Prima pagină » Actualitate » Iosefina Pascal, la BZI LIVE: „În afară, cetățenii primesc bani pentru compensarea facturilor la energie, s-au plafonat prețurile și s-a micșorat TVA-ul…! Dar, la noi e dezastru și dezinteres…În România, fără bani, unii vor da în cap pentru o pâine sau vor pierde tot!”
Iosefina Pascal, la BZI LIVE:

Iosefina Pascal, la BZI LIVE: „În afară, cetățenii primesc bani pentru compensarea facturilor la energie, s-au plafonat prețurile și s-a micșorat TVA-ul…! Dar, la noi e dezastru și dezinteres…În România, fără bani, unii vor da în cap pentru o pâine sau vor pierde tot!”

17 nov. 2022, 16:47,
în Actualitate

Jurnalistul Iosefina Pascal a discutat în cadrul ediției BZI LIVE despre situaţia economică precară a României, despre plafonarea preţurilor, despre inflaţie şi creşterea facturilor. Chiar dacă inflația a scăzut în luna octombrie, preţurile continuă să crească.

Iosefina Pascal la BZI LIVE

La BZI LIVE, joi, 17 noiembrie, s-a discutat alături de invitata Iosefina Pascal despre situaţia economică a României. Ea a subliniat la ce trebuie să se aştepte românii, în condițiile în care prețurile cresc în fiecare zi.

„Am observat şi eu cetăţenii supăraţi pe coaliţia de guvernare, dar şi pe opoziţia USR. Soluţia interesantă este cea pe care au găsit-o olandezii. Au făcut un fel de program în trei paşi şi opresc efectul speculei asupra bugetului de stat. Acolo pot primi cetăţenii vulnerabili, ca despre ei este vorba, până la 2000 de euro pe lună pentru compensarea facturilor, ceea ce înseamnă că au de unde. Au zis şi ei că nu e o soluţie pentru ani de zile şi tocmai pentru asta au mai gândit un pas, şi anume plafonarea preţului la consumatorul final pe care o suportă statul. După aia au redus TVA. Şi dacă nu merg aceste lucruri, o să facă o piaţă reglementată. Pe momentul de criză sunt protejaţi consumatorii vulnerabili. E o măsură necesară. Au nevoie de măsuri sociale, de protecţie socială.
În România dacă oamenii nu vor avea cu ce să plătească facturile, vor fi oameni care vor da în cap pentru o pâine, iar alţii vor rămâne fără tot, fără casă, fără masă, fără orice. Ultima ordonanţa pe care au dato crează încă un comision pe care trebuie să o suporte consumatorul final. Nu au reuşit să facă absolut nimic cu această ordonată de urgenţă. Ultima a fost acum două trei luni. E o bătaie de joc incomensurabila. Pe lângă faptul că îşi bată joc de romani, se apucă să închidă termocentralele şi se apucă să dea energie şi gaze şi la ucraineni şi la moldoveni. Păi noi nu avem. La noi a scăzut producţia de energie şi nu s-a pus la socoteală faptul că s-au închis termocentralele. Altele o să rămână fără alimentare. Cum e posibil să spui că tu ajuţi alte ţări când nu te ajuţi pe tine?”, a menţionat Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal: „Românii vor accepta orice pomană”

În martie 2022, conform Institutului Național de Statistică (INS), rata de inflație din România a ajuns la un record. Jurnalistul Iosefina Pascal spune că romanii nu acţionează. Atâta timp când nu se acţionează, ci se accepta, nu se va schimba nimic şi romanii „vor accepta orice pomană”

„Românii vor accepta orice pomană. Au 10-15% la pensii. Asta e o lozincă pe care o dus-o în 2019. 10%-15% la pensie e nimic. Nu acoperă nici măcar inflaţia. Cum spunea Iohannis, el a înţeles bine mentalitatea. Iohannis v-a descoperit când a zis, când era vorba de compensare, că e 50 de bani. Sau acum, 10 la sută nu înseamnă nimic, dar nu-i dai, îi ei. Şi tu accepţi. Ies 2000-3000 de cetăţeni la sindicate. Atât? E tot ce avem? Atunci o să vă placă cu foame, cu frig, cu facturi mari. Până nu o să fie asta la ordine.
O să acepte pomană de 10%-15 % la pensii. Îşi autosugestionează că vor primi o pomană. Ce va ajuta este piaţa reglementată. Aşteptam pomană când o veni şi aia”, a conchis Iosefina Pascal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *