Prima pagină » Actualitate » Ionuț Stroe, noul purtător de cuvânt al PNL consideră că România trebuie să adopte Legea vaccinării obligatorii
Ionuț Stroe, noul purtător de cuvânt al PNL consideră că România trebuie să adopte Legea vaccinării obligatorii

Ionuț Stroe, noul purtător de cuvânt al PNL consideră că România trebuie să adopte Legea vaccinării obligatorii

06 dec. 2021, 13:20,
în Actualitate

Recent numit pe funcția de purtător de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe a oferit o declarație destul de controversată. Acesta susţine că Guvernul ar trebui să se gândească serios să adopte Legea vaccinării obligatorii şi că acest moment este unul oportun.

Sunt mai multe țări care au impus deja obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19. Austria a fost prima țară care a anunțat faptul că cetățenii vor fi obligaţi să se vaccineze.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL explică de ce este oportun să se adopte Legea vaccinării obligatorii

Ionuț Stroe care a fost numit purtător de cuvânt al PNL după ce Ionel Dancă și-a dat demisia a afirmat faptul că este un moment oportun pentru adoptarea Legii vaccinării obligatorii şi că trebuie făcută o separație dintre lege şi certificatul verde:

„Simt nevoia de a face o separație dintre Legea vaccinării și legea certificatului verde. Legea certificatului verde a apărut în contextul crizei sanitare COVID, legea vaccinării e de mai mult timp. E un moment oportun ca legea să fie scoasă din sertare și să fie dezbătută. Nu depinde neapărat de voința PNL”, a declarat Ionuț Stroe.

Declaraţiile sunt destul de controversate mai ales în contextul în care în spaţiul public există un nucleu dur de persoane care sunt împotriva vaccinării COVID-19 dar şi împotriva introducerii obligativității unei eventuale vaccinări.

Austria a fost prima țară care a anunțat că va introduce obligativitatea vaccinării

Pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19, Austria a fost prima țară care a introdus vaccinarea obligatorie. La momentul scrieii articolului, Austria a anunțat că începând cu anul 2022 toţi cetăţenii vor fi obligaţi să se vaccineze. Dacă aceștia vor refuza li se vor aplica amenzi în mod constant. Toți cei care sunt nevaccinați vor fi programați automat pentru a se inocula. În cazul în care aceștia nu se vor prezenta, vor primi amenzi mari ce ar putea ajunge până la 3.600 de euro. Această lege va intra în vigoare din luna februarie împreună cu toate amendamentele.

„Planul nu este doar ca oamenii să primească prima doză ci să ajungă la imunizarea completă”, a declarat ministrului pentru Constituție, Karoline Edtstadler pentru radiodifuzorul de stat ORF.

Ionuț Stroe este noul purtător de cuvânt în locul lui Ionel Dancă

După ce Ionel Dancă și-a dat demisia din PNL, Ionuț Stroe a fost ales purtătorul de cuvânt al formațiunii politice. Așadar, vă aducem aminte faptul că Dancă făcea parte din echipa lui Ludovic Orban, iar demisia a venit la pachet cu demisia fostului președinte al PNL:

Pleacă Ludovic Orban din PNL, plec și eu! Este clar: cine critică echipa distrugătoare de conducere a PNL, care a îngenuncheat partidul și a dus România la picioarele PSD, este exclus din PNL. Nu pot accepta trădarea și bătaia de joc a românilor de către Klaus Iohannis și PNL care dau acum guvernarea țării pe mâna PSD, împotriva a tot ceea am luptat și muncit și împotriva a tot ceea ce au crezut românii care ne-au votat. Excluderea lui Ludovic Orban din PNL înseamnă să scoți spiritul liberal din PNL care a luptat întotdeauna pentru o dezvoltare liberală și democratică a României fără PSD”, anunța pe Facebook Ionel Dancă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *