Prima pagină » National » Iosefina Pascal, în „Dezbaterea Zilei” din programul BZI LIVE face dezvăluiri în legătură cu jefuirea pădurilor din România şi „afacerea Romsilva” – VIDEO
Iosefina Pascal, în „Dezbaterea Zilei” din programul BZI LIVE face dezvăluiri în legătură cu jefuirea pădurilor din România şi „afacerea Romsilva” - VIDEO

Iosefina Pascal, în „Dezbaterea Zilei” din programul BZI LIVE face dezvăluiri în legătură cu jefuirea pădurilor din România şi „afacerea Romsilva” – VIDEO

22 dec. 2022, 18:00,
în National

Jurnalistul Iosefina Pascal a discutat în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre jefuirea pădurilor din România şi „afacerea Romsilva”.

De altfel, Guvernul a adoptat ieri, 21 decembrie 2022, un proiect de lege prin care se urmărește devalizarea regiilor și societăților comerciale cu capital de stat, fiind vizată în principal Regia Națională a Pădurilor „Romsilva”.

Iosefina Pascal în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

La „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, Iosefina Pascal a vorbit în cadrul ediției din 22 decembrie despre pericolul în care se află pădurile din România, în contextul în care activitatea de exploatare a masei lemnoase ar putea fi transferată către societăţi comerciale pe acţiuni sau SRL-uri.

„Avem de-a face cu o mafie îngrozitoare în domeniul pădurilor. Uite că Romsilva asigură cea mai mare cantitate de lemn către Schweighofer, care, pe tot ce înseamnă media internaţională, e prezentată ca o firmă care exploatează ilegal masa lemnoasă din Europa, nu doar din România. Ucraina este şi ea victimă. Directorul Romsilva, în 2016, a fost un domn care a lucrat la Schweighofer. În momentul acela a început dezastrul total. Ce au făcut ei cu PNRR a fost doar să elimine birocrația. Până acum, Romsilva trebuia să organizeze licitaţii publice la care să se înscrie firme pentru a beneficia de masa lemnoasă pe care o taie. Nu vine Schweighofer cu drujba să taie singură pădurile. Le taie Romsilva, companiile româneşti care taie lemn pentru Schweighofer.

Ei în chestia asta cu PNRR şi cu modificarea legislativă pe care vor o să facă au zis că Romsilva trebuie să devină societate comercială, adică SRL, ceea ce este foarte grav. În momentul acela, nemaifiind o companie care să îşi desfăşoare această activitate în mod privat, nu se mai face licitaţii publice. Automat îşi vor desemna singuri, adică aceste companii private care profită, îşi vor desemna ei ariile de exploatare. Ei decid şi durata, şi cantitatea. Pot să ne radă pădurile şi în doi ani”, a menţionat Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal: „ Este o stare de şantaj, de presiune”

În aceeaşi ordine de idei, Iosefina Pascal a vorbit şi despre plafonarea preţului le lemn. La începutul lunii octombrie 2022, guvernul a venit cu propunerea de a plafona prețurile lemnelor de foc și a produselor derivate din lemn pentru această iarnă, invocând criza energetică și creșteri artificiale de prețuri care pot afecta peste 3 milioane de gospodării. Însă, după ce s-a adoptat Ordonanţa de Urgenţă, piaţa lemnului de foc a fost blocată. De altfel, decizia s-a întors împotriva cetăţenilor.

„A fost o măsură dată cu dedicaţie pentru speculanţi. De ce? Pentru că aia nu o să vândă să iasă pe minus. Unii fac o chestiune, alţii fac alta. În primul rând îi şantajează pe români ca să îi aducă în pragul disperării. Ce să încurajezi? Evaziunea fiscală, pentru că aia o să declare în acte că au vândut la preţul plafonat, dar în realitate îi ia romanul la preţ dublu.
Este o stare de şantaj, de presiune pe care o regăsim în treaba cu deşeurile în Bucureşti, pentru că cetăţenii să fie de acord cu orice doar ca să nu mai să nu fie atât de rău”, a conchis Iosefina Pascal.

În „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, Iosefina Pascal a vorbit despre preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski şi vizita în SUA.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`