Prima pagină » National » Iosefina Pascal, pentru BZI LIVE și emisiunea „Dezbaterea Zilei” scoate la iveală detalii legate de cum Raed Arafat denigrează presa națională – VIDEO
Iosefina Pascal, pentru BZI LIVE și emisiunea

Iosefina Pascal, pentru BZI LIVE și emisiunea „Dezbaterea Zilei” scoate la iveală detalii legate de cum Raed Arafat denigrează presa națională – VIDEO

15 dec. 2022, 18:00, 2 ,
Simona Ciobanu în National

În „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, Iosefina Pascal a discutat despre atacul lui Raed Arafat asupra libertății de exprimare a presei din România în cadrul unei conferințe la care prezent și comisarul pentru Drepturile Omului. Se pare că încet-încet, dreptul presei de a vorbi liber va fi restricționat.

„Asta este era în care intrăm. Era lui Arafat cu platforma de combatere a dezinformării la nivel european. Și el va fi vârf de lance pentru treaba asta, că nu degeaba colaborează el cu Radu Tudor în ONG-ul Antifake, care primeşte bani de la NATO.. Și cu ăştia se aciuează Arafat, ca să ştie lumea de unde primeşte finanţarea ca să îşi permită să insulte presa. Unde e CNA-ul, doarme? Uite ce fac ăştia!”, a spus Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal, pentru BZI LIVE

Cunoscutul jurnalist Iosefina Pascal a discutat la „Dezbaterea Zilei” din programul BZI LIVE despre atacurile la adresa presei din partea lui Raed Arafat, care în cadrul unei conferințe a atacat integritatea mai multor jurnaliști.

„În primul rând, Victor Ciutacu avea filmuleţele în care Arafat o denigra pe Dana Budeanu, pe Monica Pop şi Ciutacu, adică RTV-ul în general. Acum două săptămâni a fost publicat pe Youtube-ul oficial al entității care a publicat această conferință, conferinţa integrală. Şi acolo am văzut cu stupoare că Arafat nu se ia doar de RTV, ci se ia și de Răzvan Dumitrescu şi de Ion Cristoiu. Păi Cristoiu are aproape de două ori vârsta lui Arafat. Ca să nu zic că are de dpuă ori experiență în presă decât are Arafat în medicină. Şi să ajungi să îl faci pe Ion Cristoiu manipulator? Și se lăuda acolo că el, Arafat, a câștigat un proces la CNCD cu Ion Cristoiu care l-a discriminat cum că e arab… E incredibil cum a putut să calce în picioare de fapt toată presa. A călcat în picioare şi o parte a Antenei 3, cam toată presa scrisă. Nu se face aşa ceva…

Nu-mi vine să cred că omul ăsta și ce nu-mi vine sp cred de fapt este că avem o instituţie ca CNA, care mai degrabă ne amendează pe noi, ne insultă pe noi în ședințele CNA, pe politicieni, colegi presă, și au sărit ca arşi și s-au dus la ambasada Austriei, că marele cancelar al Austriei nu l-ea răspuns la întrebări jurnaliștilor la Bruxelles atunci când era cu votul dar nu zic bă, nimic, că Arafat calcă în picioare presa din România și le spune el care e adevărul…

Nu se poate așa ceva, ce face CNA-ul? Ar trebui să mergem toți și la Arafat sub geam, dar și la CNA. Că presa este atacată în afara țării.

Ca să nu mai zic că Arafat și cu Radu Tudou și cu ONG-iștii lui cu care combate el dezinformarea, trimit scrisori, lucru recunoscut de un membru CNA, culmea, la ambasade străine din România şi spun că jurnaliştii de la noi fac fake news. Păi indică cu nume și prenume. Păi e normal asta? Este un atac fără precedent la libertatea presei. Să nu uităm, nenea Arafat este angajatul nostru, este la Guvernul României, pe banii noștri el înjură presa din România. Şi înjură implicit și pe ăia ce îi urmăresc pe acei jurnaliști, medici, influenceri.

Cum îşi permite având în vedere cine era prezent acolo? La conferința aia era prezentă doamna comisar pe Drepturile Omului, Vera Jourova. Deci vă dați seama ce înseamnă Drepturile Omului pentru UE?

Ştiam că dreptul presei la liberă exprimare în general, la liberă informare și mai ales dreptul presei de a vorbi liber e fundamental în UE. Păi doamna aia cu Drepturile Omului stă lângă Arafat şi îl aplaudă și zice bravo? Păi acum vedem cine îl susţine. Arafat a fost, este și va fi și asta e îngrozitor,  vârful de lance al campaniei ăsteia de combatere a dezinformării.

Să ne aducem aminte că Arafat a venit cu ideea aia pe care oamenii credeau că a scos-o din joben. Că să facă o plaformă în care să fie prezentate doar știrile reale și să fie demontate știrile false din presă.

Ei fac bani grei înjurând colegi de breaslă, colegi puţin care mai spun adevărul”, a spus Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal: „Ăsta e doar vârful iceberg-ului”

Jurnalistul Iosefina Pascal a abordat în cadrul emisiunii din 15 decembrie și scandalul din Parlamentul European, iscat de arestarea și destituirea din funcție a vicepreședintei Eva Kaili. Totodată, ce pare să ne scape din context? Odată ce marile ecrane și primele pagini sunt ocupate cu arestarea oficialului grec, oamenii uită de țeapa milioanele de doze de vaccin, de digitalizare, de PNRR și așa mai departe. Totul este divertisment și distragere de la adevăratele subiecte de maximă importanță.

„Ăsta e doar vârful iceberg-ului, pentru că Kaili este un om de-al lor. Progresist, care susţine orice mizerie anti bun-simţ. Pute treaba din anumite puncte de vedere, în primul rând, sacii de bani. Suma de care vorbim, pentru un om normal e uriaşă, dar pentru ei este un fleac. 600.000 pentru ei e puţin. Dacă vrei să îi dai șpagă cuiva, îi dai într-o servietă. Dar de ce să vii cu sacul?

Eva Kaili este o doamnă care susţinea că PSD-ul e corupt, dar era cu anti-corupţia pe extern, nu pe intern. În Grecia există tot felul de mişcări de stradă care au început înainte de momentul cu Eva Kaili, pentru că socialiştii nu mai sunt doriţi la guvernare.

Ei se ceartă între ei, în timp ce doamna Ursula cu contractele Pfizer şi fondurile acordate Ucrainei, unde nu e nici un fel de transparență în acest sens. Nici nu-ţi închipui cât se fură acolo pe armament. De ajunge prin Siria, prin Congo, unde au nevoie de armament. Deci corupţia e mare. Pe lângă faptul că e ipocrizie, că aia care strigă anti corupție sunt corupţi.

Adică e mişto, de efect, de asta a şi fost promovată treaba, dar eu cred că ascunde corupția şefei UE”, a conchis Iosefina Pascal.

Comentarii
  • Citez : „Pai Cristoiu are aproape de două ori vârsta lui Arafat…”Dacă domnul Arafat are 58 de ani , atunci Domnul Cristoiu are 116 ? Nu prea cred , deci cine pe cine vrea să manipuleze?
    Și cu toată stima domniță , de la un jurnalist care se respectă am pretenția să se adreseze cu Domnul Cristoiu sau Domnul Arafat , dar se pare că la școala dumneavoastră nu s-au predat noțiuni de respect!

  • Citez: „Pai Cristoiu are aproape de două ori vârsta lui Arafat…” Concluzie : dacă Domnul Arafat are 58 de ani , înseamnă că domnul Cristoiu are aproape 116 ,deci cine pe cine manipulează?
    Și cu tot respectul domniță de la un jurnalist am pretenția să se adreseze cu domnul Cristoiu , domnul Arafat , etc. ,dar se pare că la școala dumneavoastră nu se predat noțiunea de respect sau probabil ați lipsit la lecția respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *