Prima pagină » Actualitate » iPhone 12: Ce trebuie să știți despre nouă linie de telefon 5G a Apple

iPhone 12: Ce trebuie să știți despre nouă linie de telefon 5G a Apple

14 oct. 2020, 07:53,
George Cristian în Actualitate

Compania a anunțat marți patru noi iPhone într-un eveniment virtual marți – iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max și un nou, mai mic, iPhone 12 mini. Toate telefoanele sunt echipate cu 5G, ceea ce înseamnă că se pot conecta la rețelele wireless de mare viteză de generația următoare.

Apple va spera că baza sa de utilizatori loiali din punct de vedere istoric va continua să cheltuie banii mulți pentru upgrade , chiar dacă pandemia de coronavirus continuă să devasteze economia și să forțeze milioane de oameni să rămână acasă. Cel mai ieftin telefon din noua să gamă – iPhone 12 mini – pornește de la 699 USD, în timp ce iPhone 12 Pro Max de top – cu cel mai mare ecran de smartphone de la Apple de 6,7 inci – va începe de la 1.099 USD.

IPhone 12 și 12 Pro vor fi disponibile pentru precomandă pe 16 octombrie

IPhone 12 și 12 Pro vor fi disponibile pentru precomandă pe 16 octombrie și în magazin pe 23 octombrie. IPhone 12 mini și 12 Pro Max vor fi disponibile pentru precomandă pe 6 noiembrie și în magazin pe noiembrie. 13.
IPhone 12 vine în cinci culori – negru, alb, roșu, verde și albastru – și este mai subțire, mai mic și mai ușor decât predecesorul său, iPhone 11, a spus compania. De asemenea, are un ecran XDR actualizat și un sticlă nouă, mai dură, pe ecranul pe care Apple îl numește Ceramic Shield.

IPhone 12 și iPhone 12 mini vor avea două camere pe spate, în timp ce 12 Pro și 12 Pro Max adaugă o a treia. Apple adaugă, de asemenea, mai multe îmbunătățiri software la telefoane, care vor permite funcții precum timelaps-urile modului de noapte.

Apple se pregătește pentru un potențial impact asupra duratei de viață a bateriei

Apple se pregătește pentru un potențial impact asupra duratei de viață a bateriei de la viteze celulare mai mari. IPhone 12 va detecta automat când telefonul dvs. nu are nevoie de 5G și va trece la rețeaua LTE mai lentă pentru a economisi durata de viață a bateriei, a spus compania.

Cele mai noi iPhone sunt alimentate de noul chip A14 Bionic, despre care compania se laudă că este „cel mai rapid … din orice smartphone”.

Apple a reintrodus MagSafe, denumirea pe care a dat-o conectorilor magnetici de pe adaptoarele de alimentare care se livrau cu MacBook-urile înainte de introducerea încărcării USB-C. Acum, folosește numele pentru a vorbi despre un magnet din spatele iPhone 12 care îl ajută să se fixeze cu încărcătoarele fără fir, pentru o încărcare mai eficientă. Acest lucru permite, de asemenea, anumite accesorii, atât de la Apple, cât și de la terțe părți, să se fixeze pe spatele acestuia, ca un portofel subțire pe care compania l-a prezentat. Încărcarea fără fir va funcționa și prin intermediul unor accesorii.

În spatele obiectivelor camerei

La fel ca în fiecare an, Apple îmbunătățește sistemele de camere iPhone. IPhone 12 și iPhone 12 mini au un sistem cu două camere pe spate, cu obiective largi și ultra largi, în timp ce iPhone 12 Pro și iPhone 12 Max adaugă un teleobiectiv.

Noile dispozitive folosesc, de asemenea, software pentru o „fotografie de calcul” mai bună, îmbunătățind imaginile, permițând focalizarea mai ușoară și mai clară, permițând în același timp funcții precum modul de noapte pe camerele largi, ultra largi și cu față frontală de pe modele.

Pro Max supraîncarcă și mai mult aparatul foto, Apple îl anunță în mod natural drept „cea mai bună cameră de până acum” de pe un iPhone. Obiectivele sale permit zoom de până la 5x de la ultra large la teleobiectiv – zoomul de la camera mare principală la teleobiectiv este acum de 2,5x. Senzorul de imagine de pe camerele cu lentile largi de pe modelele Pro este cu 47% mai mare decât pe iPhone-urile anterioare, permițând o fotografie mai bună cu lumină slabă.

Ce nu este în cutie

Apple va livra iPhone 12 fără căști sau încărcător, o mișcare care vizează reducerea deșeurilor.
Peste 2 miliarde de adaptoare de alimentare Apple sunt disponibile în lume și mulți clienți au deja căști cu fir sau AirPods, a declarat Lisa Jackson, vicepreședinte de mediu, politici și inițiative sociale.
„Eliminarea acestor articole înseamnă și o cutie iPhone mai mică și mai ușoară”, a spus Jackson. „Putem adăuga până la 70% mai multe articole pe un palet de transport”, reducând emisiile de transport.
Noul iPhone folosește, de asemenea, elemente din pământuri rare 100% reciclate pentru toți magneții, inclusiv în cameră și în haptică.

Va avea vânzări mari, iPhone?

Ultima dată când Apple a lansat un telefon în atâta incertitudine economică a fost iPhone 3G în iulie 2008, când Statele Unite se aflau deja într-o recesiune și chiar înainte ca criza financiară să escaladeze odată cu falimentul Lehman Brothers. Acum, Covid a aruncat o umbră asupra tuturor aspectelor vieții în 2020, inclusiv a ciclurilor de actualizare a smartphone-urilor, și nici măcar Apple nu este imun. De obicei, compania anunță noi dispozitive iPhone în septembrie, dar anul acesta pandemia a întrerupt lanțurile de aprovizionare, făcându-l să anunțe că smartphone-urile vor fi expediate mai târziu decât de obicei.

Există, de asemenea, întrebarea cât de mult va fi un motivator 5G în convingerea utilizatorilor să treacă la iPhone 12. Apple este relativ târziu la jocul 5G – concurenți precum Samsung, Motorola, LG și Google au avut smartphone-uri 5G pe piață de luni de zile – însă rețelele 5G în sine sunt încă într-un stadiu incipient. Potrivit analiștilor, o lansare completă a rețelelor 5G în Statele Unite va dura încă cinci până la șapte ani .

Doar 13% din smartphone-urile vândute în prima jumătate a anului 2020 au capacități 5G, iar doar 6% dintre clienți ar clasa 5G ca factor principal în următoarea lor achiziție de smartphone-uri, potrivit companiei de cercetare Canalys.

Va dura ceva timp pentru ca mai multe servicii să profite de viteza și lățimea de bandă 5G pentru a fi construite, ceea ce înseamnă că consumatorii ar putea dori să aștepte pentru a obține un dispozitiv 5G.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *