! Pe horodniceanu de ce nu l- au pus la pamant cu capul pe asfalt si sa – i pocneasca si o amenda si o fiola?

  • KK-râsu! Cam așa de ambele părți. Cât despre marele Hodor, nu le-a mers cu vrăjeala ieftină de maidan. De’a dracu, și-au mai luat-o și peste ochi. Întrebare: da niște ciomârtani de golănoi, de rapeni de țigani, de ce nu procedează vre-odată să oprească?! De frică care cumva?! Cât despre nemțălău, în Deutchland nu îndrăznea să deschidă ciocul. Îl curentau ăia de nu se vedea.

  • FAC ABUZURI FIIND SLAB PREGATITI PROFESIONAL.
    CONDUCEREA IPJ IASI LA PAMINT, NU CALCA NICIODATA IN URMA LUI ZAHARIA ORI STEFAROI

  • Nene politist , in spatiul PUBLIC te pot filma cand si cat vreau asa ca nu te agita inutil …

  • de imobilizat batrini, copii si femei este usor 🙂
    de amendat si mai usor 🙂
    cind vine vorba de infractori in formare si/sau adevarati…oamenii legii nu mai sunt 🙂

  • Cetățean Alexandru cel Bun

    Ce se întâmplă în orașul acesta?! Acum ceva ani vedeam polițisticate 2 printre blocuri. Patrulau, mai legitimau golanii, le mai făcea control prin buzunare, etc etc. Au dispărut ăia. Acum vedem numai câte o mașină la bulevardul principal că stau la pomană, adică fac circulație și amendează câte un amărât care mai face câte o greșeală mică. Da după blocuri e plin de golănoi și drogangii, spărgători de mașini, se droghează prin parcuri. Mai există poliție?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *