Prima pagină » Actualitate » Ionuț Moșteanu (USR-PLUS) lansează acuzații grave către PNL și PSD pe tema motiunii de cenzură: „Am asistat la un abuz constituțional fără precedent!”
Ionuț Moșteanu (USR-PLUS) lansează acuzații grave către PNL și PSD pe tema motiunii de cenzură: „Am asistat la un abuz constituțional fără precedent!”

Ionuț Moșteanu (USR-PLUS) lansează acuzații grave către PNL și PSD pe tema motiunii de cenzură: „Am asistat la un abuz constituțional fără precedent!”

06 sept. 2021, 14:08,
în Actualitate

Ionuț Moșteanu, șeful deputatilor USR-PLUS a ținut o mică conferință in care a lansat acuzatii grave la adresa celor de la PNL si de la PSD. Acesta consideră că refuzul motiunii de cenzură reprezintă un abuz constituțional extrem de grav.

În schimb, Ludovic Orban declară că cei din PSD au propus schimbarea ordinii de zi și că precedentele două reuniuni ale BNR nu au întâlnit cvorumul necesar pentru a putea avea loc.

 

USR-PLUS consideră că cei din PNL au făcut alianță cu PSD și că au comis un abuz constituțional

Liderul deputaților USR-PLUS, Ionuț Moșteanu a declarat faptul că PNL și PSD au făcut front comun și că au comis un abuz constituțional fără precedent. Acesta a comparat perioada Dragnea cu ceea ce se întâmplă acum în Parlament. De altfel, Ionuț Moșteanu a declarat faptul că Marcel Ciolacu ar putea fi membru PNL:

„Am asistat la un abuz constitutional fără precedent. Este prima oară când parlamentarilor li se refuză dreptul la motiune de cenzură. Cei de la PNL și PSD au boicotat. Este fără precedent. Am văzut niște zile negre când făcea Dragnea fără să respecte orice regulă. PSD și PNL refuză dreptul la motiune de cenzură. Dincolo de declaratiile domnului Ciolacu, de astăzi echipacâștigătoare are un nou membru, pe domnul Ciolacu. Din nou spun, parlamentarii si-au manifestat dorinta de a depune această motiune. Toti pot confirma că vor să sustină motiunea. Dacă vreunul dintre semnatari ar fi avut vreo suspiciune s-ar fi răzgândit, ar fi zis. Suntem uniti mai mult decât am fost vreodată pentru că Florin Cîțu trebuie să plece de la Palatul Victoria. O să decidem azi pașii următori”, a declarat Ionuț Moșteanu

Ludovic Orban a vorbit despre ședința din BPR

Ludovic Orban a avut o declarație mai echilibrată spunând că cei din PSD au cerut schimbarea ordinii de zi din ședință. Acesta a explicat și felul în care a decis votul asupra intrării în Parlament a moțiunii de cenzură:

Domnul Alfred Simonis, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, a propus modificarea ordinii de zi, după cum urmează: 1. propunerea unei comisii de anchetă; 2) să fie solicitarea formulată de liderul grupului parlamentar din Senat al PNL, iar la 3) să fie moțiunea de cenzură. Nu am votat ordinea de zi în această formă. (…) PSD a decis să-și retragă reprezentanții din Birourile permanente reunite și au plecat toți cei opt. (…) Rezultatul votului, indiferent ce vi s-a spus, este următorul: au fost 18 membri ai BPR prezenți. Au votat „pentru” propunere 9 membri, 7 „împotrivă” și doi parlamentari au fost prezenți și nu au votat, respectiv dl deputat Ovidiu Ganț și cu subsemnatul Ludovic Orban (…) a declarat Ludovic Orban.

De altfel și George Simion, copreședintele AUR a declarat faptul că este neconstituțională respingerea moțiunii de cenzură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *