Prima pagină » IT&C » Iphone SE va primi update la iOS 18? Când se lansează sistemul de operare și ce telefoane sunt compatibile

Iphone SE va primi update la iOS 18? Când se lansează sistemul de operare și ce telefoane sunt compatibile

22 mai 2024, 11:02,
BZI.ro, în IT&C

Compania Apple a devenit în ultimul timp foarte cunoscută și în România, în ultimii trei ani mai mult de 40% din populația țării migrând de pe Android pe noul iOS, fiind de buget modelele de telefoane mai vechi, precum Iphone SE și Iphone 11.

Când s-a lansat Iphone SE

Iphone SE nu se mai produce în acest moment, însă modelul se mai găsește încă pe piață. Costul acestui model se învârte în jurul sumei de 2.200 de lei, pentru telefonul de ultimă generație.

Primul telefon Iphone SE a apărut în anul 2016 și este o îmbunătățire a Iphone 5s. Primul model de acest tip a avut ultimul update la sistemul de operare la iOS 15.7.5, o versiune foarte veche având în vedere că acum ne îndreptăm cu pași repezi către iOS 18.

Compania a produs trei versiuni ale Iphone SE: iPhone SE (prima generație), lansat pe 31 martie 2016, iPhone SE (a doua generație), lansat pe 24 aprilie 2020 iar cea mai nouă versiune, iPhone SE (a treia generație) a fost lansat 18 martie 2022.

Va primi telefonul update la iOS 18?

iOS 18 va fi o actualizare semnificativă a sistemului de operare de la Apple. Acesta are lansarea programată la fel ca și până acum iar cel mai probabil va fi anunțată la Conferința Mondială a Dezvoltatorilor Apple (WWDC) din iunie anul acesta, urmând ca versiunea publică să fie disponibilă în septembrie 2024, în același timp cu lansarea noilor modele de iPhone​.

Actualizarea promite să introducă o serie de caracteristici noi, cu un accent major pe inteligența artificială (AI). Printre acestea se numără o versiune mai avansată a asistentului Siri, care va integra tehnologia modelelor de limbaj de mare amploare, liste de redare generate de AI în Apple Music și îmbunătățiri bazate pe AI în mai multe aplicații standard precum Mesaje, Notițe și Sănătate.

De asemenea, iOS 18 va aduce suport pentru RCS (Rich Communication Services), îmbunătățind experiența de mesagerie între utilizatorii de iPhone și Android prin adăugarea unor funcții precum confirmările de citire și trimiterea de imagini și videoclipuri de înaltă calitate​.

În ceea ce privește compatibilitatea, se așteaptă ca iOS 18 să fie compatibil cu aceleași dispozitive ca iOS 17, inclusiv modelele de la iPhone SE (a doua generație) și mai noi​.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *