Prima pagină » Actualitate » Iosefina Pascal, declaraţii îngrijorătoare la BZI LIVE: „Guvernul României doboară toate evenimentele strategice” – VIDEO
Iosefina Pascal, declaraţii îngrijorătoare la BZI LIVE: „Guvernul României doboară toate evenimentele strategice” - VIDEO

Iosefina Pascal, declaraţii îngrijorătoare la BZI LIVE: „Guvernul României doboară toate evenimentele strategice” – VIDEO

23 iun. 2022, 17:04, 1 ,
în Actualitate

Declaraţii îngrijorătoare au fost făcute astăzi, 23 iunie 2022, în Studioul BZI LIVE de cunoscuta jurnalistă Iosefina Pascal.

Aceasta a ţinut să menţioneze faptul că Executivul României, condus de premierul Nicolae Ionel Ciucă, a început să doboare toate evenimentele strategice.

Ce a transmis Iosefina Pascal despre protestele pentru preţurile carburanţilor

Jurnalistul Iosefina Pascal, printre subiectele abordate, a discutat şi despre protestele din România. Oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea privind creşterea preţurilor la carburanţi, însă în unele oraşe au fost mai vocali, iar în altele nu. Invitata a transmis faptul că este o adevărată bătaie de joc aceasta compensare a preţurilor cu 0.50 de bani.

„Am fost la un protest în Bucureşti. Acolo nu prea se mai adună lumea indiferent de situaţie. Bucureştenii puteau să iasă în stradă. Protestul la care am fost a fost unul relativ mic, câteva zeci de persoane. Oamenii erau paşnici, au pus câteva piese patriotice, au făcut o horă şi cam atât. Nu a fost cu claxoane şi scandal. La Constanța erau vocali. A venit poliţia, şase echipaje, câte 2 agenţi per maşina. Dar nu era nimeni blocat, mai veneau clienţii, era loc la pompă. Problema mai mare este că lumea nu mai merge la benzinării. Tot un fel de boicot, dar tăcut. Nicolae Ciucă a umilit din nou românii. A spus că va compensa preţul cu 50 de bani. Este o flegmă pe obrazul românilor. Compensarea se aplică pentru persoanele fizice. Dacă benzinarii nu vor să aplice acea compensare, oamenii vor creşte preţul la pompă. Acum este 9 lei, iar peste câteva zile putem ajunge la 10,5 lei. Dacă nu se plafonează preţurile, nu se va schimba nimic. Îi îndemn pe români să continue protestele dacă nu vor să accepte o nouă umilinţă din partea Guvernului. Am văzut compensări şi la facturile energiei, de 2 lei. Au un scenariu, dar este o insultă la adresa românilor”, a menţionat jurnalistul Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal, despre controalele ANAF

Fostul consilier de europarlamentar a vorbit şi despre controalele anunţate de ANAF, care ar urma să verifice toate persoanele fizice. Însă, Iosefina Pascal se arata consternata ca inspectorii vor investiga de unde provin averile oamenilor de rând, pe când politicienii şi corporaţiile cu profituri uriaşe sunt uitate.

„Guvernul profită de situaţie. Ăsta de la ANAF s-a contrazis, a spus că a analizat CNP-uri, dar după a zis că a verificat conturile de socializare. Deci ştia pe cine caută, a asociat CNP-urile cu persoanele și conturile de socializare. PNL şi PSD au dezincriminat evaziunea fiscală până la 100.000 euro. Băieţii au devenit recuperatori de prejudicii mici. Ion Arsene din declaraţiile de avere are 40.000 de euro nedeclaraţi. Acolo este simplu, ANI trebuia să se apuce de controale. Bunurile nu apar în declaraţiile de avere. În politică sunt evazionişti, dar şi  la corporaţiile care sunt protejate de Virgil Popescu. Îi caută pe ăştia de muncesc la negru. Au nevoie de bani la buget, de aia. Au început să-i execute silit pe oamenii amendaţi în pandemie. Lucrul acesta este absolut ilegal, amenziile fiind neconstituţionale. Astfel se colectează banul la buget, de la cetăţenii simpli, nu de la domnii cu mii de euro şi corporaţii. Acolo este marea evaziune şi ei nu se îndreaptă spre această direcţie pentru că ei îi ţin la putere”, a mai spus jurnalistul.

Iosefina Pascal: „Vor distrugerea agriculturii şi crearea cărnii artificiale”

Realizatorul News România a mai ţinut să menţioneze pentru BZI LIVE că politicienii aflaţi la conducere vor să justifice penuria alimentară prin orice mijloace. Însă, această problemă este cauzată de reducerea animalelor din gospodării. Mai mult decât atât, politicienii vor înlocuirea alimentelor cu cele din plastic.

„Acum au început să urle că e secetă. Până acum urlau ca sunt inundaţii, că ne sufocăm, că avem schimbări climatice. Nu mai ştiu ce să inventeze ca să justifice penuria alimentară. Ea este cauzată de reducerea animalelor din crescătoriile fermierilor. În Olanda, guvernul a emis un OUG prin care a decis că trebuie redus numărul animalelor din gospodării cu 30 la sută. Lucrul acesta i-a înfuriat, 60.000 de fermieri au ieșit în stradă cu tractoare. La noi, avem mai mulţi agricultori şi totuşi nu iese nimeni în stradă. Mai ţineţi minte când au venit oierii cu oile pe peluză în Bucureşti? Virgil Popescu vine şi pune pe butuci Azomureș, ca să nu avem fertilizatori şi să punem în pericol şi UE. Rusul nu-ţi mai dă, el ducând un război economic în UE. Popescu a pus în pericol siguranţa alimentară şi UE nu a zis nimic. Scopul este înlocuirea alimentelor cu cele de plastic, printate la imprimantă: carne din proteină vegetală, carne artificială cu proteine din laborator. Dar carnea necesită sacrificarea animalelor, ăsta este viitorul. Multă lume a zis că trebuie redus numărul vitelor că se distruge planeta, din cauza poluării. Armata americană este cel mai mare poluator din lume, China, termocentralelor pe cărbune din SUA. Este ipocrizie, România are 67 la sută energie regenerabilă. Suntem primii în UE la energie care nu poluează. Dar statele care ne dau nouă directive poluează cel mai mult”, a ţinut să mai adauge Iosefina Pascal.

Jurnalistul Iosefina Pascal, despre bolile contagioase de la graniţa României

Iosefina Pascal a discutat la BZI LIVE şi despre bolile contagioase care se află la graniţa ţării noastre, printre care variola maimuţei, holera şi multe altele.

„Vorbim despre variola maimuţei și OMS se pregăteşte să declare stare de urgenţă medicală, primul pas înainte de a declara pandemie. Cazurile puteau fi stopate, dar a fost gândită răspândirea prin marşurile LGBT. La nivel de stat puteam să luăm măsuri, la care participă străini la marşurile acestea. Dar statul român promovează aceste activităţi care conduc la îmbolnăvirea acestor cetăţeni. Acum avem problemă cu holera, depistată în regiuni din Ucraina, Rusia, Republica Moldova. DSP Suceava a spus să avem grijă ce bem şi de unde bem. Asta este singura măsură care o poate întreprinde statul român? Şi Rafila cu abstinenţa şi prezervativele. DSP şi-a pus întrebarea că mulţi nu au bani să cumpere apă îmbuteliată şi beau din râuri? Să pună mâna să testeze apă şi să nu ne panicăm degeaba. Nu dai lecţii în ideea în care tu poţi preveni o astfel de criză, în ceea ce priveşte raţionalizarea apei că ar fi contaminată. În Italia şi Franţa nu este holeră, dar s-a raţionalizat din cauza costurilor. În Rusia a apărut al doilea caz de antrax. Acum nu se ştie originea, în Rusia în zonele agricole mai apar cazuri, dar acolo nu era agricultură. Se întâmplă lucruri ciudate la graniţa noastră şi autorităţile nu văd să aibă o preocupare. Avem stocuri suficiente de tetraciclină, avem tratament pentru variola maimuţei? Facem ceva să depistăm contacții, facem ceva să stopăm evenimentele care răspândesc? A mai apărut şi super gonoreea în Australia. Este de noaptea minţii. Au apărut zeci de exemple de boli. Bill Gates a spus că vom avea mai multe pandemii, cred că îi vom da dreptate. Trebuie să fim pregătiţi şi să nu mai distrugem economia”, a mai precizat Iosefina Pascal.

Incisivul jurnalist, despre criza medicamentelor

La finalul ediţiei dialog, Iosefina Pascal a discutat despre criza medicamentelor din România, corupţia din sistemul sanitar şi cum oamenii cu boli grave nu au parte de tratament deşi cotizează la stat.

„Criza medicamentelor în ceea ce priveşte aprovizionarea şi subvenţionarea de către statul român, mai ales pentru bolile cronice, grave, este o problemă veche, dar acum s-a acutizat. Vorbim în majoritatea cazurilor de o subvenţionare pe o perioadă scurtă. Statul român nu a făcut nimic. Costul total pentru asigurarea tratamentelor este de 100.000 euro, dar nu vrem să facem asta. Sunt multe boli rare cu tratamente scumpe, care nu le poţi aduce în ţară din altă parte ca nu ai voie. Ar trebui să faci trafic de medicamente, cum face Vlad Voiculescu. În România sistemul de sănătate nu funcţionează, deşi toţi vrem, nu vrem, cotizăm la asigurarea de sănătate. Ce se întâmplă cu banii ăia? Vă zic eu, băieţii îşi pun manageri politici la spitale şi ajungem în situaţia spitalului Elias. Are buget de la Academia Română, Elias face achiziţii de 250 milioane de euro pe lună, dar spitalul stă să cadă. Jaf total în sănătate. ONG vin să spună că renovează, dar de ce să dau eu dacă deja cotizez? Statul trebuie să facă spitale, ONG-urile fac spitale private. Prioritatea lui Rafila este jaful. Vrea să facă o agenţie care să gestioneze investiţiile în infrastructură cu un buget de câteva miliarde de euro. Rafila a spus mai demult că este o inutilitate. Acum a semnat pentru înfiinţarea agenţiei şi a mai creat câteva locuri de muncă la MS. Nu văd investiţiile din sănătate, ci doar că iau foc spitalele. Oamenii în fiecare lună când au nevoie de investigaţii aud aceeaşi mizerie că nu au fonduri. Corupţia porneşte de la nivelul cel mai mic”, a conchis jurnalistul.

Comentarii
  • Ia pastila lu' Deleanu

    Bai fratilor, faceti voi ce faceti si adunati pe aici toate goarnele rusofile. :)) Astia care-s cei mai izolati prin paleolitic si straini de apa si sapun isi gasesc sa vorbeasca de chestiuni medicale. Cat de ridicol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`