Prima pagină » Actualitate » Iosefina Pascal cere lămuriri de la ministrul Apărării Naţionale: „De ce avem nevoie noi domnule Dîncu de drone în valoare de 300 milioane de euro?” – VIDEO
Iosefina Pascal cere lămuriri de la ministrul Apărării Naţionale: „De ce avem nevoie noi domnule Dîncu de drone în valoare de 300 milioane de euro?” - VIDEO

Iosefina Pascal cere lămuriri de la ministrul Apărării Naţionale: „De ce avem nevoie noi domnule Dîncu de drone în valoare de 300 milioane de euro?” – VIDEO

01 sept. 2022, 16:50, 2 ,
BZI.ro, în Actualitate

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a anunţat astăzi, 1 septembrie 2022, faptul că România cumpăra 18 drone Bayraktar TB2 UAV, în valoare de 300 de milioane de euro. Iosefina Pascal, în cadrul unei noi ediţii dialog BZI LIVE, i-a cerut lămuriri în ceea ce priveşte achiziţia.

Mai mult decât atât, jurnalistul îşi pune un semn de întrebare după ce ministrul a fost premiat de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Vasile Dîncu a fost premiat de Zelenski, dar pentru ce? Ce-a făcut? Public s-a spus că noi dăm echipament şi primim ucraineni. Dar el nu a fost pe front. Lucrurile sunt mai complicate, dar românii nu ştiu aproape nimic din ce-a însemnat colaborarea noastră cu Ucraina. România este foarte implicată. Românilor li se bagă propaganda ucraineană, în timp ce se fac bani cu ruşii. În Germania este scandal mare ca la nivelul Ministerului Economiei că sunt 2 spioni ruşi. Atenţie la gargara cu slava Ucrainei, dar îşi dau resursele ruşilor”, a transmis jurnalistul Iosefina Pascal.

Ce spune jurnalistul Iosefina Pascal despre achiziţia dronelor de către ministrul Vasile Dîncu

Iosefina Pascal a transmis la BZI LIVE că nu vede necesitatea dronelor Bayraktar TB2 UAV în România. Mai mult decât atât, jurnalista comentează faptul că statul român cumpăra avioane de luptă vechi de 30 de ani, la mâna a doua, iar soldaţii din armata lipsesc cu desăvârşire.

„Avem 300 milioane de euro pentru aceste drone, de ce avem nevoie de ele? 16 milioane de euro bucată cu carte tehnică, instructaj pentru ofiţeri. Nu e rău, dar pentru ce avem nevoie? Dronele sunt folosite pentru atacurile de la distanţă. Noi nu avem avioane de luptă moderne, luăm SH vechi de 30 de ani, nu avem oameni în armată. Oamenii nu sunt motivaţi să lupte pentru războaiele altora. Oamenii percep un pericol asupra lor din cauza statului român. Trebuie să ne ocupăm de armată şi de fiarele vechi cu care facem combinaţii pe spinarea statului român. La nivelul NATO, scandalul cu muniţia ruginită a fost făcută de noi prin Romar în Bulgaria. Am ajuns la 2,5 la sută din PIB contribuţie pentru NATO. Cu ce ne-a ajutat NATO pentru banii ăia? Important că fiecare stat NATO să aibă protecţie militară. Vrei să consolidezi Flancul Estic, dar nu le-ai dat românilor nimic, iar echipamentele nu au sosit. Cum să consolidezi când ai o ţară care şi-a distrus industria”, a transmis incisivul invitat.

Iosefina Pascal: „Turcia a făcut un nou tip de drone”

Pe acelaşi fir de idei, jurnalistul Iosefina Pascal susţine că România cumpăra întotdeauna ce este vechi şi depăşit. Invitata aminteşte că turcii deja au construit un nou tip de aparate de zbor care acţionează la cel mai avansat nivel.

„Cum să dai atâţia bani pentru dronele depăşite moral. Turcii au făcut un nou tip de drone care acţionează ca bombardiere, cel mai avansat tip de drone. Care este marele avantaj? Turcia vinde peste tot, este un exemplu de neutralitate. Ea vinde oricui, pe când noi suntem poziţionaţi pro-NATO şi totuşi nu primim capabilităţi militare. Câte miliarde de euro s-au dat Ucrainei înainte şi în timpul războiului. Noi am făcut tot pe banii noştri, noi cumpărăm de-a gata totul, nu producem nimic. Facturile vor fi de două ori mai mari în iarna şi tu iei 18 drone. OMS este o organizaţie care a eşuat în pandemie şi nu mai trebuie să primească un leu. Cum a făcut Trump aşa ar trebui să se retragă toţi. De la OMS au venit directivele. Romanii trebuie să ştie că noi din punct de vedere militar suntem o vacă de muls. Nu beneficiem de susţinerea reală, mai ales că suntem la graniţa Ucrainei”, a conchis Iosefina Pascal, la BZI LIVE.

Astfel, Iosefina Pascal susține că dronele achiziționate de ministrul Vasile Dîncu nu sunt utile statului român, în situația actuală.

Comentarii
  • si tarfulina asta e jurnalista ? auzi la ea , de ce ii trebuiesc Romaniei drone militare … cu ce sa aparam tara , cu parasute ca tine ?

  • toti care cheltuiesc astfel banii tarii , degeaba , cum a fost si cazul milioanelor de „vaccinuri ” pentru Covid , sa plateasca dumnealor , nu de la buget !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *