Prima pagină » Actualitate » Ionuț Moșteanu (USR PLUS) anunță moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu (PNL): Am trimis propunerile noastre lui George Simion (AUR)! LIVE VIDEO
Ionuț Moșteanu (USR PLUS) anunță moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu (PNL): Am trimis propunerile noastre lui George Simion (AUR)!  LIVE VIDEO

Ionuț Moșteanu (USR PLUS) anunță moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu (PNL): Am trimis propunerile noastre lui George Simion (AUR)! LIVE VIDEO

03 sept. 2021, 13:44,
în Actualitate

Ionuț Moșteanu, liderul USR PLUS face declaraţii de ultimă oră privind scandalul intern al USR PLUS şi cu PNL. Acesta a anunțat că a discutat în cadrul ședinței pe care a avut-o alături de parlamentarii formațiunii politice că a discutat cu Goerge Simion (AUR) despre textul moțiunii de cenzură împotriva lui Florin Cîțu.

 

De altfel, USR-PLUS consideră că premierul trebuie să facă un pas înapoi și să-și dea demisia. Un alt subiect abordat este acela al controversatului plan Anghel Saligny.

Ionuț Moșteanu (USR-PLUS) anunță finalizarea negocierilor cu AUR

În conferința de presă care are loc în aceste momente, Ionuț Moșteanu a anunțat că a finalizat negocierile cu AUR asupra textului moțiunii de cenzură. De altfel, presa a precizat faptul că există o alianță între USR-PLUS-AUR. Acesta a menționat faptul că este o perioadă dificilă și că, în funcție de decizia pe care o vor lua în cadrul ședinței Coaliției, vor acționa.

Am avut astăzi o şedinţă cu colegii USR-PLUS în prezenţa lui Dan BArna şi Dacian CioloȘ. Toţi parlamentarii sunt solidari. Am lucrat pe textul moţiunii, am trimis o propunere de text lui George Simion. În cursul acestei zile vom depune moţiunea. O să avem un comitet politic, este forul care dă mandat pentru intrarea la Guvernare. Este o perioadă complicată, nu am fi vrut să ajungem în această criză, insă trebuie să găsim o soluţie de ieşire. La ora 18 este programată o şedinţă de Coaliție. În funcţie de ce se întâmpla în şedinţa vom lua o decizie. Suntem pregătiţi să depunem o moţiune de cenzură. Eu sper să nu fie necesar şi premierul să ia o decizie înţeleaptă. Din cauza lui am ajuns aici. menționează Ionuț Moșteanu.

 

Premierul Florin Cîțu și ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, se comportă ca PSD-ul

De altfel, Ionuț Moșteanu a declarat faptul că îi somează, atât pe premierul Florin Cîțu cât și pe ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode să renunțe la practicile de tip PSD. Acesta a declarat faptul că, in punctul USR-PLUS, premierul Cîțu nu poate adopta legal planul Anghel Saligny fără prezența tuturor miniștrilor:

Fac un apel la premierul Florin Cîțu şi Lucian Bode să renunţe la practicile abuzive. A fost schimbat şeful departamentului de avizare pentru că nu aviza proiectu lAnghel Salighny. Este ilegal! Singura grabă pentru proiect este lupta internă din PNL. Este inadmisibil şi este inadmisibil şi cum a încălcat protocolul. Vrem să vedem dacă dânsul este de onoare.

Miniştrii USR-PLUS nu vor participa la şedinţa de Guvern. Dacă vrea să îl adopte îl poate adopta cu sau fără miniştrii USR-PLUS în sală. Din punctul nostru de vedere, proiectul nu poate fi adoptat fără prezenţa miniştrilor USR-PLUS. a conchis, Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS.

De altfel, textul moțiunii de cenzură pe care o vor depune cei din USR-PLUS și AUR poate fi consultat aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *